SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 pascal öğren merhaba dünya yazarsın belki cnc tezgahı operatörü olursun, galiba yakın bi dilmişi ya da direk pascalmış, bize de öyle dediler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Riglous'un postunda ne demek istediğini bi ben mi anladım? Programcı kişi bir dil öğrenmek zorunda değildir. Ona gidersiniz "Bi proje var, c++'da yazılacak, lua scripting kullanılacak. Amuda kalkıp yazı tura atacak." dersin o da yapar. Eğer ciddi ciddi yapmak istediğin buysa. Algoritma ile başla, sindir. Birde şunu demek istiyorum. Programmer != Coder. ikisi arasında ince bir fark var. hangisi olacağına karar ver. Şahsına ithafen değil ama bu dil öğrenme mevzusu biraz bana şu şekilde geliyor. "Arkadaşlar ben şiir yazmak istiyorum ama hangi dilde yazacağıma karar veremiyorum. Fransızca için çok romantik diyorlar ama ingilizce de en çok tutulan dil. Japonca da fena değil aslında." Sen o kadar araştırmışsın syntaxları şimdide azıcık daha araştır iş ilanlarına bak daha çok hangi dil gidiyor filan. Burası gibi yerlerde kişilerin bilgi düzeyleri, yaptıkları işleri vs gibi kriterleri bilmediğimizden "şu dilde yaz hacı" demelerini bekleme. Bu kadar yazdım birde fikir beyan edeyim bari :) Son zamanların artan trendi C# öğren, Web Service, Desktop programlama filan yaparsın. Çok canın çekerse oyunda yazarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Brigand said: cado said: dory said: algoritma bilmenin kod yazabilme basarisi acisindan onemi buyuktur. zira neyi nasil ne sekilde ve en efektif yapacagini bilmek, syntax bilmekten cok daha onemli. basit bi program dili, orn C veya java, ile birlikte oturup algotirma ogrenmek gayet efektif olur. demiş dory bence doğruda demiş ha evet doğru demiş ama buradaki arkadaşın konusu ile alakalı değil denilen şey. baska konuda demisim onu cunku. normal. BlackLegion said: dory hangi dilleri biliyorsun bir sorabilirmiyim c, c++, java. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 neyse :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 dory said: Brigand said: cado said: dory said: algoritma bilmenin kod yazabilme basarisi acisindan onemi buyuktur. zira neyi nasil ne sekilde ve en efektif yapacagini bilmek, syntax bilmekten cok daha onemli. basit bi program dili, orn C veya java, ile birlikte oturup algotirma ogrenmek gayet efektif olur. demiş dory bence doğruda demiş ha evet doğru demiş ama buradaki arkadaşın konusu ile alakalı değil denilen şey. baska konuda demisim onu cunku. normal. Burada alıntılanmış ondan yanıt yazma gereği duydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 konuya mesaj atmadim farzet, okuma, cevap verme (yerse) Once Turkce ogren bence. Sana demedim fanboy diye. Su dil iyidir, bu dil guzeldir kavgasi yapan insanlara dedim. Hani lafi yiyen sen degilsin, icin rahat olsun. Su baslik gibi acilan onlarca konu var. Tek bir tane degil. Zaten su bolum acildigindan beri boyle konular mevcuttu. Hatta bolumu gectim, ezelden beridir var boyle seyler. Hani "C++ vs. Java" diye aratsan, sana binlerce sayfa cikar ikisini birden cekistiren. Hal boyleyken, baska insanlarin senin yerine tercih yapmasi biraz mantikli gelmiyor. Bunun disinda bazi arkadaslarin da anladigi gibi, seni tanimiyoruz. Kim oldugunu pek bilmiyoruz. Altyapin nedir bunu bilmiyoruz. Hani asmis bir insansindir, prolog ogren deriz; oylesine bir adamsindir baska bir sey ogren deriz. Bunun