dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Hollanda`nın polisleri gay, onlar sayılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Ben de Maraş'tayım, en haklı benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Tabii ki hayır, ben prosedürün yanlış olduğunu düşünmüyorum şahsen, son derece mantıklı. Oraya sağlık görevlisi gönderiyorsan, öncelikle güvenlikten emin olman lazım. Ortada şüphe varsa bodoslama göndermek yanlış. Başlatılan soruşturmanın da prosedürün doğru veya yanlış olduğuyla değil, ne kadar düzgün uygulandığıyla alakalı olduğunu düşünüyorum şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Verilerin yetersizliğine rağmen, en baştan beri ''Norveç polisi tamamiyle haklı'' diyenler var, bir de ''Norveç polisi, kurallar ne olursa olsun, daha insancıl davranabilirmiş'' diyenler var. Ne yazık ki bu dünyada pek az insan, katı kural ya da yasalar karşısında, insani duygu ve davranışların yanında durmayı becerebiliyor. Tarihteki örnekler düşünüldüğünde ne demek istediğim anlaşılabilir sanırım. Neyse...Olayın genel boyutuydu bu. Cassiline said: Yani video var, insaf, neresinde kimi dövüyorlar ben anlayamadım. Cassiline, bana öyle geliyor ki, Norveç polisi senin beklentilerini tam anlamıyla karşılayamamış! Cassiline said: Polisin hatası ne oluyor ki tam olarak burda? Muhtemelen o anın paniği sinire dönmüş, polise atar yapmışlar, polis de vermiş odunu bellerine. Cassiline said: gelen polisi tahrik edersen dayağı yer gözaltına alınırsın. Polis haksız falan değil şu anda bilinenler ışığında. Cassiline said: Kadını görmüyor musunuz arkadaşım, kelepçelenen adamı kurtarmak için 3 kişinin üstüne atıyor kendini. Polis "Aa pardon lan" deyip bıraksa mıydı yerdeki adamla kadını? Böyle eğitim mi var? Götünün üstüne oturursun işte öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Gelince cevap veririm onlara halen cevap gerektiriyor olurlarsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 adamların kendileri bile aileyi bizim burada yaptığımız gibi suçlamaktan kaçınıyor, hata bizde olabilir araştırıyoruz diyorlar. burada hala kraldan çok kralcılar olayı çirkinlik boyutunda tartışıyor. http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&ie=UTF-8&sl=no&tl=en&u=http://www.ulleval.no/modules/module_123/proxy.asp%3FiCategoryId%3D460%26iInfoId%3D26948%26iDisplayType%3D2&rurl=translate.google.com&twu=1&usg=ALkJrhjo5wjtOecyny33iKM0R8DSCcXwsQ bi garibiz açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 heh o linki vermen de cok guzel olmus "yukaridaki link" said: AMK received the first inquiry on the matter at 11:32. There were several calls about the inquiry. The ambulance was ordered for emergency assignments at 11.38. The situation was of AMK perceived as unsafe and the police were therefore requested assistance. The message of this was given to ambulance personnel, who waited to advance to the patient until the police announced that they had control of the situation. Ambulance personnel arrived at the patient at 11:56. The patient was lifeless. yani diyor ki, cagri 32 gece gelmis ve guvenliklerinden endise duyduklari icin polisten destek istemisler. bu da adamin supheli tavirlar icinde bulundugu ve/veya insanlari tehtid ettigi savini destekliyor. kaldi ki soylendigi uzere 40 dakika sonra degil, 24 dakika sonra mudahale etmis saglik ekipleri bence bu polisi ya da saglik ekiplerini suclayan degil, aklayan bir linkleme olmus.. bilmem mesaji ben mi yanlis anladim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Başlıkta AB falan filan denmiş hep, ama Norveç AB'ye üye değil ki:) Adamlar siz fakirsiniz, sizi zengin mi edecez diyip girmediler AB'ye. Referandumla halka sorup istemezük dediler, böyle de aşmış