Logan Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 geçen cuma babamın arabasını muayene ettirmek için büyükbabamla göztepeye gittim, resmen işkence çektim. durun anlatayım. ilk önce sabah 7:30 gibi gittik göztepeye. ben sırada beklerken büyükbabamda vergi işlemlerini yapmaya gitti. aradan 2 saat geçti ben sırada ilerlerken büyükbabam geldi ve arabanın 369 milyon devlete borcu olduğunu söyledi! yanımızda da sadece muayene parası olduğu için (72 milyon, bari düzgün bi iş yapsalar) o kadar zaman boşuna sırada bekledik ve eve geri döndük.. neyse eve geri döndük ve hangi vergileri yatırmadığımıza baktık. bir tanesi vergi değil trafik kazası çıktı ve nedense polise rüşvet vermediğimiz için bize ceza kesip makbuzu bize vermemiş! ayırca kazada 8/8 haklıyız ama ceza her 2 tarafa da yazılıyormuş, buda çok ilginç. diğeri ek vergi çıktı. hani şu deprem vergisi var ya o işte. ama 17 ağustosta olan depremin ocak ayında ödenen bir vergiye nasıl bir ek vergi gerektirdiğini anlamadım. işte bu vergi ve trafik cezası yüzünden toplamda 50 milyonu geçmeyen borç katlana katlana 369 milyon olmuş. bu sırada neden devlet bizi uyarmaz şu kadar borcunuz var diye onu da hiç bilmiyorum. neyse biz bütün parayı topladık ve saat 11:30 gibi tekrar kuyruğa girdik. vergi işlemleri bu sefer halloldu ama bu sefer birkaç tane zeki vatandaşımız 3 şeritten oluşan sıralara bir dördüncü sıra eklediği ve ilerde sorun çıkartıp kavgalara neden olduğu için kuyruk dahada uzadı. daha sonra ne oldu peki? muayeneyi yapan adam saat 12 gibi 'ben cumaya gidiyorum' dedi ve o kadar insanı saat 13:20'ye kadar güneşin altında bekletti. diğer 2'si öğle tatiline gitti ama çabuk döndüler. en sonunda muayeneyi yaptırdık ve toplam 440 milyon paraya patladı. ha bu arada muayeneyi yaptırdıktan sonra 10 dakika imza için bekledik. ne biçim sistem bu anlamam. lanet olsun böyle sisteme, büyükbabam 74 yaşında adam arabanın içinde o kadar pişti (benim ehliyetim olmadığı için gelmişti). ayrıca sırada bir sürü yaşlı amca daha vardı onlarda telef oldu. demek istediğim aracınızı muayene ettirmeden önce 2 kere düşünün. daha da ötesi araba almadan önce 2 kere düşünün!! [Bu mesaj Gabe_Logan tarafından 18 Temmuz 2004 22:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 araba almak zorun değil de muayene 2 senede bir yaptırılıyor benim bildiğim ama işkence işte sonuçta[signature][hline] Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kiddo Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Ben alıştım valla. Baya bi evrim geçirmemiz gerekiyo annasılan düzelmek için. neresini eğitcen böyle kütüklerin. yontsan düzelmez eğitmek ne kelime. Salla gitsin.[signature][hline]Çizgi Film----->Soldan Sağa 0_o....o_0.....0_o...o_0.....o_o....0_0....O_O -------------------------------------- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 benim bi arkadasin 1998 model arabasina 1995'ten kalma vergi borcu cikmisti, beterin beteri var.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 bu arada ehliyetsiz araba kullanıyoruz galiba :-) Hangimiz bu ülkenin standartlarından yada standartsızlığından farklıyız ki zaten :-)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 ehliyetsiz araba kullanıyorum demedi dedemi getirdim dedi ehliyetim yok diye diye hatırlıyorum?[signature][hline] Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 ha ya da ehliyetsiz kullanıyor büyükbabası yanında ne olur ne olmaz diye[signature][hline] Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 bu arada burada yazanlardan tırsıp muayene olayını atlamayın sakın polis amcalar çok pis öpüyor muayenesiz yakalayınca.