disinda su ana kadar ne gibi tecrubeler edindin bunu da bilmiyoruz; ozellikle programlama yetenegini bilmedigimizden neye ne kadar aklin erer kestirmemiz de epey zor. Sana Java ogren diye herkes soyler. Ama sen emeklemeden kosmaya calisiyorsan, o begenmedigin "kotu programcilar"dan biri olursun. Onlardan farkin kalmaz. Hani bazi eksiklerin varsa, scheme ogren, sana cok guzel taklalar ogretecektir. Ondan sonra Java'ydi, C#'ti ogrenirsin. Ha scheme ogrenmeden yasamak da mumkun, bu kisinin kendini ne kadar gelistirebilecegiyle alakali ki yine yukaridaki noktaya takiliyoruz; [kendi adima konusayim] ben seni tanimiyorum. Sana ne gibi bir tavsiye verecegimi acikcasi kestiremiyorum. Dahasi buradaki kimse bilmiyor. Bilen zaten seninle oturur konusur, dusuncelerini paylasir; buraya mesaj yazmasina gerek olmaz. Ha bu kadar bilinmeyenin oldugu yerde, biri sana akil veriyorsa, o soylediginin senin icin gecerli olmama ihtimali cok yuksek, dahasi tamamen sansa bagli bir sey; mantiga dayali herhangi bir aciklamasi olamaz. Haliyle senin, kendin icin ozel bir soruyu burada sorman biraz mantik disi. Cunku sen oznel bir yanit istiyorsun ve bu kimsenin bilerek almayacagi bir risk. Umarim buraya kadar yaptigin isin neden yanlis oldugunu aciklayabilmisimdir. ---- Simdi butun bunlar bir yana, diller oyle desktop dili, web dili diye ayrilmaz. C ile oturup cok net bir sekilde program yazip, bunu internette kaynak olarak gosterebilirsin. Keza aynisini Java'yla da yapabilirsin. Dahasi isin icine Java Applet'lari da sokarsak, haliyle web dili/desktop dili diye bir ayrim soz konusu degil. Ha isi PHP vs. acisindan degerlendirecek olursak, o zaman yapacagin ayrim web dilleri ve cok amacli diller olur ama bu hicbir zaman "desktop dilleri" olmaz (mesajimda kasit arayan arkadasa). ---- Bunun disinda, ben herhangi bir tamirciye ne kadar biliyosun diye sorsam, bana "3 yildir bu isi yapiyorum, bunu bunu yaptim" diye cevap verir. Senin vermemene pek bir anlam getiremesem de, hani bu sekilde cevap vermemen ilk bastaki konuya bizi geri goturuyor ki, orada hatirlarsan infinite loop'a girmistik. ---- Ben niye sinir yapiyorum? Isin bu kismi biraz karmasik. Soyle aciklamaya calisayim: Bilmiyorum su kadar insan arasindan bir ben mi soylediklerimden dolayi kendimi sorumlu hissediyorum ama su adam benim yuzumden Java ogrense, hani hayatini kazanacak ya, 2 senesini buna harcasa ve sonra issiz kalsa veya aradigini bulamamis olsa; ben uzulurdum. Herhangi birisine tavsiye vermeden once insanin kendini sorgulamasi gerek, ben ne kadar bu ise yetkinim diye. Hele ki tavsiye verdiginiz adami daha tanimiyorsunuz, bir de kalkmis tavsiye veriyorsunuz. Bunun uzerine bir de adamin tutup yaptigi seyi (kendisini tanimayan ve kendisinin de tanimadigi insanlardan, tavsiye almak) normal olarak gormesi; ahanda iste bu noktada cileden cikiyorum ben. Cunku iki ihtimal var: 1-Ciddisin, sonuclarini dusunmeden hareket ediyorsun ve hayatini cok sacma bir sekilde yonlendirebiliyorsun ki bu gercekten uzucu bir sey; ben bunun olma ihtimalini dusunmek bile istemiyorum; haliyle ikinci ihtimale yoneliyorum. 