adamlar yani kendileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 ben kimseyi aklamaya çalışmıyorum. yetersiz verileri güçlendirmeye çalışıyorum. orada önemli olan nokta adamların şu lafı: said: We now ask ourselves questions about how the situation could evolve so that our staff felt so unsafe that the police were called, which in turn meant that we spent a longer time to reach the patient, "said Terje Strand, deputy director of Prehospitalt Center, Oslo University. sonuçta adamlar bile bodoslama aile suçludur diyemiyor. bu sağlık merkezinin tavrı tabiki. polisin tavrı hala bana yanlış ve önyargılı geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 onyargili derken? turkler diye mi kelepcelediler diyorsun yani? ya da turkler diye mi kadini kara oturttular? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 abi başa dönüyoruz. tekrara giriyorum. polisin tavrı düzeni korumak yönünde olmalı. mağduriyeti engellemek yönünde olmalı. eğer aynı pozisyona avrupalı bir aile düşseydi olaylar bu şekilde olmazdı (ha avrupalı aile de bu pozisyona düşmezdi diyebilirsiniz ama bu sonucu değiştirmiyor). türk olması pek bir şeyi değiştirmiyor. mesala tanıdığım için söylüyorum, yunan asıllı bir ailede aynı şeyleri yaşayabilir. bunu ırkçılık temelli yapmıyorlar bunu da söyliyim. büyük bir ihtimalle yaşadıkları tecrubelerden geliştirdikleri refleksle yapıyorlar. ama bu bir insanın ölmesine yol açan bir durum olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 yahu polis mi yol aciyor, polise direnen aile mi yol aciyor olume? polise bir talep geliyor, bu eve gitmemiz lazim, yardim isteyen biri var, ama guvenlik konusunda endiseliyiz. adam oraya gidip "beyler, lutfen sakin olun" mu diyecek? burada polise nasil bir suc buldugunuzu anlamiyorum ben. polis gec dese de gecmeyecek ki saglik ekibi. polis tam olarak kendisinden istenen ve bekleneni yapiyor.. bunu da icerideki hastanin maduriyetini onlemek icin yapiyor. polisi burada neyle sucladiginizi ben hala anlayamiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mum_Chamber said: heh o linki vermen de cok guzel olmus "yukaridaki link" said: AMK received the first inquiry on the matter at 11:32. There were several calls about the inquiry. The ambulance was ordered for emergency assignments at 11.38. The situation was of AMK perceived as unsafe and the police were therefore requested assistance. The message of this was given to ambulance personnel, who waited to advance to the patient until the police announced that they had control of the situation. Ambulance personnel arrived at the patient at 11:56. The patient was lifeless. yani diyor ki, cagri 32 gece gelmis ve guvenliklerinden endise duyduklari icin polisten destek istemisler. bu da adamin supheli tavirlar icinde bulundugu ve/veya insanlari tehtid ettigi savini destekliyor. kaldi ki soylendigi uzere 40 dakika sonra degil, 24 dakika sonra mudahale etmis saglik ekipleri bence bu polisi ya da saglik ekiplerini suclayan degil, aklayan bir linkleme olmus.. bilmem mesaji ben mi yanlis anladim? Biraz daha dikkatli okursan, ortada henüz bir aklama ya da suçlama durumu olmadığını, olayın henüz araştırma aşamasında olduğunu anlarsın: All details are not in place yet, but the management is under way to investigate what happened when AMK (Acute Medical Communications Central) got the call from relatives that a woman needed acute medical care. This is a time consuming process, but as soon as the matter is clarified, the County Medical in Oslo and Akershus get a full statement from the hospital. The picture of the situation is still complex, since many different calls will be mapped. It will take time to identify and review these calls, or lydloggene, in connection with the incident. