Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tavuk sote

dory

Öne çıkan mesajlar

malzemeler
tavuk (gogus, sote seklinde dogranmis)
yesil biber
1 yemek kasigi un
nane
yag

kup kup dogranmis tavugumuzu, yikayip tavamizin icine koyuyoruz.
kendi suyunu birakip, cekene kadar karistirip pisiriyoruz (bu her turlu sote yaparken boyledir arkadaslar, yag koymadan once eti koyup suyunu cektiririz ki, direk yagin icine koydugumuzda ici cig kalir)

daha sonra etler suyunu cektikten sonra, icine yagini ekliyoruz (sivi yag, goz karari bisi koydum ben)
sonra 2 dk kadar o yagda tavuklari cevirdikten sonra icine biberleri koyuyoruz ve biberler pisene kadar karistirmaya devam ediyoruz

sonra icine yarim veya 1 yemek kasigi(ben 1 koydum) un ekliyoruz ve karistirmaya devam ediyoruz
bunu yaptiktan sonra tavuk tavanin dibine yapismaya baslicagi icin, surekli dikkat etmemiz lazim, hep karistiriyoruz bi yandan da etleri haşat etmiyoruz, mundar etmiyoruz.

sonra icine 1 cay kasigi(istege gore daha fazla olabilir) kuru nane ekliyoruz ve karistirmaya devam
sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip yine karistiriyoruz

sonra kapaigini kapatip kisik ateste biraz daha pisiriyoruz
ve TADAAM
cok lezzetli oluyo
soteyi salca/domates olmadan yemezdim ben ama buna bayildim. tarifi dun annemden aldim bugun hemen deniyim dedim, madem deniyorum bi de tuto basayim dedim.

afiyet olsun!

Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri said:

soğansız yaparsın soğan isteğe bağlı koyulur
şahsen ben evde tavuk sote yapıyosam

biraz krema eklerim biraz köri baharı ve muskat cevizi gayet güzel oluyo bide kırmızı biber kırmızı biber çok yakışıyo kremalı tavuk sotede

hayır efendim okulunu mu okuyorsunuz bu işin dicem olmicak
not: Atahan'ı hep böyle kızdırıyoruz.

sote bole olmaz efenim, siz tavuğu yağmışsınız, tavuk yapmışsınız da sote olmamış ki
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...