Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Norvec polisinin hatasi türk kadini öldürdü.

vaniLLe

Öne çıkan mesajlar

sağlık görevlisine niye saldırsın ki? kurtarmaya geliyor sağlık görevlisi, zaten maksatları bir an önce onların gelmesi.

ve dediğim gibi sağlık görevlisi polisle beraber gelir, ters hareket yaparlarsa polis gene icabına bakar. ihbar edilmiş hücre evi filan değil ki bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

sağlık görevlisine niye saldırsın ki? kurtarmaya geliyor sağlık görevlisi, zaten maksatları bir an önce onların gelmesi.

ve dediğim gibi sağlık görevlisi polisle beraber gelir, ters hareket yaparlarsa polis gene icabına bakar. ihbar edilmiş hücre evi filan değil ki bu.

abi sen hiç yakını kalp krizinden öldü diye acil servis doktorunu döven insan haberi okumadın herhalde

adamın kafası yerinde değil o an korkudan, niye geç geldin diye yapışabilir yani, olmayan şeyler değil bunlar yapmayın
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Sam said:

abi sen hiç yakını kalp krizinden öldü diye acil servis doktorunu döven insan haberi okumadın herhalde

adamın kafası yerinde değil o an korkudan, niye geç geldin diye yapışabilir yani, olmayan şeyler değil bunlar yapmayın
Sosyal ağlarda paylaş

abicim ambulans bekleme süreci öyle bi süreçtir ki tarif edilmez, 3-4 sene önce bi kaza yapmıştım 3-4 takla attım benim durumum iyidi ama kız arkadaşım arabada sıkıştı ambulans ve kurtarma ekipleri 5-6 dk içinde geldi ama, o 5-6 dakika bana ölüm gibi geldi adamlar çok profesyonel davrandılar allahtan, sakinleştirdiler beni vs..

o durumda kız arkadaşım ölseydi hele ki ambulans 15-20 dk sonra gelseydi bilmiyorum neler yapardım... bu haber sanırım "annesi kalp krizinden ölen genç cinnet geçirip polisleri biçti" şeklinde olabilirdi
Sosyal ağlarda paylaş

O yazdığımdan "Atar yaparsan hastana bakmazlar" fikrini çıkartacak adam değilsin Sam, gayet anladın ne demek istediğimi ve kasten lafımı çarpıtıyorsun. Sırf işine gelsin diye.

Polisin oraya gelmesine sebep olmayacaksın, bu kadar basit. Telefon görüşmelerinin tam kaydı yok elimde, o da düşer yakında nete, kesin kaynak göstererek söylerim ama şimdi yine elim mahkum, varsayımsal olarak yazıyorum. Eve gelecek sağlık görevlisini -sana göre- geç kaldığı için tehdit edemezsin. Adam gideceği yerin güvenli olmadığı kanısına kapılırsa, bu tamamen senin neden olduğun bir gecikmeye yol açabilir.

Nitekim bu durumda da öyle olmuş. Polis oraya vardığında adamakıllı bir şekilde dertlerini anlatsalardı en azından, yine bu kadar gecikme yaşanacağını sanmıyorum. Ha sen önce sağlık görevlisini tehdit et, sonra gelen polisle tartış, ondan sonra "Atar yaparsan hastana bakmazlar" de. Yok öyle bir şey, demagojinin de bir sınırı var. Ayıptır yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım anlaşılmadı o halde yazdıklarımın ana fikri: olayda sağlık görevlilerinin birinci önceliği hastaya ulaşmak ve gerekli bakımı sağlamak. eğer sırf telefonda hakaret edildi diye önden polis yollayıp arkada bekliyorlarsa bu yanlış ki, ortada zamanında ulaşılmadı diye ölen bir hasta varken ve fiilen bu geciktirmeyi yapanlar hasta yakınları değilken, bilinçli olarak polis ve sağlık görevlileri iken, suçu mağdurda aramak başlıbaşına yanlış.

ve sanırım 4 ya da 5 kere, her defasında da görmezden gelindiği için tekrar yazıyorum: polisi eskort olarak çağırırsın ve gidersin. "arkada bekleyelim biz önce gidip dövsünler" diye beklemezsin. orada silahlı teröristler yok, yapabilecekleri birşey yok polis eşliğinde gelen görevlilere.