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 bir de "empati yapin" mesajlari var, ona da cevap vereyim: gelen polisle itisip kakismayi gectim, yardim cagrisinda saglik ekibini korkutacak kadar galeyana gelmis, kontrolden cikmis bir adamla empati yapamam ben, kusura bakmayin. eger onla yaparsam cinnet gecirip colugunu cocugunu oldurenle de yapmam gerekir. annesini kurtaramadi diye hastanede doktor dovenle de yapmam gerekir.. olmaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Daha 6. Sayfada verdiğim linkte izlediğim polisin tavrı tamamen saldırı altındaki polis tavrı. Burada polis saldırı altında değil aslında, yardım almak için çırpınan aile fertlerinin baskısı altında. Bu ayrımı yapamadan şartlı tepkiyle bir insanın ölümüne yol açacak dakikaları kaybedecek davranışı gösteriyorsa ben o polisi suçlarım. Tabi hala diyorum bu olay norveç için gerçekten münferit bir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 ben de ilkyardim cagrisi yaparken insanlari evine girmeye korkutan, bu da yetmezmis gibi guvenligi saglamak icin polis geldiginde onlarla da isbirligi yapmayan aileyi suclarim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 kesinlikle rahatsızın dediği gibidir buradaki olay, polisin olayı süzememesi belkide kurtarılıcak hayatın son bulması ile sonuçlanmıştır önemli olan budur cezai uygulamada. ha bundan sonrası içinse neden oldu olaylar böyle , nasıl düzeltilir vs tarzı şeyler detaya girer ki detaya girdiğinizde işler karışacaktır. bir norvec vatandaşı gibi düsünelim, bundan 3 yıl önce norvecli bir dostumuz istanbula gelmişti ve açıkçası yapılan pek çok uygulama onun için inanılmaz farklı garip hatta başka bir dünyaya aitti. Bindiğimiz taksicilerin birer formula 1 pilotu olmasından tutun, havanın nefesini kesecek kadar sıcak olmasına kadar hersey garipsedi. özetle farklı bir kültür, yetiştirilme olaylara tepkiler de farklı oluyor bizim kaçırdığımız ve galeyana geldiğimiz nokta o, polislerin davranışları bizim bakışımızla hatalı olabileceği gibi adamlar cidden olayı idrak edememiş bile olabilirler ki 99% budur adamın üstüne oturmuş polisin yüz ifadesinden beri saf saf görevini yaptığı belli bariz. kuralları gayet bariz ve net olan bir ülkeden bahsediyoruz burada, türkiye gibi "yaaee nolcak hocu idare et" demez kimse nası yani nasıl olur?!?! gibi şok tepkilerle bile karşılaşabiliyorsun kural ihlalinde bu açıdan da bakmak lazım adamların davranışına. ha iki tarafta empati konusunda sınıfta kalmıştır ki bu da norvec hükümetinin azınlıkların topluma kaynaşmasında ne kadar etkili olduğu sorusunu akla getiriyor bunu da bir bilene sormalı zira biz öyle bir milletiz ki avrupanın göbeğinde çingene mahallesi kurup balkondan balkona don sarkıtan kendi kendimizi izole eden ketum bir toplumuz bunu da unutmayalım. başları sağolsun ailenin umarım tatlıya bağlanır olaylar, Yanlış bir olay ama kesinlikle bir ırkçılık/kötü muamele yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Telefonda adam hebele hübele arghhh şeklinde dağ adamı lisanıyla bişiler bağırıp acil servis yetkililerini korkutmuşsa ve adamlar önden polisi yollayıp bi check yaptırmak istemişse ve kapıya gelen polise "ula muaa goduklarımm nerdesiniz bi saattir" diye böğüren koşturan bir adam varsa, hayatında doğrudüzgün olay görmemiş Norveç polisi tırsıp bunu kendi hayatına bir tehdit algılamış olabilir. Özellikle Norveç'e doğu illerimizden çokca kaçak göç/mülteci olduğu düşünülürse, bu anlattığım akla yatkın geliyor. Bir de burada bahsi geçen ülke Norveç, kırk yılda bir gerçek bir soygun olduğunda, halk kamera şakası sanıyor gülüyor düşünün yani. Adamlar o kadar naif ve zarif ki, bizim girmek için yırtındığımız