Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vİcdan = Bencillik

mawiman

Öne çıkan mesajlar

muyuz ayrı :P

Ben vermiyorum dilenciye para falan çocukken annemden alır verirdim.Artık vermiyorum ama bazı sakatları falan görünce çok acıyorum..Ne bileyim mesela vapurda falan 3 kuruşluk şeyi 4 kuruşa satanlar oluyo.Onlardan o şeye ihtiyacım yoksa da alıyorum.

Körü körüne allah rızası için bi sadaka diyenlere patron yok teyze diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Abi dilenciye para ne düşünülerek verilir?

Ben ihtiyacı olduğunu düşündüğüme veriyorum hani eli iş tutamıcak durumda olan veya alınteriyle kazanana.

Gerçi bu alınterinden kastım o kişi dilenmiyor bence..Garip ufak tefek portakal sıkacağı satıyor ve bizden almamızı rica ediyor..
Sosyal ağlarda paylaş

her dilenende gerçektem ihtiyacı oldugunu için dilenmiyor bazıları bunu meslek haline getirmiş yeni doğan cocugunu bile bu işe ortak yapıyor zaten gercekten ihtiyacı olan insan istemeye utanır yüzü kızarır bence cok gurur kırıcı birsey allah kimseyi düşürmesin o duruma bakarım gercekten ihtiyacı oldugunu anlarsam bozuk para değil sadece 10 20 birseyler veririm bu hem basımızın gözümüzün sadakasıdır ama diğer türlü herkeze el açan bir dilenciyede siktir git diye küfürü basarım yanlışsam düzeltin
Sosyal ağlarda paylaş

oha300 said:

her dilenende gerçektem ihtiyacı oldugunu için dilenmiyor bazıları bunu meslek haline getirmiş yeni doğan cocugunu bile bu işe ortak yapıyor zaten gercekten ihtiyacı olan insan istemeye utanır yüzü kızarır bence cok gurur kırıcı birsey allah kimseyi düşürmesin o duruma bakarım gercekten ihtiyacı oldugunu anlarsam bozuk para değil sadece 10 20 birseyler veririm bu hem basımızın gözümüzün sadakasıdır ama diğer türlü herkeze el açan bir dilenciyede siktir git diye küfürü basarım yanlışsam düzeltin

Nasıl anlayacaksın ki adamı sokakta sorguya çekecek halin yok. Ayrıca kendi gözünden bakınca gurur kırıcı belki ama adam açlıktan ölmemek için yapıyor bunu? Bazı düşünceler çok oturmuş değişemiyor, yani para kazanmak için çok afedersiniz kamera önünde millete veren kadınlar dilenciler kadar ayıplanmıyor bugün el insaf. Birinden birinin ayıplanması gerektiğini söylemek istemiyorum. İkisinin "meslek haline getirdiği" şey çok mainstream işler değil. Dilenmeyi iş haline getirmek o kadar da rezalet birşey değil bence, kahve açmaktan farkı yok yani sdf.

Ha ben para verir miyim? Hayır vermem, ama küfür de kesinlikle etmem.
Sosyal ağlarda paylaş

abi öyle kapı kapı gezip para isteyene değilde, yaşlı veya sakat olanlara evde çoluğu vardır çocuğu vardır diye öyle denk geldi mi veriririm. yoksa dur lan 5 milyon vereyim 200 bonus sevap gelsin veya bugün de pozitif tamamladık, cennete kombine alacam az kaldılık durumdan değil.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

empati, cennetten yer satın alma veya affedilme çabası, yardımlaşma gayesi.

hepsinin kökeni farklı ve her biri sonuç olarak aynı eylemi tetikliyor.

Cennete veya cehenneme inanmam, birilerine yardim edince mutlu oldugumdan yaparim hayir islerini. Dinsel olmasi gerekmiyor yardim hedesinin, empati hard-coded cogu kisinin bunyesinde.
Sosyal ağlarda paylaş

NoTwisT said:

dasaaa said:

empati, cennetten yer satın alma veya affedilme çabası, yardımlaşma gayesi.

hepsinin kökeni farklı ve her biri sonuç olarak aynı eylemi tetikliyor.

Cennete veya cehenneme inanmam, birilerine yardim edince mutlu oldugumdan yaparim hayir islerini. Dinsel olmasi gerekmiyor yardim hedesinin, empati hard-coded cogu kisinin bunyesinde.

e ben de aynı şeyi söylüyorum zaten.. sen yukarıdaki 4girişten 4.den girmişsin. yardımlaşma için girmişsin..
farketmiyor aynı sonuca ulaşıyorsun.

inanıp inanmaman bu denklemin zerre umrunda değil. ben de ~şapkalı wireless ajanına inanmıyorum misal
Sosyal ağlarda paylaş

sesu said:

oha300 said:

Nasıl anlayacaksın ki adamı sokakta sorguya çekecek halin yok. Ayrıca kendi gözünden bakınca gurur kırıcı belki ama adam açlıktan ölmemek için yapıyor bunu? Bazı düşünceler çok oturmuş değişemiyor, yani para kazanmak için çok afedersiniz kamera önünde millete veren kadınlar dilenciler kadar ayıplanmıyor bugün el insaf. Birinden birinin ayıplanması gerektiğini söylemek istemiyorum. İkisinin "meslek haline getirdiği" şey çok mainstream işler değil. Dilenmeyi iş haline getirmek o kadar da rezalet birşey değil bence, kahve açmaktan farkı yok yani sdf.

Ha ben para verir miyim? Hayır vermem, ama küfür de kesinlikle etmem.

şöyle anlarım eer gercekten ihtiyacı varsa utanır el açmaya isterse açlıktan ölmek üzere olsun birine açip o kişi vermeyincede hemen ardından ikinci kişiye gidemez ama diğerleri o vermedi ona birde yalvarır kamere önünde soyunanlar ayrı konu onlar ünlü o. oluyorlar öndeki ünlü kelimesi ona saygınlık veriyor ee tabi bunuda sen ben gibi insanlar yapıyor götünü kaldırıyor küfür işi ayrı mesele ben herseye küfürü basarım hele ki beleşte para kazanmaya çalişanlara :S
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...