2-Ciddi ve samimi degilsin; su kadar insanin zamanini caliyorsun; ustune bir de bolumdeki zibilyon tane konuyu es gecip muhtemelen bir ikisine bakip yeni konu acayim da ortalik senlensin mantigindasin. Ikisi de birbirinden beter iki durum var ortada. Ilki, dedigim gibi asagilayici bir durum ve ben insanlari bu kadar kotu degerlendirmeyi reddiyorum, onyargi kotu bir sey. Bir arkadasim bu sekilde hareket etse, tokat atarim demistim ya, o isin mecazi tarafiydi. Psikolog onerirdim. Ikincisi de sinirlenmeme yetecek sebeplere sahip, haliyle kiziyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 ogrenmeyin programlara dili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 @riglous, eger bu ve bunun gibi konularda insanlara yardimci oldugunu saniyorsan hatalisin. her yorum yaptigin konuda atar yapiyor, kafana eseni azarliyorsun.. yapma su ana kadar boyle bir konu olmadi ki insanlara yapici tavsiyelerde bulunasin. kac kere uyardim, tekrar tekrar uyarmaktan gina geldi. tekrar soyliyeyim; eger insanlari tanimiyorsan, yardimci olamayacagini dusunuyorsan hic mesaj atmamak, su uslupla mesaj atip insanlari azarlamaktan cok daha iyidir. sessiz kalma hakkin var, istedigin kadar kullanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 pardon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 .aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 adam gömmekte çok iyiyiz malesef.. adam bence düzgün sormuş tabir hataları yapmış ki, programcı olarak iddası yok yani yarmış programcıyım havasına girip tabir hatası yapmamış desktop programlama da denir, exe programlama da denir herkez konuşma konusunda valid syntax yazmak zorunda değil.. Nacizane benim yorumum senin için; Webe yüklen aç kalmazsın, bazı projeler için "exe programlama" gerekecektir, bunun için iyi bişey öğrenmek istiyorsan C familyası, işim görülsün yeter abi diyorsan VB öğrenebilirsin.. Web için PHP benim tavsiyem ama istiyorsan ASP.NET de iyidir, hoştur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 riglous da tamamen haksız değil aslında programlama dili bu sonuçta manavdan satın alınan elma armut değil. Hani "bir programlama dili öğreniyim bu işte para var gelecek var" diye programcılığa başlamak pek mantıklı değil. Eğer böyle başlanmayacaksa da insan zaten hangi dili veya hangi dilin altyapısını öğrenmesi gerektiğini bilir. Hani "x alanında çalışmak istiyorum y bilgisine sahibim bu alanda bana gerekli olabilecek diğer bilgiler/toollar/diller nelerdir" sorusu çok daha makul olan. çünkü "hangi dil" demek biraz, "ne öğrensem almanca fransızca rusça..?" hangisini öğreneyim sorusu gibi. Sonuçta ben mühendislik okuduğum için almanca seçtim, moda tasarım okuyanlar italyanca filan seçiyor, antalyada barmenlik yapmak isteyenler rusçayla ilgileniyor gibi... bu konuda riglous'a çok yüklenildiğini düşünüyorum. ha yine sorgulamak gibi olmasın arkadaş sormuş, çok genel sorduğundan ve biraz da bilgisi olduğunu mesajından anladığımdan java önerdim çünkü birçok alanda kullanılabilecek portable bir dil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 doktor olmak istiyorum, hangi organdan basliim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Economics Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Abi mideden başla erkeğe giden yol midesinden geçermiş biliyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 aquila said: doktor olmak istiyorum, hangi organdan basliim? doktor olmak diplomayla, programcı olmak için diploma gerekmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 BlackLegion said: desktop programlama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 toggie said: riglous'un her mesajında bi atar var cozemedim daha adamı. isyanı var demek ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar