Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden metalciler saç uzatır?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Red said:

söylendimi bilmiyorum ama

her metalci uzun saçlıdır her uzun saçlı metalci deildir.hep böyle cümle kurmak istemiştim

yanlış bir önerme.
Mesaj tarihi:
varlok said:

Red said:

her metalci uzun saçlıdır her uzun saçlı metalci deildir.hep böyle cümle kurmak istemiştim

yanlış bir önerme.

koy gitsin ya.maksat hevesimi aliyim öyle bi cümlem olmamıştı
Mesaj tarihi:
Red said:

varlok said:

Red said:

yanlış bir önerme.

koy gitsin ya.maksat hevesimi aliyim öyle bi cümlem olmamıştı

ben olmasın demedim zaten. yanlış bir önerme dedim sadece ^^
Mesaj tarihi:
3,5 sene içinde berbere gidip vereceğim parayı ve harcayacağım zamanı, başka şeylere harcayarak daha mutlu ve mesud bir insanevladı oldum.

ama yazdığım klavye f, şu anda çok mutsuzum.
Mesaj tarihi:
Aslında işin felsefesi, sonuçta rock , metal gibi müzikler asi,muhalif ve aykırı müzikler özünde.

Uzun saçın olayı da normal kabul edilenden farklı aykırı olması.(Hani bu müziği dinleyip bu görüşü benimsemiş insanlar için.)
Ama tabi olayın boku çıkmış durumda. Her üniversiteye giren top sakal uzun saç uzatıyor.

Bi de şu var bizim ülkemizde metalci geçinen tayfa işsiz güçsüz boş insanlar (genelde). Böyle adı sanı duyulmadık boktan grupları bilmeyi şekilcilik yapmakta kullanan insanlar. Bu insanlar daha çok hiç bir anlamı melodisi olmayan müzikleri dinleyerek of gerçek müzik bu der ve bunu beğendiklerinden değil özentiliklerinden yaparlar.

Benim teorimde şu. Bu insanlar işsiz güçsüz hiçbirşeyler uğraşmazlar, genelde yurtta veya arkadaşlarıyla çıktıkları evlerde kalırlar. Bu adamlar öğrenci de oldukları için paraları yoktur duş alamazlar su parası vermek istemezler. Karınlarını hem ucuz hem doyurucu dedikleri döner ekmek+ayran yiyerek doyurur ve hem de sağlıklı olduklarını düşünürler. Sigara almazlar ama olanlardan birer tane otlanarak hayatlarını sürdürürler.

Dışarı çıktıklarında kıstasları biranın ucuz olduğu mekanlardır, ve eğer denk gelirde düzgün bir yere giderlerse ( başka biri ısmarlarsa mesela ) yine alışkanlıktan dolayı bira içerler ancak ağızları o 1.5 milyonluk biranın tadını arar.

Her neyse teorime gelelim bu adamlar para vermek istemedikleri için saç uzatırlar. Hazır uzatmışken bu saçlarını yıkamazlar, pis kokarlar ama yine de bununla şekil yapmayı adet edinmişlerdir.
Mesaj tarihi:
Bleeding said:

Bi de şu var bizim ülkemizde metalci geçinen tayfa işsiz güçsüz boş insanlar (genelde). Böyle adı sanı duyulmadık boktan grupları bilmeyi şekilcilik yapmakta kullanan insanlar. Bu insanlar daha çok hiç bir anlamı melodisi olmayan müzikleri dinleyerek of gerçek müzik bu der ve bunu beğendiklerinden değil özentiliklerinden yaparlar.

Hay ağzın bal yesin! Nefret ediyorum metalci takilıan insanlardan.
Mesaj tarihi:
metalcilerin genelinin saçını uzatmasının nedenini metalin ortaya çıktığı gruplara bakarak anlayabilirsiniz. misal black sabbath metal müziğin yaratıcı gruplarından biridir ve üyeleri komple uzun saçlıdır. hatta bıyıklı olanları vardır ve hatta deri giyerler grubun adı da direk black sabbathtır zaten. bu bir akımın temsilidir. misal çiçek çocuklar renkli salaş ya da kiç giyinirler ya da diplomatlar paso siyah beyaz takım elbise giyerler ve saçları kısadır çoğunun bıyığı yoktur gibi gibi...

metalci takılan insanlar genelde işsiz güçsüz boş insanlar demek ne kadar doğrudur bilemiyorum. bu "arabesk dinleyen adam kesin kamyon şoförüdür" demek gibi geliyor bana. ülkemizde metal dinleyen akademisyenler de vardır, iş adamları da vardır azımsanamayacak sayıda. he bir genel yargı var evet...
  • Yeni Oluştur...