RaidenXelRu Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Werewolf said: kaldı ki ülkenin çoğunluğu müslüman ama klasik gıygıyınızı dinleyen azınlıkta. çoğunluğun vergisini kendi eğlenceniz olan gıygıya yatırıp diyanetten kesme küstahlığını kendinde nasıl buluyorsun? allahın paraya ihtiyacı yok
abvblizzard Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mutlak müzik kulağı olanlar detonasyon yüzünden orkestra dinleyemez zaten. Boşverin.
Economics Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 anlamadım müslüman adam klasik müzik dinlemeze mi döndü şimdi konu :D:D:D:D
Economics Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 http://www.p7design.com/samantha/Chapter8/Files/tax_cartoon-12607.gif
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Diyanet'e 1.6 milyar YTL, Dışişleri'ne 690 milyon YTL ayrılan para
Economics Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Ben de şunu anlamıyorum . Din gibi manevi bir olguya nasıl bu kadar çok para yatırılıyo kafam almıyo arkadaş . Tanrıya haraç veriyoruz sanki
Dynun Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 ya şöyle bi tartışmanın arasına bile kaç yıllık adamlar troll sokuyorlar ya kasıp, ne desek boş artık.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Werewolf said: kaldı ki ülkenin çoğunluğu müslüman ama klasik gıygıyınızı dinleyen azınlıkta. çoğunluğun vergisini kendi eğlenceniz olan gıygıya yatırıp diyanetten kesme küstahlığını kendinde nasıl buluyorsun? Laik devlet anlayışına ters bence de o yüzden. Cemaat para toplar cami yaptıtır. Devletin görevi değildir aynı mahallede 3 tane yarı dolu cami varken 4.yü dikmek. Siyasete dine falan kaymasın konu. Kütahlık değildir. Din ve devlet şleri laiklik gereği ayrıdır. Verdiğim tek kuruş verginin de din işlerine gitmesine kalbim de mantığım da el vermiyor. Anayasa'da "sanat ve devlet işleri ayrıır" ya da benzeri bir made var mı? Bence yok. Atatürk'ün sanat üzerine laflarını falan okuyun biraz da sanat devlet için ne kadar önemli kavrayın
toggie Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Cassiline said: toggie said: Off düz diyene bak ya. Anan baban vergi vermese foruma girecek internetin, bilgisayarın olur mu? Dur ben pederi cagırayım vergi veren biri olarak o yazsın iki kelime lol be. Bugun vergi vermiyor olmam yarın vergi vermeyecegim anlamına gelmiyor. Sacmalamakta ustunuze yok vallahi. Abi ben yarın vergi vermeyeceksin gibi bir şey demedim ki. O gün gelene kadar "Verdiğimiz vergiler!" demenizi anlayamıyorum sadece. Yarın vergi vermeye başladığında söz hakkın olur, karşı çıkarsın da, annenin-babanın verdiği vergiyi sen karşılıyormuşsun gibi ahkam kesilmesi garip geliyor. Neden garip geliyor? Aksi bir durum olmadıgı surece ailenin parası senin parandır aynı zamanda zaten. Ben babamın verdigi vergi konusunda soz sahibi olamayacak mıyım? Sonucta onun parası harcandıgı zaman benim de param harcanmıs oluyor. Bu konuda soz sahibi olabilmek icin illa vergi vermek gerekmiyor ki tartıstıgımız konu bu değil. Vatandasın verdigi vergi ile orkestra beslenmeli mi beslenmemeli mi, konumuz bu. Ben de bir vatandas olarak bu konuda fikirlerimi gayet beyan edebilirim.
