Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İyi ki doğdun Sir Isaac Newton

Fili

Öne çıkan mesajlar

Deacon said:

daha çok iyi ki doğdun f = mV demek lazım :p. anyway, happy birthday.

mV ne, mdV/dt mi?
de newton'nın hep fizikçi yönüyle anılması pek doğru değil.Asıl matematiğe katkılarından dolayı ben kendisini takdir eder ve saygı duyarım.o diferansiyel denklemler,integraller vb.klasik fizik dediğin zaten bunların uygulamalarından başka bir şey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

baba F =m.a , saygılarımızla.

aslında sanırım o değil daha doğrusu F = dp/dt. yani tarihsel açıdan da newtonun ilk verdiği denklik bu diye hatırlıyorum, hatta f=ma'yı sanırım başka biri söylüyor (adını unuttum). Ve daha da ilginci f = dp/dt bir tanım olduğu için her zaman doğru, f = ma bir eşitlik olduğu için her zaman doğru değil ama (doğruluğu burda deneyle %99.999999 uyumlu sonuç vermek olarak tanımlıyorum dolayısıyla tanımlar zaten otomatikman doğru oluyor ama eşitlikler teste tabi).
Sosyal ağlarda paylaş

• 10 ay sonra ...
newtonun principia sında f=ma denklemi yer almamış ve yasa sadece sözel olarak ifade edilmişti.yanlış bilmiyorsam denklemin önemini ve genel olarak uygulanabilirliğini euler kavramıştı.ayrıca mekaniğin temel ilkesi olarak ilk kez o ifade etmişti.
Sosyal ağlarda paylaş

Fili said:

Deacon said:

daha çok iyi ki doğdun f = mV demek lazım :p. anyway, happy birthday.

mV ne, mdV/dt mi?
de newton'nın hep fizikçi yönüyle anılması pek doğru değil.Asıl matematiğe katkılarından dolayı ben kendisini takdir eder ve saygı duyarım.o diferansiyel denklemler,integraller vb.klasik fizik dediğin zaten bunların uygulamalarından başka bir şey değil.

Abi adam fizik icin matematik bulmus :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...