ve evet ben annem ölürken ambulans beklerken polis kapıma dayanıp "efendi ol" derse atar yaparım o polise de. polise kaldırım taşı fırlatan anarşist değil bu olaydaki insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

sanırım anlaşılmadı o halde yazdıklarımın ana fikri: olayda sağlık görevlilerinin birinci önceliği hastaya ulaşmak ve gerekli bakımı sağlamak. eğer sırf telefonda hakaret edildi diye önden polis yollayıp arkada bekliyorlarsa bu yanlış ki, ortada zamanında ulaşılmadı diye ölen bir hasta varken ve fiilen bu geciktirmeyi yapanlar hasta yakınları değilken, bilinçli olarak polis ve sağlık görevlileri iken, suçu mağdurda aramak başlıbaşına yanlış.

ve sanırım 4 ya da 5 kere, her defasında da görmezden gelindiği için tekrar yazıyorum: polisi eskort olarak çağırırsın ve gidersin. "arkada bekleyelim biz önce gidip dövsünler" diye beklemezsin. orada silahlı teröristler yok, yapabilecekleri birşey yok polis eşliğinde gelen görevlilere.

ve evet ben annem ölürken ambulans beklerken polis kapıma dayanıp "efendi ol" derse atar yaparım o polise de. polise kaldırım taşı fırlatan anarşist değil bu olaydaki insanlar.

Görmezden falan gelindiği yok, Nefr gayet cevap yazdı, sen görmek istemiyorsun belli ki;

Nefr said:

e iyi de zaten ambulans ve polis ayni anda yollanmis burada da. yani once polis gitmis, onlar onay verince ambulans yola cikmis gibi bir durum yok

ambulans zaten olay boyunca az otede duruyor, nitekim videoda da polis onay verdigi anda geldigini goruyoruz saglik ekibinin

edik; eger sen diyorsan ki 'saglik gorevlileri ve polis ayni anda girmeliydi olaya', onu bilemem. ama sunu bilirim ki, ben o saglik gorevlisi olsam, hayatta da girmem o itisme kakismaya, niye ben tatli canimi tehlikeye atayim ki abicim? adam silah cekmemis olabilir, cekmeyeceginin garantisini verebiliyor musun peki sen bana? gayet enrage olmus haldeler videoda, ki bu bana gore bile oyle. ustelik turk olarak biz biliyoruz kuru gurultu oldugunu, ama elin norveclisi nereden bilsin? kaldi ki niye bilsin? 24 dakika yahu, toplam sure bu, tum gecikmeler dahil. neyine enrage oldun, hangi arada oldun?

sanirsin turkiyede scotty isinliyor saglik ekibini sen telefonu kapatmadan da adam norvecte o kadar gecikmeye ragmen 24 dakika icerisinde 9 kere telefon acip enrage olacak zaman buluyor, ustune bir de polisle 10 dakikaya yakin itisme kakisma sigdiriyor o 24 dakikadan kalan zamanina

Dediklerinin ana fikri gayet anlaşıldı, sağlık görevlisinin birinci önceliği kendi güvenliğidir, bunun ötesi yok. Can güvenliği olmadığı müddetçe tamamen kendi insiyatifine kalmıştır gidip gitmemek, adam da çoğu insanın yapacağı şeyi yapıp gitmemiş, beklemiş.

"Geciktirmeyi yapanlar hasta yakınları değil" ne demek ayrıyeten kaç sayfadır yazıyor adam orada konuşulanların çevirisini. "Sakin olun" diyen polise anlamsızca konuşarak düşmanca tavır takınırsan polis değil sen geciktiriyorsun demektir.