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 nileppezdel said: Werewolf said: kaldı ki ülkenin çoğunluğu müslüman ama klasik gıygıyınızı dinleyen azınlıkta. çoğunluğun vergisini kendi eğlenceniz olan gıygıya yatırıp diyanetten kesme küstahlığını kendinde nasıl buluyorsun? Laik devlet anlayışına ters bence de o yüzden. Cemaat para toplar cami yaptıtır. Devletin görevi değildir aynı mahallede 3 tane yarı dolu cami varken 4.yü dikmek. Siyasete dine falan kaymasın konu. Kütahlık değildir. Din ve devlet şleri laiklik gereği ayrıdır. Verdiğim tek kuruş verginin de din işlerine gitmesine kalbim de mantığım da el vermiyor. Anayasa'da "sanat ve devlet işleri ayrıır" ya da benzeri bir made var mı? Bence yok. Atatürk'ün sanat üzerine laflarını falan okuyun biraz da sanat devlet için ne kadar önemli kavrayın aga böyle yapıyosun, sonra en kötü diyince biz suçlu oluyoruz. devletin görevi diildir diyosun da diyaneti kuran atatürk diil mi, dinsiz bi devlet payidar olamaz diyen atatürk diil mi, bu kadar çabuk kestirip atma pls. kaldı ki anayasada "sanat ve devlet işleri ayrılır" yazmaması mı sanatın sosyal hak olarak görmene ve devlet tarafından sağlanması gerektiği düşüncene nasıl temel oluşturuyor ben yetemedim.
Sam Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 yanlış başlığa atmıştım şu mesajı, buraya taşıdım: insanların sanata yaklaşımlarından ziyade devletin el atıp atmaması gereken hususlar üzerinde bir anlaşmazlık olmuş diğer başlıkta. ayrıca evet, zevkler ve renkler tartışılmaz. birisi çıkıp köpek beyni koyup "bu sanat, bunun da seveni var" diyebiliyor. kimsenin keyfinin kahyası olamayacağımız için vergi harcanan olaylarda da kimsenin şahsi zevkinin kıstas alınmaması gerek. kübik sanata saçmalık diyen olduğu gibi, gangsta rap'e de sanat diyen olabilir. ne sanattır, ne değildir, sınırı nerede çizilir filan, bunlar batı ülkelerinde halen tartışılan şeyler. sanata ilgi varsa, zaten özel vakıflar, şahıslar, kuruluşlar, bunu destekliyor. neden batı klasik müziği özel bir tercih görsün vergiler kültürel aktivitelere dağıtılırken? öte taraftan hayatında film seyrederken soundtrack'ini duymak hariç oturup batı klasik müziği dinlememiş bazı insanların da böyle savunucu bir tavır almaları ilginç hani.
BaaL Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 benim vergilerimle üniversite açılsın, rektör recep ivedik yardımcısı da haydari olsun. hadi by
toggie Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Sanatın bu ülkede dinden daha önemsiz bişey oldugunu mu soyleyeceksin? Fikirlerini uzatmadan, lafı dolandırmadan soylersen daha acık konusmus olursun.
haydari Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 bürükratik şeyler öyle kolay olmuyor. bundan bahsediyorum. balerini istihdam ediyorsun ama 657 ye tabi bir memura dokunamazsın. 150 kilo bile olsa orda kalır. bunu açıkladım daha önce. kapatılmasına çok karşı çıkmışsınız ama bunlar yönetim modeli tartışması. ben özel artı teşvik gibi argümanları baştan beri söylüyorum. şunu söyliyim ben o kurumlarda çalışanları gördüm. bu kadar rahatlık bu kadar vurdum duymazlık olmaz. bugün baktığınızda obua (bu örnek var diye yazıyorum) çalan birinin günde kaç saat işine çalışması gerektiğine bakın. bu böyle olsa bugün bu tarz tartışmalarımız olmaz. hassasiyetler üstüne kurulmuş yaklaşımlarımız. osyaki çok daha iyi parametrelerle değerlendirebiliriz. ehliyet, liyakat, verimlilik , başarı v.s. ilk mesajıma falan tepki duyulmuş, kimseyi kırmak istemem ama önyargılarla uğraşıyoruz. ben şahsen müzisyenlere balerinlere v.s. haddinden fazla değer vermem. kimse kusura bakmasın ama dürüst yaşayan emeğiyle binbir zoruluğa göğüs geren insanlar daha kıymetli gözümde. bu iş bu kadar kolay olmamalı. bir öss, kpss v.s. bir başarıyı ortaya koymayanların müzikle sanatla uğraşıp sonra da havadan yaşamaları çok da adil değil. hakkaniyet olmalı.
