Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

7 Ocak Sigara İndirimi

Cintonik

Öne çıkan mesajlar

Bakkallar da ayrı şerefsizmiş, "ben 7 lirayken aldım sana da öyle satacam" ne be. Zam gelmeden 3-5 gün önce kutu kutu alıp zamma kadar tezgah altında tutarlar, sonra zamlı fiyattan satarlar bir güzel, o zaman var mı "abi ben bunu ucuzken almıştım buyur paranın fazlası" diyen?

Sigara içene hepsi müstehak gerçi, kazıklasınlar :p
Sosyal ağlarda paylaş

bakkalların ve büfelerin bahanesi süpermiş
olayın şu şekilde olduğu söylemeyi unutuyorlar sanırım

-sigaraya zam yapılıyor, 7 lira oluyor
-bakkal gidiyor 6.5(atıyorum bu rakamı) TL'den alıyor
-bir gün sonra indirim yapılıyor, sigara 5.5 oluyor
-daha sonra sigaracı bakkala geliyor ve satışı 5 (atıyorum yine rakamı) TL'ye düştüğü için aradaki 1.5 TL'lik farkı ne kadar sattıysa bakkala geri veriyor ( ki adamlar sigaraların çoğunu 7 liradan satmış durumdalar, kârlarına kâr katıyolar)
-sigaraya tekrar zam yapıyorlar 7 TL oluyor, bakkala gelişi de yine salladığım rakama yani 6.5 TL'ye çıkıyor, ama o farkı bakkaldan almıyorlar(en azından daha almadılar, almazlar da büyük ihtimalle)
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Daha önce 330 lira için ağlamıyorduysan, şimdi de 400 için ağlama. Dünyanın parasını öksüre öksüre ölmek için harcayın, zam da gelsin, dumansız hava sahası da süper işliyor, değmeyin içmeyenlerin keyfine :p
yok canım ben zaten sigara yasağının arkasındayım yasak geldiğinden beri daha az içiyorum da illaki ağlatıyo abi az buz değil sonuçta:)Ama hakkaten tütüne geçmek daha iyi olacak gibi duruyor
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Daha önce 330 lira için ağlamıyorduysan, şimdi de 400 için ağlama. Dünyanın parasını öksüre öksüre ölmek için harcayın, zam da gelsin, dumansız hava sahası da süper işliyor, değmeyin içmeyenlerin keyfine :p

ya sen harbiden çocuksun ya

öksüre öksüre ölmek he jsdfjsdkfjdskfj

allahım gören de ilkokulda annesine babasına sigara içmöööööööööööööööööö diyen veletlerden zannedecek bu adamı. dumansız hava sahası hiç güzel işlemiyor. parayı basıp devlete istediğin mekanda içirtebiliyorsun sigaranı dert etme. artı olarak da zamlardan sigarayı bırakan ne zaman olmuş şu ülkede çok merak ediyorum cidden.

gerçekten kamil kamil yorumlar yapıyosunuz sadece ya. bundan sonra içtiğim her sigara dalı devletin bi tarafına girsin diyerek içiyorum, değişen birşey olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Asıl içenin bi tarafına giriyor sigaralar da.

Enayiliği kabullenmeyip saldırıyosunuz hemen dumansızlık özlemi çekenlere. Birisi size yüksek fiyattan yemek gibi ihtiyaç olmadığı halde ihtiyaçmış gibi bi şeyleri satıyor. Sen alıyosun, üzerine bi de savunuyosun. Tabi aslında savunmazsan ayıp olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Mumu said:

allahım gören de ilkokulda annesine babasına sigara içmöööööööööööööööööö diyen veletlerden zannedecek bu adamı. dumansız hava sahası hiç güzel işlemiyor. parayı basıp devlete istediğin mekanda içirtebiliyorsun sigaranı dert etme. artı olarak da zamlardan sigarayı bırakan ne zaman olmuş şu ülkede çok merak ediyorum cidden.

gerçekten kamil kamil yorumlar yapıyosunuz sadece ya. bundan sonra içtiğim her sigara dalı devletin bi tarafına girsin diyerek içiyorum, değişen birşey olmuyor.

