Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Troyalılar Türk müydü?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
AssassiN, 10 Haziran 2004 08:41 tarihinde demiş ki:
basliktaki soruyu soyle degistirsek
turkler troyalimiydi?
ozaman daha mantikli bi tartisma olur belki...

Troya tarihini bilmiyorum olay ne zaman gechiyor?Yada tarihteki yerleri hangi zaman diliminde?[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
said:
Foxx, 02 Haziran 2004 12:38 tarihinde demiş ki:
Nerde spawn olduk biz ilk o zaman? yani bir spawn noktasi olmali oyle degil mi. Bunlardan hangisi?

Spawn noktamız ön asya, orta doğu ne dersen artık türklerin troya kökenli olduklarının en büyük 2 kanıtı:
1.Yunan mitlerinde atı evcilleştiren adamın hektor ve onun soyu olmasıdır.(biliyorsunuz dünyada atı ve tekerleği ilk kullanan insanlar TÜRK'lerdir.)
2.Demiri ilk işleyen insanlar hitit ve troyalılardır(bunlarında soyları akrabadır.)asyada demiri ilk kullanan ırk Türklerdir.
Ayrıca aynı coğrafyayı paylaştığımızdan olsa gerek genleri en çok benzeyen insanlar yunan ve türklerdir(%99 benziyor.Akraba olmayan ırklarda bu oran %92 dir. yane yunanlılarlada akraba olabiliriz :) )[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
balyoz, 17 Temmuz 2004 20:41 tarihinde demiş ki:
said:
Foxx, 02 Haziran 2004 12:38 tarihinde demiş ki:
Nerde spawn olduk biz ilk o zaman? yani bir spawn noktasi olmali oyle degil mi. Bunlardan hangisi?

Spawn noktamız ön asya, orta doğu ne dersen artık türklerin troya kökenli olduklarının en büyük 2 kanıtı:
1.Yunan mitlerinde atı evcilleştiren adamın hektor ve onun soyu olmasıdır.(biliyorsunuz dünyada atı ve tekerleği ilk kullanan insanlar TÜRK'lerdir.)
2.Demiri ilk işleyen insanlar hitit ve troyalılardır(bunlarında soyları akrabadır.)asyada demiri ilk kullanan ırk Türklerdir.
Ayrıca aynı coğrafyayı paylaştığımızdan olsa gerek genleri en çok benzeyen insanlar yunan ve türklerdir(%99 benziyor.Akraba olmayan ırklarda bu oran %92 dir. yane yunanlılarlada akraba olabiliriz :) )

saka mi bu ? dunyada ati ve tekerlegi kullanan ilk insanlarin turk oldugu nerden cikti bu bir.

hititlerin demiri kac yilinda isledigini biliyor musun bu iki.

eger bi kitada demiri ilk kullanan olmak bir seye delaletse o zaman biz de kizilderiliyiz. cunku patatesi ilk onlar buldu simdi hepimiz yiyoruz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 09 Haziran 2004 14:57 tarihinde demiş ki:
olm deli bende senden daha fazla turk kani var ornegin. benimkiler ruslar 19. yuzyilda kafkasyada zulme baslayinca oradan kacmis kafkasya tatarlarindan baba tarafi.

ben de iddia ediyorum benim soyumda rum yok ermeni yok, kurt yok, arap yok, hatta 2-3 seferden az var diyebilecek adam bulunamaz.

ulan bi de benim olaya bak dedemin dedesinin ismi Dimitir Ali imiş.Lakap deil gerçek ismi ha! Anneannemin annesi şu anda şanlı urfanın bir köyündenmiş.dedemin dedesi Dimitir dedem dedeme : 'biz kılıç müslümanıyız oğlum sen yinede namazını niyazını unutma diye nasihat edermiş.
Sonuç: rum,türk,kürt hepsi var bende hemde öyle 8. 10. kuşağa gitmeye gerek yok 2.3. kuşaktan büyükannem (anneannemin annesi) geçen sene 103 yaşında öldü.ruma kız verdik olu tabi p.ç olur diodu (dayım biraz fırlamadırda)benimkisi 1. ağızdan sözlerle dolu kaynaklarım bunlar.Ama ben anadolunun çocuğu olmayı tercih ediyorum.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Demiri ve Ati ilk kullananlarin Turkler olmadigi acik. Demir konusunda usta demirciler oldugumuz konusu tartishilabilir.Bilinen en eski kiliclardan birisinin Turan altyapili oldugu ve rusyada bulunup saklandigini biryerlerde okmushtum. At konusunda Turkler ati ilk evcilleshtiren yada kullanan irk degil ilk gem kullanan irk. Ondan once atlarin boyunlarina baglanan bir sicim kullanilirmish.Bu savashlarda ozellikle tamami hafif suvari olan Turk atlilarinda hareket kabiliyti ve esneklik olarak buyuk avantaj saglamish.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Mesaj tarihi:
ne troyalılarla hititlerin akrabalığı kalmış, ne de atı ilk türklerin evcilleştirmesi... en basit lise düzeyi kaynaklarda bile, bahsedilen birçok şeyin cevabı var.

bu tartışmanın en başında troyalılar türk mü diye sorarken bir noktaya dikkat etmek lazım. o da türk lafından şu anda ne anladığınız. eğer orta asya dan gelen kavimle troylalılar akraba mı diye soruyosanız, tabi ki hayır. ama "ne mutlu türküm diyene" anlayışını benimsiyorsanız, anadolu kavimleri ve göç etmiş olan kavimlerin bir anadolu halkı oluşturduğuna inanıyorsanız eğer ; şu anda türkiye halkını oluşturan kitlenin neredeyse %25i troya'yı kapsayan Luwi kökenine mensuptur. bi kısmı da leleg ve lukka...

konuyla ilgili olanlar 2002 berlin uluslararası arkeoloji sempozyumunun troya kazı ekibi bildirisini okumaya çalışsınlar.
o raporda avrupalı kazı ekibi tarafından, alt troya katmanlarında Luwi dilince mühürler bulunduğu açıklanmış ve troyanın anadolu kökenli bir kent-devlet olduğu kesinlik kazanmıştır.[signature][hline]smthng about sx&drt :: profocio hosting
  • 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...