mawiman Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 napae said: CAPS AÇIK YAZIYOR OLMAM BAĞIRDIĞIM ANLAMINA GELMEZ. yüksek sesle yazıyazıyor olman anlamına gelir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 yazı yazıyor ayrı yazılır ahahah şaka tamam :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 tamam konu çözüldüğüne göre şimdi asıl konuya gelin de topic sahibine ayıbolmasın. vicdanımız para ile satın alınır mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 birine acımak vicdani bir durum mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Eskiden dilencilere para vermeyin lan gitsin çalışsın derdim. (sakat falan olanlar hariç) Şimdi onlara da hak veriyorum memlekette bu kadar işsiz varken sanki dilencilik yapmasa gidicek iş bulabilcek.Hangimiz bazı şeylerin kolayına kaçmıyoruz ki zaten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 eee onu diyorum acıdığımız için vermiyormuyuz dilenciye para.¿ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 muyuz ayrı :P Ben vermiyorum dilenciye para falan çocukken annemden alır verirdim.Artık vermiyorum ama bazı sakatları falan görünce çok acıyorum..Ne bileyim mesela vapurda falan 3 kuruşluk şeyi 4 kuruşa satanlar oluyo.Onlardan o şeye ihtiyacım yoksa da alıyorum. Körü körüne allah rızası için bi sadaka diyenlere patron yok teyze diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 onu diyorum için sızlıyor yani sen parayı onun için verimiyorsun kendin için veriyorsun? sende en az benim kadar bencilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Abi dilenciye para ne düşünülerek verilir? Ben ihtiyacı olduğunu düşündüğüme veriyorum hani eli iş tutamıcak durumda olan veya alınteriyle kazanana. Gerçi bu alınterinden kastım o kişi dilenmiyor bence..Garip ufak tefek portakal sıkacağı satıyor ve bizden almamızı rica ediyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Lan uyudun galiba konuşuyoduk ne güzel asdasda Neyse ben de yatayım iyi geceler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 bende aldım dün mesela sakat bi adamdan mendil satıyordu hem nezleyim lazım da olabilir diye aldım ama ha adam 25 kuruşa 50 kuruşa falan satıyor ben o sırada ne kadar bozuk varsa veriyorum 4-5 lira Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 vergisiz mendil satan adamdan mendil alıyosunuz sonra devlet niye bişey yapmıyo diye ağlıyosunız. hani vergi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oha300 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 her dilenende gerçektem ihtiyacı oldugunu için dilenmiyor bazıları bunu meslek haline getirmiş yeni doğan cocugunu bile bu işe ortak yapıyor zaten gercekten ihtiyacı olan insan istemeye utanır yüzü kızarır bence cok gurur kırıcı birsey allah kimseyi düşürmesin o duruma bakarım gercekten ihtiyacı oldugunu anlarsam bozuk para değil sadece 10 20 birseyler veririm bu hem basımızın gözümüzün sadakasıdır ama diğer türlü herkeze el açan bir dilenciyede siktir git diye küfürü basarım yanlışsam düzeltin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ginalier Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 fede said: vergisiz mendil satan adamdan mendil alıyosunuz sonra devlet niye bişey yapmıyo diye ağlıyosunız. hani vergi qft Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 oha300 said: her dilenende gerçektem ihtiyacı oldugunu için dilenmiyor bazıları bunu meslek haline getirmiş yeni doğan cocugunu bile bu işe ortak yapıyor zaten gercekten ihtiyacı olan insan istemeye utanır yüzü kızarır bence cok gurur kırıcı birsey allah kimseyi düşürmesin o duruma bakarım gercekten ihtiyacı oldugunu anlarsam bozuk para değil sadece 10 20 birseyler veririm bu hem basımızın gözümüzün sadakasıdır ama diğer türlü herkeze el açan bir dilenciyede siktir git diye küfürü basarım yanlışsam düzeltin Nasıl anlayacaksın ki adamı sokakta sorguya çekecek halin yok. Ayrıca kendi gözünden bakınca gurur kırıcı belki ama adam açlıktan ölmemek için yapıyor bunu? Bazı düşünceler çok oturmuş değişemiyor, yani para kazanmak için çok afedersiniz kamera önünde millete veren kadınlar dilenciler kadar ayıplanmıyor bugün el insaf. Birinden birinin ayıplanması gerektiğini söylemek istemiyorum. İkisinin "meslek haline getirdiği" şey çok mainstream işler değil. Dilenmeyi iş haline getirmek o kadar da rezalet birşey değil bence, kahve açmaktan farkı yok yani sdf. Ha ben para verir miyim? Hayır vermem, ama küfür de kesinlikle etmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 abi öyle kapı kapı gezip para isteyene değilde, yaşlı veya sakat olanlara evde çoluğu vardır çocuğu vardır diye öyle denk geldi mi veriririm. yoksa dur lan 5 milyon vereyim 200 bonus sevap gelsin veya bugün de pozitif tamamladık, cennete kombine alacam az kaldılık durumdan değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 vicdanla orantılı olduğuna katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 copry said: vicdanla orantılı olduğuna katılıyorum. vicdan burumu insanın kendisi ile orantılı yani bencillikle ilgili¿ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 empati, cennetten yer satın alma veya affedilme çabası, yardımlaşma gayesi. hepsinin kökeni farklı ve her biri sonuç olarak aynı eylemi tetikliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 konuyla alakalı olduğunu düşündüğüm george orwell'in kitabını okumak isteyecek olanlara öneririm. Kendisi de benzer zorlukları yaşamış ve yazmıştır. Tespitleri yerinde ve düşündürücüdür. idefixe-george orwel paris ve londra'da beş parasız fiyat olarak da çok uygun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 dasaaa said: empati, cennetten yer satın alma veya affedilme çabası, yardımlaşma gayesi. hepsinin kökeni farklı ve her biri sonuç olarak aynı eylemi tetikliyor. Cennete veya cehenneme inanmam, birilerine yardim edince mutlu oldugumdan yaparim hayir islerini. Dinsel olmasi gerekmiyor yardim hedesinin, empati hard-coded cogu kisinin bunyesinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 ii biri Where's your god now? resmi koysun ateistler olarak cephe alalım hadi asdfhsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Queen said: hayatta bi şeyleri başkası için yaptığını düşünen varsa bi daha düşünsün. çok zorlarsan her şeyi kendin için yaptığın sonucuna varabilirsin. Sonunda biri doğru düzgün bişey demiş bu topicdede kaçırmışım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 NoTwisT said: dasaaa said: empati, cennetten yer satın alma veya affedilme çabası, yardımlaşma gayesi. hepsinin kökeni farklı ve her biri sonuç olarak aynı eylemi tetikliyor. Cennete veya cehenneme inanmam, birilerine yardim edince mutlu oldugumdan yaparim hayir islerini. Dinsel olmasi gerekmiyor yardim hedesinin, empati hard-coded cogu kisinin bunyesinde. e ben de aynı şeyi söylüyorum zaten.. sen yukarıdaki 4girişten 4.den girmişsin. yardımlaşma için girmişsin.. farketmiyor aynı sonuca ulaşıyorsun. inanıp inanmaman bu denklemin zerre umrunda değil. ben de ~şapkalı wireless ajanına inanmıyorum misal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oha300 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 sesu said: oha300 said: her dilenende gerçektem ihtiyacı oldugunu için dilenmiyor bazıları bunu meslek haline getirmiş yeni doğan cocugunu bile bu işe ortak yapıyor zaten gercekten ihtiyacı olan insan istemeye utanır yüzü kızarır bence cok gurur kırıcı birsey allah kimseyi düşürmesin o duruma bakarım gercekten ihtiyacı oldugunu anlarsam bozuk para değil sadece 10 20 birseyler veririm bu hem basımızın gözümüzün sadakasıdır ama diğer türlü herkeze el açan bir dilenciyede siktir git diye küfürü basarım yanlışsam düzeltin Nasıl anlayacaksın ki adamı sokakta sorguya çekecek halin yok. Ayrıca kendi gözünden bakınca gurur kırıcı belki ama adam açlıktan ölmemek için yapıyor bunu? Bazı düşünceler çok oturmuş değişemiyor, yani para kazanmak için çok afedersiniz kamera önünde millete veren kadınlar dilenciler kadar ayıplanmıyor bugün el insaf. Birinden birinin ayıplanması gerektiğini söylemek istemiyorum. İkisinin "meslek haline getirdiği" şey çok mainstream işler değil. Dilenmeyi iş haline getirmek o kadar da rezalet birşey değil bence, kahve açmaktan farkı yok yani sdf. Ha ben para verir miyim? Hayır vermem, ama küfür de kesinlikle etmem. şöyle anlarım eer gercekten ihtiyacı varsa utanır el açmaya isterse açlıktan ölmek üzere olsun birine açip o kişi vermeyincede hemen ardından ikinci kişiye gidemez ama diğerleri o vermedi ona birde yalvarır kamere önünde soyunanlar ayrı konu onlar ünlü o. oluyorlar öndeki ünlü kelimesi ona saygınlık veriyor ee tabi bunuda sen ben gibi insanlar yapıyor götünü kaldırıyor küfür işi ayrı mesele ben herseye küfürü basarım hele ki beleşte para kazanmaya çalişanlara :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar