Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öğrencilere at ve eşek eti yedirmişler

Böjeek

Öne çıkan mesajlar

Tenekeadam said:

Dini dogmaları mantığa bürümeye çalıştığınız zaman çok komik oluyorsunuz azizim.

bazı insanlar da inanmadıkları dinin emirlerine laf yetiştirmeye çalıştıklarında komik oluyorlar.

ama ben sana sadece bir sebepten gülüyorum. tenekeden yapıldığın için. teneke mi? hahahaha
Sosyal ağlarda paylaş

iki sorum var.

1- neden at? at inekten daha pahalı değil mi be.

2- muhtemelen bu kasap bu etleri baya ucuza satıyordu (sucuğu 1 ytlye satan kasaplar duydum aynı şekilde), firma da o yüzden mal gibi gidip "oh burdan satın alalım lan çok ucuzmuş" dedi fakat bunlar para sevici gerizekalı kapitalistler olduğu için mi bu durumdan hiç süphelenmedi? (evet).
Sosyal ağlarda paylaş

tarihde türklerin binek oalrak ve besi kaynağı olarak iki grupda at yetiştirdiğien dair kaynak aradım.. bolca buldum ama hiç biri adam gibi referans vermediği için buraya ekleyemiyorum sonra elimdeki kaynaklara baktım hani ortaasyada türklerin at ticareti yaptığına dair bilgiye ulaştım ama ne şekilde yapılığına dair ayrıntı da yoktu

ha çok merak eden "türk kültüründe at eti" ya da "horse meat turkish culture" diye aratıp çıkan yazıları okuyabilir

kırgızlara dair akademik kaynak var ama şimdi kalkıp "onlar kırgız türk değil, oğuz türkü değil onlar" denilebilineceğinden koymadım

şimdi türklüğe fln da alf ettiğim yok ama at eti ortaasyada çok eski zamanlardan beri tüketilegelmiş bir proteğin kaynağıdır artık bunu isteyen sitediği kadar inkar da edebilir
Sosyal ağlarda paylaş

kötü olan tarafı at ve eşek etinin zehirli olması değil tabi ama kesilecek inek üretimi denetlenen bir şey at ve eşek ise kaçak kesilen hayvanlar. dolayısıyla bunun kötü koşullarda yapılıyor olması çok olası. aradakiş sayfaları okumadım ama bir yere uyuyordur bu dediğim kesin
Sosyal ağlarda paylaş

sefer zamanı asker başı 3 at taşıyorlar yanlarında. birisi binek. uzun yolda biniyorlar. birisi bildiğin cengaver, savaş anında bindikleri. bu atlar yeri geliyor tekme sallıyor sıkışık ortamda, yeri geliyor ısırıyor.eğitimli atlar kısaca. birisi de daha çok malı, mülkü taşımak için belki de katır. üzerinde savaşacağın atı üzerine yük bindirip ya da uzun yolda üstüne binip yorar mısın? üzerine yük koyup günlerce sürdüğün atın üstüne binip savaşa gider misin?

3 atı olmayan adam sefere çıkamıyor kısaca ve haliyle ganimetten pay alamıyor. çok geniş sürün vardır, sefere de çıkarsın besinini de çıkarırsın. ha sefer başarılı oldu, dönüşte yersin atı -koyun kuzu yemek varken kim yaparsa- ya da çok başarısız oldu mecburiyetten gene yiyorsun atı. çin'i haraca bağladıkları zaman istedikleri şeylerin başında at geliyor. çin'e sefer çok ama çok başarılı mı oldu? çin'e at sürüsü gönderiyorlar otlatsınlar diye.

çıkılan seferin mesafesini atların otlayabileceği otlakların genişliği belirliyor. çıkılan seferin zamanını atların koşmasını engelleyecek kadar çamur olmayan yağmurların mevsimi belirliyor. e ye, yeme diyen yok. atlar çağında atı yersin, varsa.
Sosyal ağlarda paylaş

bu iş yetiştirilen ve işlem gören at eti gayet iyidir. eşek konusunda bir bilgim yok ama o da ettir yenir. yerel kültür bi garip bişi. yeme alışkanlıklarını gayet ksıtılıyor.

güney kıbrısa birleşmiş milletlerden gelen bu kadar çekirgeyi napalım sorusunun cevabı gibi mesala:

said:
1-dişi çekirgenin karnını boydan boya keserek içine yer fıstığı doldurun. derin bir tavada kızgın yağda hafifçe pişirin. tuzla tatlandırın. fazla pişirip yakmayın.
2-fırında pişirilmiş çekirgeleri ezerek toz haline getirin. bu yemek, yolculuklarda yemek için idealdir.
3-çekirgelerin bacaklarını koparın. kuruttuktan sonra lezzetli bir hal alır ve yenmeye hazır olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Cassiline said:

Ardeth said:
1- neden at? at inekten daha pahalı değil mi be.

Yaşlanmış, artık iş görmeyen ata ihtiyacı olmaz insanların genelde. Sağlıklı yarış atı kesmiyorlardır haliyle, yaşlı, çaptan düşmüş hatta muhtemelen hasta atları kesiyorlardır.

e aynı mantıkla yaşlı ölmek üzere olan inekleri de kesebilirler (varsa tabi öyle bir inek sdf)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...