Hepimiz kamiliz, fakat "parasını veririz içeriz, devlete daha da girsin jsdjfks, su paramı keser sigara alırım, sağlığa zararlı olduğunu söyleyene de jsdjfks derim vay bebeler" diyenler çok daha kamil görünmekte.
Sosyal ağlarda paylaş

şu öbür kitlenen başlıkta da yazmıştım, sanırım gene yazmam gerekiyor.

parayı alan devlet, parayı veren ben, öksüre öksüre ölecek enayi benim. size ne oluyor? sigara içmiyorsun diye devlet nişanı falan mı bekliyorsun? akıllı bir adam olduğunu sigara içmediğine bakarak mı anlayabiliyoruz sadece?

senin öksüre öksüre gebermeyeceğinin garantisi ne ki, benim istatistiklerimin senden daha fazla olmasına kafayı takıyorsun? kullanmadığın bi nanenin fiyatıyla ilgili sana giren çıkan nedir ki, gelip ahkam kesiyorsun burada? bir üstteki, bir alttaki başlığa git orda paylaş süper fikirlerini. olmaz mı? olmaz; çünkü senin ne kadar akıllı ve bizim ne kadar enayi olduğumuzu bilmeye ihtiyacımız var.

sigara çok pahalandı nasıl alacaz diye ağlayan hıyarlara da laf hazırladım. mecbur değilsiniz içmeye. yoksa paran içme. sizin gibiler yüzünden aslında bu adam da haklı bir yerde.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
bir üstteki, bir alttaki başlığa git orda paylaş süper fikirlerini. olmaz mı? olmaz; çünkü senin ne kadar akıllı ve bizim ne kadar enayi olduğumuzu bilmeye ihtiyacımız var.

Sorunun içinde cevabını vermişsin, sen ne güzel komşumuzdun huun abi. Millete öyle hıyar mıyar diye girişmeseydin ama keşke, ayıp olmuş sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

Hun haklı olabilirsin,
Lakin son 10 yılda neredeyse sigara içenlerin diktatöryası vardı.

Lokantalarda sigara, üniversitelerde sigara, dumandan rahatsız olup söylesen sanki toplu lince uğramış gibi oluyordun.

Adam sigara içiyor, dumanı kokusu rahatsız ediyor, ama üzerine kabadayılık ediyor utanmadan , sana ne içersem içerim diye.

O yüzden destekliyorum
Evet duyarlı %10luk kesim var, ama biz genelde dağdan inen %90lıkla karşılaşıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı son açıklamada, sigara şirketlerini şu sözlerle uyarmıştı: "Çok açık bir şekilde söylüyorum. Hangi sektör olursa olsun bizim yaptığımız düzenlemelere uymak zorundalar. Uymazlarsa biz alternatif yolları geliştiririz, uymak zorunda kalırlar. Bizim bir gelir hedefimiz var, o gelir hedefini yakalayacağız. Gelir hedefimiz gerçekçi. Bunların tutturulması için de gerekli adım atılacaktır.''
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Mumu said:

Hepimiz kamiliz, fakat "parasını veririz içeriz, devlete daha da girsin jsdjfks, su paramı keser sigara alırım, sağlığa zararlı olduğunu söyleyene de jsdjfks derim vay bebeler" diyenler çok daha kamil görünmekte.

tabi kesin öyle görünmekte.

su paramı kesmiyorum sigara için. hiç bişeyimin parasını kesmiyorum sigara için. en azından sigaraya para yatırıyorum, sen ve bazıları gibi yalnızca teknoloji ürünlerine harcamıyorum paramı. sosyal hayatım falan var. sigaranın zararlarını bari düzgün yerlerden öğrenin, televizyonda gece çıkan duman avcılarından değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...