Dynun Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Dostum aynı üniversitenin halk dansları topluluğu ve binaları açık hala. kayırma yok yanlışın var orda sam..
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 toggie said: Neden garip geliyor? Aksi bir durum olmadıgı surece ailenin parası senin parandır aynı zamanda zaten. Ben babamın verdigi vergi konusunda soz sahibi olamayacak mıyım? Sonucta onun parası harcandıgı zaman benim de param harcanmıs oluyor. Bu konuda soz sahibi olabilmek icin illa vergi vermek gerekmiyor ki tartıstıgımız konu bu değil. Vatandasın verdigi vergi ile orkestra beslenmeli mi beslenmemeli mi, konumuz bu. Ben de bir vatandas olarak bu konuda fikirlerimi gayet beyan edebilirim. Yani tam karşılamayacak olsa da, seçimlerde kullanılan oyları örnek gösterebilirim. Oy kullanacak yaşa gelmediğin müddetçe, seçimin sonucuyla ilgili bir etkin olmaz, olamaz. Annen-Baban kullanır oylarını, çünkü onların öyle bir hakları vardır. Konu hakkında fikrin olur, beyan da edersin ona sözüm yok. Zaten ülkedeki herkes politikacı, futbolcu. Ama işte ne kadar ciddiye alınır o fikirler, orası önemli.
Phae Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Çok fazla laf çarpıtalarak tartışıylıyor şu an. Sanata verilen vergiyi ülkenin şu an bulunduğu düzenin içinde fazla buluyorum ben de. Önceliklerde sorun olduğunu düşünüyorum. Topiği aöan arkada katılmıyorum ayrıca. Ben istediğim gibi "lol bu ne be" derim istediğimin sanatına. Bunun adı var, konuşma özgürlüğü. Diyemezsin falan deme, derim. Senin yıllarını verdiğin obua'ya da gülebilirim ve sen bu konuda hiçbirşey yapamazsın. İnsanlara ne yapıp ne yapmayacaklarını söylemeye kalktığınız anda faşistleştiğinizi farketmiyorsunuz. Ben dersem "Bence sanata verilen para fazla, yanlış insiyatif" gelip bana "gidip paraları diyanete yıkıyorlar ık bık" demeyin, algınıza laf yersiniz. hayır burada çoğu insan sanatın mutlaka bir yönüyle ilgili, daha sanatçı olmuyorsunuz bunu savunarak.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 @werewolf: Halk o kadar fakirken o zamanlar diyanete zaten ihtiyaç vardı. Laiklik de ilk anayasamızda yoktu zaten. Dine para yatırılması kadar saçma bir şey de olamaz zaten. Allah ile kul arasında bir olayken millet para kırıyor bundan. Savunulacak bir tarafı yok bence. Neyse of abi kilit gelcek konuya susalım bence :D
toggie Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Sam said: yanlış başlığa atmıştım şu mesajı, buraya taşıdım: öte taraftan hayatında film seyrederken soundtrack'ini duymak hariç oturup batı klasik müziği dinlememiş bazı insanların da böyle savunucu bir tavır almaları ilginç hani. kimmiş onlar? cok mu iyi tanıyosun buraya yazanları gercekten? yoksa assumption mı yaptın?
BaaL Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Sam said: hayatında film seyrederken soundtrack'ini duymak hariç oturup batı klasik müziği dinlememiş bazı insanlar hakaret mi abi bu? anlıyamadım bir an. ben de burda hayatında hiç ahtapot eti yememiş adama laf anlatmaya çalışıyorum ama bunu suratına vurmuyorum garibin. neyse gaçhayım ben, erken teşhis : bu konu sapar da sapar bi sonuca ulaşılmaz , olduğundan feci troll'e kestim. okuycam sadece söz.
