Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

crytek'e sinirliyim

RaidenXelRu

Öne çıkan mesajlar

game design sektörü gerçekten aldı başını gidiyor.Türkiye'de ise herhalde avrupanın bu konuda en geri kalmış ülkesiyiz(tamam biraz abartı olabilir).sırf oyun oynamayı hobi edinmemiş ; bu oyunların yapım aşamalarına , concept artlara , level designlara,engine'lere gerçekten ilgi duyan merak eden insanlar var aramızda.bende bunlardan biriyim.şimdi elimizde Crytek gibi bir koz var.Türkiye'yi bu sektöre sokabilicek , gerçekten kaliteli çalışanlar yetiştirebilecek.anlam veremedigim nokta , neden Kiev'e branch açılıyorda Istanbula Açılmıyor? veya aramızda bu konuya merak sarmış arkadaşlar varmı düşünceleri neler?
Sosyal ağlarda paylaş

elemanlarının bir çoğu yabancı ve crytek in kurucusu ve geliştirici olan türkler almanya doğumlu gurbetçilerin çocuklarından diye biliyorum.

Burda bir ofis açmak öyle kolay bir olay değil. Vergisi, kirası yerleşmesi, faturalar , eleman alım işi...vs uzun bir süreç adamlar ayrıca açıp ne yapmalarını bekliyorsun. Orjinal oyun mu alıyor türk oyuncular_? çatır çatır satılsa adam değil ofis burda dağıtım deposu bile açar üstüne arıza çıktığında sana teknik destek hattı bile kurar da nerde...
Sosyal ağlarda paylaş

cunku türkiyede eğitimde verilmiyor, tecrubeli elemanda yok.

gelip acsalar bir studyo 3 sene adam yetiştirirler anca, sonra onların yarısıdnan fazlası yurt dısına kacar.
hiçbi zaman yeterli eleman saturasyonuna ulaşamazlar.

Crytek'in türkiyede oyun sektorunu geliştirmek gibi bir sorumlulu yok, imkanıda yok.

onlara kızıcağına kendine kız, bu işle ilgilenmek isteyen ınsanları bi araya toplayıp bi proje baslatmadığın için
Sosyal ağlarda paylaş

@dert3

o söylediklerinin hepsi Kiev'dede geçerli değilmi peki üstad ?
ben sadece bu konudan dert yanarken Ukrayna Bazlı dert yanıyorum.ki "Piracy"nin hiç zannetmem orda Türkiyeden yana kalsın.

@cüce

adam yetiştirme konusunda haklısın ancak şöyle bir durumda var,ki eğitim bazında şu anda avrupa'da bile sıkıntı yaşanıyor.Game Development & Design Konu başlıgı altında isim yapmış çok az okul var.sözü geçmişken belki ilgilenenlerimiz olur göz atsınlar diye link veriyorum:
FULL SAIL (fullsail)
DigiPen (digipen)
L'Institut d'informatique de Quebec (quebec)
School of Computing at Middlesex University (ingiltere)
Sosyal ağlarda paylaş

okul meselesi değil sadece.

hiç ilgilenilen bir mevzu değil türkiyede dolayısıyla usta-cırak ilişkiside yok.
yazılım anlayışımız internet sitesi interteen flash oyun'dan oteye gitmiyo.

birilerinin gelip adam gibi ofs acması için türkiyede, oncelikle bizim bişiler yapmamız lazım.
Eskiden yapılıyodu, bilgisayalr daha pahalıyken intenet yokken, bu konuda gelişmişprogramlar yokken. kabaca bu işi şimdikenden 100 kat daha zorken.