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Logan Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 ehliyetsiz kullandığım doğru da arabayı hep 1. viteste, 2 adım öteye yürütüyodum büyükbabam vergi işleriyle uğraştığı için. zaten bir sürü kişi arabasını sırada bırakıp vergi ile uğraşmaya gitmişti, paso onları solladım :). iyi oldu bir bakıma aslında. direksiyon becerim arttı, nede olsa seneye ehliyet alacam (zaten sonra büyükbabam yanıma geldi).. [Bu mesaj Gabe_Logan tarafından 18 Temmuz 2004 23:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shagrath Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 allah yardımcınız olsun ne dıyım :) araban mı var derdin var ama arabanın zevkıde baskadır demı yani..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 bi de 17 yaşındaki arabanın kıçında başında motor numarası aramaları var ki akıllara sakat, çünkü bulamıyolar ve burnundan geliyo hiçbir eksiğin olmasa da, potansiyel araba kaçakçısı ya da çalıntı araba satıcısıyız ya :)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Logan Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 allahtan önümüzde o kadar yaşlı bir araba yoktu. valla gider önce önümdeki kılkuyruğu sonrada kontrol eden memuru boğardım. daha bekleyemezdim.. kılkuyruk diyorum çünkü adam 4. sıradan önümüze geçti ve önümüze geçmek için neredeyse asıl sırada önümüzde olan arabaya yapıştı. daha sonra bizim memur namazdan dönünce sıra ilerlemeye başladı ama adam ortada yoktu (1 saat sonra falan gelirim demişti de memur). neyse sonra sallana sallana geldi girdi arabasına ilerledi. memuru da arabaları 2 saat muayene ettiği için boğardım. yanımızdaki sıradaki arabalar vızır vızır kontrol edilip geçiyorlardı fakat bizim memur hayatından bezmiş bir şekilde yavaş yavaş yapıyordu kontrolleri.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
baton Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Benim yine bu konuyla ilgili başka bi sorum olacak.Bende bu aralar arabamı muayeneye götüreceğim ancak henüz ilkyardım çantası ve yangın tüpü almadım.Bunları set halinde satıyorlar ancak fazla bi para vermek istemiyorum.Bu setlerin çoğuna Tuv uyumlu yazmışlar ama alıp gittiğinizde bu çanta yetersiz raporumu ne veriyorlarmış.Bu rapor ne anlama geliyor muayeneden geçememiş mi oluyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Üstad yeni yaptırdım,tecrübelerimi sana aktarayim. Eksik çöp olsa geçirmiyorlar.Onun için olması gereken herşeyi alacaksın.Paraya kıyıp.Ya da başkasından alıp öyle gireceksin. Ayrıca arabanın komple kontrolu yapılıyor.Arızalı her parçayı yaptır gel diyorlar.Benim arabanın bujilerden biri sıkıntılıydı,onu bile değiştirttiler.Bir arkadaşın Lpg belgesinde ufak bir hata vardı,geri yolladılar düzelttir diye. Şimdiden sabır ve şans diliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 İlk yardım çantası büyük kusur, yangın tüpü ve şu üçgen zamazingolar küçük kusur. Benim yangın tüpü boş olmasına rağmen ses etmediler mesela. Aynı şekilde hafif balon lastik de küçük kusur, bi far ayarı sorun çıkardı bende. Gittim yaptırdım geri getirdim. Fren, direksyon, far - sinyalizasyon bunlar çok önemli. Lastiklerin iyi durumda olması lazım, aynaydı motordu bunları söylemiyorum bile. Ama ufak şeylerden öyle problem çıkmıyor. Bi gelirler.gov.tr ye girip cezanız vergi borcunuz var mı ona bakın gitmeden önce. Bi de işte ruhsatta yer var mı yeni muayne için o önemli. Eğer yoksa yeni ruhsat çıkarmak gerekiyor çünkü. Sabah saat 6:30da falan gidin girin sıraya, randevunuz olmasa bile rahat rahat yaptırırsınız işlemlerinizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 tek tük eksik bişey olsa geçirmiyorlar değil. ama kıllığına bazen çok dikkat ediyorlar. mesela bende ilk yardım çantasında makas yok diye ufak bir puan düştü , verdği kağıtta kusurlu geçti gibi bişeyler yazmış. işin komiği bendeki set ile arkadaş 1 ay sonra direk geçmiş. randevulu akşam 7 de almış gerçi onun etkisi büyüktür.gerçi o da camların filmli olmasından kusurlu geçti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 abi ne uğraşıyorsunuz, trafik takip büroları var taş gibi. 25 TL veriyorsunuz öğlen, akşamüstü gidip alıyorsunuz herşey bitmiş halde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Ohaaa ilk defa duyuyorum bilsem direk yaptırırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Fistan said: abi ne uğraşıyorsunuz, trafik takip büroları var taş gibi. 25 TL veriyorsunuz öğlen, akşamüstü gidip alıyorsunuz herşey bitmiş halde. 100 lira bile deseler, değer ya. oyle pis bi işmiş. 2 sene sora tekrar sokacam arabayı, direk satmayı düşünüyorum o derece asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 napıyo trafik takip müdürlükleri? muayene mi ediyo arabayı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
baton Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Bugün bi arkadaşımdan yangın tüpünü ilkyardım çantasını aldım,baya iyi donanımlı zaten kendiside sorunsuz geçmiş.İnternettende randevumu aldım haftaya gideceğim bütün hafta doluydu internet sitesine göre. Arabayı geçen hafta servise götürmüştüm sadece rot balans ayarları yapılmadı inşallah bi bozukluk yoktur.Bozulunca nasıl oluyor onuda bilmiyorum hiç başıma gelmedi ama bozuk olsa anlardın dediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 valla izmit tüvtürk istasyonuna gittim ben 45dk falan sürdü. saat 10'daydı randevum, parayı yatırmam etmem 10dk sürdü. beni cagırmaları 20dk, arabanın muayeneden gecmesi de 15dk falan sürmüstür. gerekli techizatları edinmek oyle cok zor bisey değil. 1 tane yangın tüpü, saglık cantası ve 2 adet ucgen reflektor gerekiyo. reflektoru ben pederin arabadan almıstım mesela, 1 tane vardı bende. saglık cantası ve tüp de zaten arabayı alırken veriliyor. cantanın icindekilerden de bahsediyo gerekli kısımlarda, yok sargı bezi, tendurdiyot falan da ben bakmadım icine. istanbul'da tabi asırı kalabalık oldugu icin hic denemedim bile. ama zaten 1 gününü ayırman gerektiğini söyler herkes. vergi borclarını ise ruhsatta ismi yazan kisi vergi dairesine gelip taksitlendirerek borcu yoktur kagıdı alabilir. ben oyle yaptım 900 kusur pul borcu vardı 150'serden bolduler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 bu tüvtürk randevu işini yeni getirdi güzel oldu. ben götürdüğümde randevu sistemi daha gelmemişti tam çileydi. ben yaptırdıktan 2 ay sonra arakdaş randevulu sistemde 40 dakikada halleti işini. gerçi yurdum insanı hala çekiyor çileyi randevuyla giden insan sayısı baya azmış oradaki kayıt yaptıran elemanın dediğine göre ki; biz randevu alırken 1 gün sonrasına bile bulduk . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 toggie said: napıyo trafik takip müdürlükleri? muayene mi ediyo arabayı? trafik takip müdürlükleri değil ya. büro. emlakçı gibi bişey.fotokopi çekilir falan yazar camlarında genelde. alım satım işlemlerinde, araç muayenede, ruhsat yenileme falan filanda yardımcı olmak amaçlı açılmış yerler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 ya 25 tl demissin de, herelde arabanı teslim ediyosun onlar senin yerine muayeneye mi goturuyolar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar