Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'Niye Ölmedin?' Cezası

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde 3 yıl önce düzenlen terör baskınında 12 asker şehit olmuştu. Teröristler birlikteki 8 askeri de kaçırmıştı.

İki haftanın sonunda serbest bırakılan askerler tutuklanmıştı.

Yaklaşık 3 ay hapiste kalan sanıklar, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Ramazan Yüce'ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, diğer askerlerin cezası ertelendi.
Mesaj tarihi:
ya şimdi, adamlar emre itaatsizlikten veya ihanetten suclu bunlunsa biliyoruz hepimiz 2 yıl olmıyacğaını o cezanın. e ortada böyle bir durum yok belliki.

neyin cezası o zaman bu şimdi?
Mesaj tarihi:
xlaidehlevar said:

teslim olan asker değil mal gibi korkaktır ne işin var teslim olacaksan askerde git vurdur daha iyi

Askere her giden, canindan vazgecmis olarak gitmiyor. Boyle olmasini da bekleyemezsin.

Olayin ayrintisini bilmeden etmeden yorum yapmayin. Sanki adamlarin davasinda bizzat bulundunuz da, ne olmus ne olmamis biliyorsunuz... Ha hic bir sey bilmeden "niye olmedin cezasi bu" diye ahkam kesene normal sartlarda ukala denir ama soz konusu durumda milletin gazina geldigi icin ahmak demek gerek.
Mesaj tarihi:
ya ne kadar kolay di mi hayattan vazgecmek, butun savas filmlerinde ana tema vermeye calisirlar o anki insanin icinde bulundugu durumu, korkuyu. sonucta herkes malkocoglu dogmuyor anasinin karnindan. eminim burda atip tutanlarinda yuzde 80 i silahi atip teslim olurdu oyle bi durumda.
Mesaj tarihi:
hyr askere gitmedim.çatışmaya da girmedim.fakat düşünüyorum.yanımda 12 tane adam şehit olacak.baskın yiyicez.hiç bi sebep olmasa yanında ölen 12 adam için silahını bırakmazsın.sonuçta direk ölen 12 kişiden biri olabilirdin

ayrıca ne oldugu belirsiz adamlara rehin gitmek daha korkunc birşey değil mi.

öyle bi durumda ulan okul okuduk buraya geldik hem ben zorla geldim istyerek gelmedim ne ölücem lan diye düşünme fırsatı olucagını sanmıyorum yanıdna 12 tane adam yatarken
Mesaj tarihi:
o 12 adam yatinca ztn yaninda o yuzden birakmis onlar da silahi 13 olmamak icin, mantikli bence, sonucta kendi hayatin ortada. icinden cikilamiycak bir durumdaydilar belli ki. sonucta bir tarafta kesin olum var, diger tarafta belki kurtulurum umudu, dusuncesi.
Mesaj tarihi:
teslim olmak ayıp ya da yanlış birşey değil de o ceza yiyen adamın gösterdiği neden saçmasapandı, onun için ceza verilmiş olabilir. tutukluk yapan silahı atmazsın yani, öğretiyor olmaları lazım nasıl açacağını.
Mesaj tarihi:
herkes şehit olamıyormuş demek ki

silah tutukluk yaparsa yapcak bişey yok, kasaturayla dalabilirsin en fazla, mekanizmayı söküp bakım yapamassn

da olay bambaşka nedenlerden, çatışma sırasında yapılması gerekenler konusunda şu forumda laf söyleyecek kaç kii olabilir gerçekten
pardon fps ve bilgisayar oyunları bölümlerimiz vardı
Mesaj tarihi:
forgiver said:

herkes şehit olamıyormuş demek ki

silah tutukluk yaparsa yapcak bişey yok, kasaturayla dalabilirsin en fazla, mekanizmayı söküp bakım yapamassn

da olay bambaşka nedenlerden, çatışma sırasında yapılması gerekenler konusunda şu forumda laf söyleyecek kaç kii olabilir gerçekten
pardon fps ve bilgisayar oyunları bölümlerimiz vardı

evet adamlar melee attack tusu olan e ye basmayi unutmuslar, ondan yargilaniyorlar
Mesaj tarihi:
Bence ölmek daha makul bi seçim böyle şeylerde . Onlar ölmüş bende öliyimden çok rehin alındığında yaşayabiliceğin şeylerin neler olabiliceğini düşününce ölmek daha kesin geliyo insana . sonuçta bunun cinsel istismarı var işkencesi var karşıdaki adamın ne yapcağı belli olmaz en güzeli temiz temiz ölmek
Mesaj tarihi:
niye ölmedin cezası falan değil oradaki bütün askerler ölmedi. ha bu adamlar teslim olup savaş gücünü düşürmeseydi belki o kadar adam da ölmeyecekti.
teslim olana ceza olmazsa kimsey itutamazsın savaş alanında kaldı ki karşıdaki ülke de değil anasını satiyim bir grup çapulcu.
Mesaj tarihi:
e haberler söyledi şimdi, hapis yiyen "emre itaatsizliği teşvik" suçundan ceza almış ki sanırım o video çekimi nedeniyle. diğerlerinin cezası ertelenmiş zaten, 5 yıl suç işlemezlerse bir sorun yok. "niye ölmedin" olmamış pek yani.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...