Kalkıp adam gibi 2 indie oyun cıkartamıyosak koca memleket, hak etmiyoruz demekki birilerinin bize yatırım yapmasını, okul acılmasını bile haketmiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Dota oynamayı biliriz biz aga . Benim bildiğim oyun yapan bi sobee var ordada kendilerini şişrmişler dünyaca ünlü oyun yapımcısı mevlüt dinç fln filan . Yıllardır adam gibi bi oyun duyamadım köküne kadar türk yapımı olan . Sobeenin sitesinde bi istanbul diye bi o oyun var hala çıkmamış sanırım 2004 ten beri yapılıyo görende grafikleri uçmuş fln bi oyun yapıyolar sancak ama bildiğin counter strike grafikleri . Ben bu konuda hiçbir zaman gelişiceğimizi fln düşünmüyorum . Ki şu aralar oyun yapımı gerçekten kolay düzeylere indi ama ya hevesi yok insanların yada bilmiyorum ney . Hadi 3d yi geçtim lan flash oyun bile maksimum 2-3 tane var . Hevesli adam sayısı az . Hergün zibilyon tane amatör müzik grubu kuruluyo ama aynı durum oyun sektöründe yok .
Sosyal ağlarda paylaş

bilim ve teknolojinin kalbi türkiyede üst düzey hayat standardı ve teknolojiye verilen devlet desteği için zilyonlarca üst düzey oyun developerları ile çalışmak ve süper oyunlar yapmak adına ofis açalım

crytek türk firması da değil. herşeyi sahiplendiğimiz gibi (pizzayı lahmacundan çaldılar, biz bulduk onu!) cryteki de sahiplenmeyelim, türkçe dil desteği çıkardıklarına dua edelim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ulkede birak Turkceye cevirilmis konu ilisikli kaynak bulmayi, orjinal yayinlari getirip rafa koyan yokken o i$ler zor.

Universite ogrencisi iseniz koyun baskiyi Computer Science bolumune, kitap getirttirin, imza toplayin ders actirttin. O da ise yaramazsa kurun topluluklarinizi, yazisin publisherlarla , onlar gonderir kitaplari, olusturursunuz bir kaynak merakli zihinler icin, bir baslangic olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Undergrad yillarimda, degisik bir konuda fakat benzer bir sorun uzerine bir arkadasimla bu sekilde dertlesirken, ne koy ne kasaba olur hesabi, elamanin biri omzuma tiklamisti.

Dondum baktim bolum baskani, ben gak guk derken adam gulumsedi ve dedi ki :

"Turk insani soylemez sizin gibi soylenir. Su konustuklariniz bizlede paylassaniz ya koridor aralarinda harcayacaginiza" demisti hala unutmam.

Kolay olan bisi yok hocam, bir olayi gercekten istiyorsaniz, caba gostermek lazim o mevzuda, tabi sozum soylenen arkadaslara ;-)
Sosyal ağlarda paylaş

Arlooax said:

Ulkede birak Turkceye cevirilmis konu ilisikli kaynak bulmayi, orjinal yayinlari getirip rafa koyan yokken o i$ler zor.

Universite ogrencisi iseniz koyun baskiyi Computer Science bolumune, kitap getirttirin, imza toplayin ders actirttin. O da ise yaramazsa kurun topluluklarinizi, yazisin publisherlarla , onlar gonderir kitaplari, olusturursunuz bir kaynak merakli zihinler icin, bir baslangic olur.

kaynaktan bol bişe yok, en azından bizim okulda

insanlar kendi derslerinin kitaplarına çalışmıyorlar game development mi çalışacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

RaidenXelRu said:

game design sektörü gerçekten aldı başını gidiyor.Türkiye'de ise herhalde avrupanın bu konuda en geri kalmış ülkesiyiz(tamam biraz abartı olabilir).sırf oyun oynamayı hobi edinmemiş ; bu oyunların yapım aşamalarına , concept artlara , level designlara,engine'lere gerçekten ilgi duyan merak eden insanlar var aramızda.bende bunlardan biriyim.şimdi elimizde Crytek gibi bir koz var.Türkiye'yi bu sektöre sokabilicek , gerçekten kaliteli çalışanlar yetiştirebilecek.anlam veremedigim nokta , neden Kiev'e branch açılıyorda Istanbula Açılmıyor? veya aramızda bu konuya merak sarmış arkadaşlar varmı düşünceleri neler?

sakin ol şampiyon
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...