Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik oluşumu adına üzüldüm..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şimdi tam oldu. sanat kimin içindir ? troll diye buna derim. benim vergimle sanatçı yetiştir ama arpalıklar da istihdam etme. bu ülkede dünya kadar fakülte mezunu işsiz. onlara da fason kurumlar açıp istihdam edelim o zaman.
Mesaj tarihi:
yanlız 12 senenizi verdiğiniz birşeye gelip dımbışın teki "senfoni ne lan gavur işi, kapatılsın hepsi" dese, yüzyüze olsanız, ya küfreder ya da fiziksel tepkiyi seviyorsanız benim hep yaptığım gibi, kafayı gömersiniz dürüst olalım. türküz küfürü severiz, bu tartışılmadığı anlamına da gelmiyor. ha ortam itibariyle yanlış tabiki evet ama, hakaret edilen durumların %50 si artık "lan ne söyleyeyim daha, nasıl anlatayım, nasıl anlayabilir" çaresizliğinden söyleyecek bir şey bulamamaktan. bu adama da laf anlatabilen varsın beri gelsin.
Mesaj tarihi:
haydari said:

herkes istediğini istediği gibi yazar. hakaret sizin alanınız oraya girmiyorum. varsa argümanın konuşursun. yoksa lafı güzaf. size her şey müstehak. bu zihniyetle bu ülkenin kaynaklarını isteyen istediği yere harcar. herkes bir yol tutturmuş. kimi kuran kursu kimi baletlere dokundurmuyor. iyiymiş. kimse popülizmden şikayet etmesin.

ülkenin kaynakları bazı kişiler arasında kısır döngüde zaten ihalelerden falan baya para yeniliyor.saçma sapan yerlere inanılmaz faturalar çıkıyor.
görende tüm kaynaklar eğitime,sağlığa harcanıyor sanır.

senfoniye,sanata gelene kadar oralara takıl istersen.
ayrıca bi önceki mesajında herkes başarısız diye inanılmaz bi genelleme yapmışsın.
herhalde tüm sanatçıları dinledin,her sporcuyu izledin.
süper analizci,başarılı tespitçisin.
Mesaj tarihi:
BonePART said:

adam gavur isi kapatilsin demiyo ama
bence gereksiz bi ise yaradigi yok diyor
sizde demogoji yapmayin lan

said:
neyin ne olduğunu biliyorum. senfoni orkestrası denilen şeyden bahsetmek bile saçma. laf ve zaman kaybı. bana saldırmanız düşüncemi zayıflatmıyor.

çoğunuzun da opera bale senfoni orkestrası gibi şeylerle çok ilgilendiğinizi sanmıyorum.

insanların çok da umurunda olmayan arpalıklar bunlar. bunların ülkenin kültürüne - sanatına bir şey kattıkları da yok.

öyle otomatik konuşuyorsunuz. biri böyle gevur özentisi bir şeylere karşı çıkmaya görsün.

boş laf.
Mesaj tarihi:
ya hangi senfoni orkestrası başarılı bu ülkede ? eğtimini al iyi güzelde başarı nerde ? neye yarıyorlar sorgulanmaz mı ? tabu bunlar bu ülkede. melih gökçek saçmaladı diye sanat eleştirilemez mi oldu ? aydınız dinci değiliz o zaman bunlara dokunmayalım mı yani ? devlete sırtını dayayıp yiyip içip yatmak mıdır amaç ? madem çok kralsınız bu dünyada yerinizi bulursunuz. dünya kadar kurumsallaşmış banka holding zaten destek veriyor sanata. bunu mu tartışalım yoksa arpalıkları mı ? akp yaptı diye yanlış olmuyor herşey. ben böyle bir yaklaşıma eyvallah demem.
Mesaj tarihi:
Senfoni orkestrasının başarısı neye göre ölçülüyor onu anlamadım? Ha ayrıca kapatmak doğru mu? GS UEFA kupasını 95. yılında aldı. 60. yılda e bunlar başarısız kapatalım gibi odunca bi yaklaşımla kapatsalardı kulübü, bu başarı yakalanmayacaktı ve ülkemize de reklam falan olmayacaktı.