Red Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 batı klasik müzik dinlemiyoruz diye adam muamelesi göremiyoruz :)
Dynun Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 haydari said: bürükratik şeyler öyle kolay olmuyor. bundan bahsediyorum. balerini istihdam ediyorsun ama 657 ye tabi bir memura dokunamazsın. 150 kilo bile olsa orda kalır. bunu açıkladım daha önce. kapatılmasına çok karşı çıkmışsınız ama bunlar yönetim modeli tartışması. ben özel artı teşvik gibi argümanları baştan beri söylüyorum. şunu söyliyim ben o kurumlarda çalışanları gördüm. bu kadar rahatlık bu kadar vurdum duymazlık olmaz. bugün baktığınızda obua (bu örnek var diye yazıyorum) çalan birinin günde kaç saat işine çalışması gerektiğine bakın. bu böyle olsa bugün bu tarz tartışmalarımız olmaz. hassasiyetler üstüne kurulmuş yaklaşımlarımız. osyaki çok daha iyi parametrelerle değerlendirebiliriz. ehliyet, liyakat, verimlilik , başarı v.s. ilk mesajıma falan tepki duyulmuş, kimseyi kırmak istemem ama önyargılarla uğraşıyoruz. ben şahsen müzisyenlere balerinlere v.s. haddinden fazla değer vermem. kimse kusura bakmasın ama dürüst yaşayan emeğiyle binbir zoruluğa göğüs geren insanlar daha kıymetli gözümde. bu iş bu kadar kolay olmamalı. bir öss, kpss v.s. bir başarıyı ortaya koymayanların müzikle sanatla uğraşıp sonra da havadan yaşamaları çok da adil değil. hakkaniyet olmalı. ya biyerde işini yapmayan 150 kiloluk obua çalan balerin görmüşsün, sana kötü bişey yapmış. 10 mesaj attın değiştirip değiştirip. İşine gelenleri insanların yazdıklarını da okumamış gibi davrandın cevaplamadın bile. Halk dansları kapatılsa aynı tepkiyi verecek misin onu soruyorum. oh iyi olmuş kapatılmış diye?
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 nileppezdel said: Werewolf said: kaldı ki ülkenin çoğunluğu müslüman ama klasik gıygıyınızı dinleyen azınlıkta. çoğunluğun vergisini kendi eğlenceniz olan gıygıya yatırıp diyanetten kesme küstahlığını kendinde nasıl buluyorsun? Laik devlet anlayışına ters bence de o yüzden. Cemaat para toplar cami yaptıtır. Devletin görevi değildir aynı mahallede 3 tane yarı dolu cami varken 4.yü dikmek. Siyasete dine falan kaymasın konu. Kütahlık değildir. Din ve devlet şleri laiklik gereği ayrıdır. Verdiğim tek kuruş verginin de din işlerine gitmesine kalbim de mantığım da el vermiyor. Anayasa'da "sanat ve devlet işleri ayrıır" ya da benzeri bir made var mı? Bence yok. Atatürk'ün sanat üzerine laflarını falan okuyun biraz da sanat devlet için ne kadar önemli kavrayın dayı aynı mahallede 3 yarı dolu cami olan yer neresi ayrıca sen, devletin sosyal hizmetleri içine giren o olayı "benim paramın ona verilmesini aklım almıyor" diye istemezsen, adamın da "benim paramın senfoni orkestrasına gitmesini aklım almıyor" demesine laf söylemen garip kaçar. siyaset ve din tartışması neden yasaklandı sizce? bana göre bu yüzden işte, insanlar, karşısındakinin mantığını değiştirmeye çalıştığı için. Hele ki, bunu sanal bi platformda yaptığı için. Sana göre din işine harcanması ters, ona göre sanata harcanması. Bana göre de umumi tuvalet yapılması ters, "gidin parka bahçeye yapın" desem, sen bana en sert cümlelerin en iyi argümanlarınla gelsen değişir mi kafa yapım, değişmez karşılıklı oturup konuşsak tamam da, böyle bi ortamda olmuyor o işler. O yüzden kısır döngü tartışmalar kar getirmiyor hacılar. bu arada umumi tuvalete karşı değilim edit: orkestraya da karşı değilim
Öne çıkan mesajlar