Kapına "Sakin olun" diye gelen polise atar yaparsan sen de kelepçelenirsin, senin de annen ölür, bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

zaugna, evet.

cassiline, ben de nefr'e cevap yazdım. birinci öncelik kendi güvenliğidir diye bir olay yok, yukarıda örneklerini vermişim. bu insanlar yerine göre kendi canlarını gerçek anlamda (atar yapan hasta yakını gibi durumlar değil) tehlikeye atıyorlar ve işlerinin de gereği bu. yüzlerce görevli aynı şekilde çöken kulelerin altında kaldı daha geçen yıllarda. illa ordu sıhhıyecisi gibi ateş altında çalışanları örnek vermeme gerek yok yani.

ha gavurluğa, yabancı düşmanlığına filan da bağlamak komik oluyor. aynı olay burada da olsa aynı şekilde eleştireceğiz ama bazı arkadaşlar nedense "ben norveçlileri tanırım ya, yapmazlar bunlar, bizim pis türklere benzetmeyin" diye söylevlere girmişler ki hiç değinmedim onlara zaten. benim de norveçli arkadaşım oldu, gül gibi adamlardı yani onlara lafım yok. ama norveç sınırı içinde doğanların ömür boyu işlerinde %0 hata oranına sahip oldukları gibi bir varsayım da tam komedi oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr'e cevap yazdıysan mesajının görüldüğünü ve cevap da verildiğini anlamış olman lazım. "Her defasında görmezden gelindiği için tekrar yazıyorum" diye bir ibareye ne gerek var? Her defasında görüyorum aynı mesajı ama cevabı zaten yeterince iyi verilmiş, herkes tek tek cevap mı versin istiyorsun yani, bu mudur?

"Kendi canlarını gerçek anlamda tehlikeye atan..." falan diye inceden dokunduruyorsun aklınca da, o adam telefonda tehdit edildiyse eğer, hele hele denildiği gibi "Anneme bir şey olursa sizden sorarım hesabını" gibi açık bir tehdit varsa ortada en azından bir risk var demektir. Bu da gayet yeterli adamların yaptığını haklı çıkarmak için.

Bu insanların yeri geldiğinde canlarını tehlikeye atması kendi insiyatiflerindedir diyorum halen. 9/11 saldırısında ölenleri yok saydığım anlamına gelmiyor bu. Paramedic olduğun anda "Kendi hayatımı hiçe saymak pahasına herkese yardım edeceğim" diye anlaşma imzalatmıyorlar bildiğim kadarıyla kimseye.

Askerlik örneğine girmişsin ki resmen absürd, cevap verme gereği bile hissetmiyorum ona. Sonra her mesaja "4-5 kere yazdım, görmezden geldiniz, kendisine ateş açan adamlar varken çalışan sağlık görevlileri..." yazma diye söylüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

evet, çünkü sadece nefr cevap verdi ve cevabının da yeterli olmadığını detaylı olarak cevaplayarak açıkladım. anlattıklarımdaki kritik öneme sahip bir noktanın görmezden gelinmesi, hiç cevap verilmemesinden farksız.

askerlik örneğine girmeye ihtiyaç duymadığımı belirttim, önceki örneklerim yetiyor. bu insanlar terörist saldırılar ertesinde, doğal afetler sonrasında, çalışma mekanları henüz tam olarak güvenli değilken (ve artçı şok/ikinci bir bomba olmayacağını polis ya da jeologlar bile garanti edemez) çalışıyor. kişinin inisiyatifi filan değil, "hayır orası çok tehlikeli, ben gitmiyorum başkasını yollayın" diye bir mantık olabilse hiçbiri gitmez zaten. herhalde tek uyanık bu olaydaki sağlıkçılar değil?

adamların haklı olabileceği tek husus polis eskortu istemek, polis varken arkada beklemek konusunda tamamen haksızlar. ayak burkulmasına bakmaya gitmiyorlar sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

İyiden iyiye saçmalamaya başladın Sam.

Bu insanlar terörist saldırıdan sonra çalışmaya devam ettikleri için "Kahraman" oluyorlar. Neden olduğunu hiç düşündün mü? Çünkü kendi hayatlarını tehlikeye atma zorunlulukları yok ama ona rağmen atıyorlar. İnsiyatif diyoruz biz buna.

"Hayır ben gitmiyorum" derse bu adam sen bu adamı zorla içeri sokamazsın. O adam orada ölürse senin yaptığına cinayet denir çünkü.

Askerlik örneğine de gir, lütfen gir de belki o zaman anlarsın ne kadar ağır saçmaladığını.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...