Sen şimdi senfoni orkestralarını kapatırsan gelecekte senin pek önemli kriterlerine göre başarılı olma şanslarını da baltalamış olursun
Mesaj tarihi:
senfoni orkestrasının basarısız oldugunu nerden cıkardın? kimse calamıyomus da vik vik. adam gibi elestrilerle gel karsımıza, gotten sallama yorumlarla değil. caldıgı notaların 10% u dogruymus sdfadfdsf.

ayrıca yatırım yapılmayan hicbir alan dogal olarak basarılı olamaz.
Mesaj tarihi:
haydari said:

arpalıkları mı ?

haydari said:

arpa

haydari said:

arpalık bunlar

haydari said:

arpadır.

şu geldi aklıma (bugün de paso bişeyler çağrışıyor hayırlısı)

Mesaj tarihi:
çalışma vardı. yanılmıyorsam csm nin notaları doğru çalma oranı orhan gencebay'ın orkestrasının onda biriymiş. çalışma gene akademisyen olan müzisyenler tarafından yapılmıştı. özel ve devlet arasındaki farka dikkat çekiyorlardı.

şimdi csm'ye kapağı atmış bir müzisyen nerdeyse tamamen iltimasla oraya geliyor. bilemiyorum aslında 12 yıl obua çalan arkadaşınız muhtemelen daha iyi biliyordur bunları.

bu ülkede ehil ve layık olanın bir yerlere gelmesi zor. o bakımdan bu tür arpalıkları kapatıp başarılı olanlara teşvikler verilebilir. bunları özel yapabilir.

ve evet gevur özentisi şeyler siz de tabu. bunu anlamak o kadar zor olmasa gerek. çünkü ülkenin bir kısmı arap kültürünü bir kısmı avrupa kültürünü baz alıyor. ben bunlardan ziyade arpalıklara dikkat çekmiştim.
Mesaj tarihi:
Senfoni yaklaşık 200 yıldır köklü değişiklik­ler geçirmiş ve önemli ölçüde gelişmiştir. Bestecinin duygu ve düşüncelerini en etkili biçimde dile getirmesine olanak veren bir yapısı vardır. Senfoninin anlatım zenginliğini oluşturan başlıca öğeler armoni, melodi, ritim ve tonalitedir.

normalde bir insanın Senfoniden zevk alması için armoni, ritim, melodi gibi duygulara ve yeteniğe sahip olmalıdır.

Bu yüzden herkez bu sanat dalından zevk almaz ve anlamaz...

Anlamadığız ve bilmediğiniz sanat dalları hakkında argo kelimeler kullanarak lütfen eleştirmeyin...
Mesaj tarihi:
Senfoni özel sektöre atılır mı abi? Kar getirmeyen bir gruba kimyatırım yapsın? Ya da getirdiği kar çok minimal olur yani. Sanatı desteklemek devletin görevidir. Paşa paşa destekleyecek. Senin dediğin sorunlar gerçekse de buna bir regülasyon getirilir işte müzikten gerçekten anlayan şerefli insanları baına getirirsin hak edeni alırsın. Ama kapatmak saçmalıktan başka bir şey değil
Mesaj tarihi:
Yeterince yatırım yapılmadığı için başarısız onlar.
vergim vergim diye tutuşmuşsun da
asgari ücretten bile düşük alıyor o adamlar.
karınlarını doyurmak için ek iş yapıyor çoğu.
Daha çok yatırım yapılsa, adam enstrümanı ile hayatını kazanabilse, bak bakalım o tatmin ve zevk ile çalıyor mu çalmıyor mu?

Senfoniye gereksiz demek, müziğe gereksiz demekle aynı kapıya çıkar. Senin sevdiğin tür değilse kusura bakmiyvercen bi zahmet.
Mesaj tarihi:
Bella said:

kaç kere izledin canlı dinledin cidden merak ediyorum bunu?

ha eğer havadan konuşuyorsan 15 Ocakda itüde idso var gel izle.

soruma cevap istiyorum ben.
Mesaj tarihi:
anlamıyorum yanı,
bakmıycan ne demek.

bakıcakta, beyenmeidmde diyecek, bu muzik essekler icindediyecek, bi halta yaramıyosunuzda diyecek

sizin ona "hayır haksızsın yorumlarında" demek hakkınız yok sanatcı olarak.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...