Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar açılmama tahminen ekran kartı?

aente

Öne çıkan mesajlar

Şimdi eski masaüstümü derleyip toplayıp 2. bilgisayar olarak doğrultmaya çalışıyorum. Bilgisayar servisi veren bir tanıdığımızla önce kurduk aleti format attık vs bir şey için resetledikten sonra açılmamaya başladı, hatta ilk xp kurarken de 2 kez donmuştu. Bu açılışta gelen biip şeklindeki uyarı seslerine bakarak ekrana da görüntü gelmemesinden mütevellit sorunun ekran kartında olduğu varsayıldı.

eskiden de 2 yıl cidde aşırı derecede kullanıldığı -delice oyun, 7/24 açık falan- bozulmuş olacabileceğine aklım kesti, gittim hd4350 en ucuzundan bir pci express kart aldım taktım ama alete yine görüntü gelmiyor, açılışta bir biiip sesi.

sorun başka neyden olabilir? anakartın üzerinde sadece ekran kartının oturduğu yerin bozulmuş olması gibi abuzettin bir sorun olabiler mi acep?
Sosyal ağlarda paylaş

muhtemel çözüm yolları :

1- anakart chip setine bakınız ısınıyorsa sorun anakart değildir.Isınmıyorsa anakart sizlere ömür.

2- soğutucuyu çıkarıp 10-15 sn liğine işlemci ısınıyor mu diye bakınız( not fazlası işlemciyi yakar). Isınmıyorsa işlemci sizlere ömür.

3- İşlemci etrafındaki kondansatörlerden patlak olan varmı diye bakınız. Patlak olan varsa hem güç kaynağını hem ordaki kondansatörleri değiştirin.Birebir aynısını bulamazsınız mF si ve voltajı büyük olana bakın.Tek dezavantajı geç açılıp geç kapanmasıdır.

4- Ram leri tek tek çıkartıp deneyiniz.Arızalı ram varsa zaten çıkardığınızda pc düzgün şekilde açılacaktır.

5- Onboard Ekran kartı varsa onun çipsetine bakın yanma emaresi var mı diye.

6- Eğer Onboard ekran kartı yoksa anakart üzerinde ve yukrdakilerin hiç biri yoksa anakart ınızın AGP yuvasının ayarıyla oynamışınız demektir. Yüksek voltajdan o AGP yuvası yanmıştır.Allah rahmet eylesin anakartı atın gitsin.PCI ekran kartı bulup kullanabilirsiniz ama fazla da umutlanmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

bip sesi ramlerden kaynaklanmıyor muydu. 7/24 açık bırakmaz bozmaz bilgisayarı, benim 6-7 yıllık emektar haftalarca kapamadığımı biliyorum halen sorunsuz sdfs.

ramlerden kaynaklanıyordur. ekran kartı bozuk olsa görüntü gelmez onun haricinde bi uyarı verdiğine rastlamadım/duymadım.
Sosyal ağlarda paylaş

HaciYatmaz said:

ramlerden kaynaklanıyordur. ekran kartı bozuk olsa görüntü gelmez onun haricinde bi uyarı verdiğine rastlamadım/duymadım.

ben de onu diyorum zaten ekrana görüntü gelmiyor ki.

bir üstteki postta yazılanları daha iyi anlayan biriyle kontrol edeyim bare. teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

aente said:

HaciYatmaz said:

ben de onu diyorum zaten ekrana görüntü gelmiyor ki.

bir üstteki postta yazılanları daha iyi anlayan biriyle kontrol edeyim bare. teşekkürler.

sadece görüntü gelmiyo demedin ki ayrıca biip seside geliyo diyosun. bende, ekran kartında problem olsaydı sadece görüntü gelmezdi demek istiyorum, hani biplememesi lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Tenekeadam said:

Ben cevabı verdim,ben saksı değilim en çok bana soracaksın.

anakartta o ufak elektrik zımbırtıları var,onlar gg.Muhtemelen voltajdan ve elektrik kesintisinden.

yukarda açıkladım kondansatör patlamıştır büyük ihtimal diye. arkadaş illa inat ediyor sorun dediğin gibi yani ekran kartı uçmuş yada buffer kondansatörleri gitmiş.

Her halikarda bir bilgisayarcı ya gidip elden geçircek anakartı ve ekran kartını.
Sosyal ağlarda paylaş

bilg kurulum donanım vs hizmeti veren bir tanıdıgımızla dün geldik. ana kart üzerinde patlak çatlak bozuk vs hiçbir şey olmadıgını söylüyor. ramleri söktük ettik vs, anakartı kasanın içinden söktü baktı açıkta çalıştırmayı denedi, kart yuvasını ince fırça ile temizledik adam aklına gelen herşeyi denedi cidden yarım saat boyunca. makine tık demedi.

daha önceki gelişinde hatanın ana karttan değil ekran kartından oldugunu varsayıp gidip yeni ekran kartı almıştım media markt'tan. simdi büyük ihtimal eski kart düzgün çalıştığından gidip onu verip anakartla değiştirmem gerek ama media markt'ta gidip amd 3500 desteği olan 939 serisi bir anakart bulabilmem imkansıza yakın. iade alıyorlardır umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman senin işin yaş. artık sinirlenince , kafayı mı kırarsın yoksa anakartımı kırarsın orası meçhul. bu sorun pek basit bir arızaya benzemiyor eğer dediklerinde bir ayrıntıyı atlamamışsa arkadaşın. PCI ekran kartı bulup ikinci el ordan bakmak lazım Bios ayarlarına falan. yoksa sakata gelebilir diğer parçalar da.
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bir durum var.

anakartı gözden çıkardım ama işlemci için ekstra masraf yapmak istemiyorum, bilg sadece internet-film bilgisayarı olarak kalacak ztn para yatırmak istemiyorum.

amd athlon 3000+ var 939 soket. şimdi piyasadaki hiçbir kart sanırım bu işlemciyi desteklemez sanırım ramlerde 333mhz ya da 266..

var mı böyle 1. el olup eski bir kart satan yer. media markt'a değişiklik için gitsem bulamayıcağıma emin gibiyim. wöf!
Sosyal ağlarda paylaş

HaciYatmaz said:
sadece görüntü gelmiyo demedin ki ayrıca biip seside geliyo diyosun. bende, ekran kartında problem olsaydı sadece görüntü gelmezdi demek istiyorum, hani biplememesi lazım.

inatla yanlis bilgi vermesene, ekran karti probleminde gayet uyari sesi verir anakart.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...