Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Günümüzde, işgal altında bulunan tek Türk yurdu : DOĞU TÜRKİSTAN


mawiman

Öne çıkan mesajlar

Günümüzde, işgal altında bulunan tek Türk yurdu : DOĞU TÜRKİSTAN

DOĞU TÜRKİSTANDA
* Milattan önce 209 yılından, Milattan sonra 216 yılına kadar Türk asıllı Hun İmparatorluğu,
* 552-630 yılları arasında birinci Göktürk İmparatorluğu,
* 680-745 yılları arasında ikinci Göktürk İmparatorluğu,
* 745-840 yılları arasında Uygur Devleti,
* 850-920 yılları arasında Kırgızlar,
* 950-1212 yılları arasında Karahanlılar,
* 1212-1759 yılları arasında Seyidiye Hanlığı,
* 1759-1863 yılları arasında Çin Hâkimiyeti,
*1863-1876 yılları arasında Bağımsız Doğu Türkistan,
*1876-1882 yılları arasında Çin Yönetimi,
*1882- 1944 yılları arasında Çin Genel Valiliği,
*1944-1949 yılları arasında Bağımsız Doğu Türkistan,
*1949-2009 Çin işgali devam ediyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dragonmax dikkat ederseniz adamlar 1759 yılına karadar bağımsız sonrada sürekli bağımsızlıklarını kaybedip tekrar kazanmışlar...bu adamların ruhunda bağımsızlık olduğunu göstermiyormu...adamların karşısındaki dünyanın en kalabalık ülesi çin var adamların azıcık nufusları var ayrıca çine zamanında ingiltere ve rusya da yardım etmiş bağımsız bir doğu türkistan kendi sömürgelerine kötü örnek olur diye...adamlar arada sıkışmış döt yanları çevrili bi tarafta en kalabalık ülke çin diğer tarafta rusya-sovyetler öbür tarafa çin ve bu adamlar kimseden dooru dürüst destek almadılar lütfen konuşurken düşünelim...inşallah tekrar ve kalıcı olarak bağımsız olacaklardır...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Doğu Türkistan'ın akıl kamaştıran eşsiz zenginliklerine doğrudan sâhip olabilmek ve Türkleri bölgeden uzaklaştırabilmek için her gün binlerce insanla dolu trenler Doğu Türkistan'a yıllardan beri dolu geliyor, boş dönüyor. Bununla yetinilmiyor; köylerde yaşayan Müslüman Türk ailelerinin 2'den, şehirlerde yaşayanların ise 1'den fazla çocuk sâhibi olmaları yasaklanmıştır. Yasağa uyma-yıp hâmile kalan kadınları yakalayıp seyyar kasaphânelerde derhal kürtaj ediliyor. Gayri sıhhî şart-larda ve ehil olmayan kişiler tarafından kürtaj edilen kadınların % 10'u ölüyor, % 25'i sakat kalıyor.

Gelen haberlere göre vahşet bununla bitmiyor. İnsanlar sırf, organları anılıp satılmak maksadıyla öldürülüyor. Deri ve böbrek gibi canlı doku taşıması gerekli organlar ise, kurşunlanan insan henüz can çekişirken, bedeni kesilip alınıyor. Kurşuna dizilen mahkûm ailelerinden kurşun parası tahsil ediliyor. Ödeyemeyenler çalışma kamplarına gönderiliyor.

Dünyada bunlar oluyor ve orada yaşayan insanlar bunları haketmiyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim burda demek istediğim doğu türkistan işgal altında bunu kurtaralım değil...

işgal altındaki türk topraklarındaki insanların her gün işkence çekmesi. Yaşaya bilme ve çoçuklarına gelecek hazırlayama imkanları yok hep bir sürgün ve hep bir eziyet... çin deki eğitim seviyesinin en düşük tutulduğu bölge internetin dünya yasak olduğu nadir bölgelerdin biri daha ne sayıla bilirki ama zamanla topladıkça sizlerle paylaşıcam arkadaşlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Doğu Türkistan'la ilgili kaynaklar ikiye ayrılıyor. Birisi İsa Alptekin isimli Uygur'a ait, öteki de Çin kaynaklarına.

Senin saydığın yok çocuk yapamıyorlar, yok baskı altıdalar, yok kolları koparılıyor türünden iddialar Alptekin'in Doğu Türkistan diye kitabından alınan iddialar. Tam adını hatırlayamadım şimdi, 5-6 sene önce okumuştum.

İsa Alptekin iç savaş sırasında ABD'nin desteklediği Çan Kay Şek birliklerinin yanında yer alıyor, komünizm tehlikesini bahane ederek binlerce Çinlinin ölmesine sebep oluyor, Japonya'yla işbirliği yapıyor. Devrim galip gelince de bütün hainler gibi soluğu ABD'de alıyor.

Çin'de 50'den fazla etnik grup var ve hiçbirinin diline de kimliğine de karışılmıyor. Lütfen Çin'deki yatırımların dağılımını araştır internetten. Hiç de sanıldığı gibi geri bırakılmıyor Sincian bölgesi.

Kaldı ki tek çocuk olayı tüm Çin için öneriliyor, sadece o bölgeye yönelik bir uygulama değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tek çocuk olayı sadece öneriliyor ikinci ve üçünçü çoçuğu olanların sadece sosyal hakları elinden alınıyor... doğu türkistandaki gibi kürtaş zorlanmıyor ve doğu türkintanda çin hükümeti doktor diye insanları tedavi amaçlı veteriner hekimleri atıyor, buda yetmez miş gibi çin genelinde 1995 yıllından beri ögretmen atanmayan tek böyle... eğitim göremeyen insanlarla dolu . Doğu türkistanda internete girmek vatan hainligi suçu var ve suçun cezası kurşuna dizilme... doğu türkistan turistlere kapalı bir coğrafya filistine yapılanları kınıyoruz ama doğu türkistana hiç sesimiz çıkmıyor...


ve bunun gibi sayabileceğim onlarca baskı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Çin'de 50'den fazla etnik grup var ve hiçbirinin diline de kimliğine de karışılmıyor. Lütfen Çin'deki yatırımların dağılımını araştır internetten. Hiç de sanıldığı gibi geri bırakılmıyor Sincian bölgesi.


Peki Tibet'deki olaylar nedir abi kimsenin kimliğine karışılmıyorsa, bu dediğin kafadan yanlış. Kaldı ki, Sincan'da da rahatsızlık var yoksa insanlar haspe girmeyi, ölmeyi göze almazdı.

Mesela demişsin ki, yatırım dağılımı. Birkaç ay oluyo Le Monde'da okudum galiba, şimdi bu fabrikalarda falan hanlar çalışıyormuş, çünkü uygurlar nitelikli işgücü sağlayamıyormuş. E neden nitelikli iş gücü yok, çünkü adamlar üniversite okuyamıyor. Bir nevi kısır döngü yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...