AB'yi fakirsiniz rezilsiniz diye beğenmeyip girmiyorlar ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 "Tatar Ramazan" said: Adamlar o kadar naif ve zarif ki balıkçıları el kremi kullanıyor o derece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 ahahah eet niveamıydı o? ;p yok demek istediim oydu zaten eksi sözlük norvec basliigina bakarsanız orda bile var seneler öncesine ait bir soygun / cinayet olayını tvlere bugün bile reality show diye koyabiliyorlar cünkü olay yok. zaten 4-5 milyon nüfus var ülkede insandan cok bitki örtüsü vardır eminimki nası aynı sekilde düsünmelerini bekleyebiliriz ki =) sadece bilgilendirilmeleri gerekir aha bu herifler böle arızadır bundan anlarlar böle tepki verirler gibilerinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 rintout of the conversation between the family and AMK as TV2 has made public shows that touching was very testy. The third telephone conversation between the family and AMK ends with the following conversation: AMK: Can not she crying stop crying. It is she who is sick? Family: - There is no one here who is sick. We are on Tøyen. She's dead. Fucking pussies. Damn orphans! AMK: - Do you think you will get help if you keep on like that? The family - mother as she sat in the back here is dead. If you have not sent an ambulance so ... AMK: - Yes, but you! What you say now will be recorded on tape. Family: - That I do not care i. AMK: - Ok, but we send the police to you. - Suck me, suck me! AMK: - We will review you, you can not keep on like that. After this conversation rings AMK police operations center. "Hey operations center. AMK here. Do you have the opportunity to send a car to Jens Bjelkes gate 43 It is a very very hot-headed one way or another. Pakistani or something. Lots of screaming. It is a sick sick mother there. We do not want to go there now. Can you check it first? " "Ok." More than ten minutes after the call rings the operator from AMK again to the police with the following questions: "Have you pulled out of there? Probably this is only a trifle. " One minute later, 63 years old Døndu Tulum pronounced dead. olay bu işte adamlar gayet katı bir şekilde kurallarını uygulamışlar bizim vatandaşımızda halen kendini türkiyede falan sanmış herhalde ki atar yaparak işini göreceğini sanmış. sonrasında da olayın ciddiyetini anlayamayan yetkililer önemsememiş olanları. heyecan = gereksiz. http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&ie=UTF-8&sl=no&tl=en&u=http://www.dagbladet.no/2010/01/06/nyheter/innenriks/amk/9805455/&rurl=translate.google.com&twu=1&usg=ALkJrhh9mbLq9q3zbdQRS0bn6Gt_SldiZA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 3. arama diyor. ilk aramayla arasındaki kaç dakika var? o da önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 İşin ana konudan farklı bir boyutu da, "Aman Allahım! İhmal ettiler! Çifte standart yaptılar! Boşa olay çıkardılar! Vakit geçirdiler! Kadını öldürdüler!" muhabbetine rağmen, heriflerin -tüm olan bitene rağmen- ilk aramadan 24 dakika sonra müdahalede bulunmuş olması. "Türkiye'de olsa..." geyiği yapılmış bu kadar da, Türkiye'de sürekli "Ambülans beklerken öldü" haberleri çıkarken adamların bu kadar hızlı hareket etmesi hakikaten hayranlık verici. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 We do not want to go there now. Can you check it first? " bunun üstüne hiç bir bahane olmaz. bu ne lan. adam can havliyle çağırıyor ediyor, sen "ne biçim konusuyorsun" diyorsun, böyle konusuyorum bilmemne evladı derim ben de olsam. sonuna kadar haketmişler o sözleri. norveç külliyyen haksız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Hayır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar