QueenofSpades Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Merhaba; İngilizceden Türkçe'ye çeviri dersimin final projesi için daha önce çevirilmemiş bir İngilizce öykü bulup çevirmem gerekiyor. Birkaç gündür bakınıyorum, ama beğendiğim yazarların beğendiğim öykülerinin hepsi halihazırda çevrilmiş. Eğer daha önce okuduğunuz çevirisini bulamadığınız, ya da ah şu yazarın öykü kitabı varmış keşke çevrilse de türkçesi de olsa dediğiniz bir öykü varsa bana bildirebilir misiniz? Çok acil yardım gerekiyor, şimdiden teşekkür ederim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 ornek versene bi iki tane yabanci oykuye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Mesela Virginia Woolf'un ölümünden sonra kocası tarafından bastırılmıs bir öykü kitabı var; "A haunted house: Monday and Tuesday Stories" diye, onu İst. üni den Alev Bulut cevirmiş. "Pazartesi ve Salı" diye.. J. D. Salinger'ın var bi kitabı "Nine stories", pek bilinmez, ama onu da çevirmişler Truman Capote'nin vardır die düşündüm onlar da çevrilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 ya öykü derken sayfa sınırlaması var mı yoksa bildğin kitap mı çevirmek istiyorsun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Yok yok ödev için yahu, min 7-8 max 15 sylık bir şeyler arıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 QueenofSpades said: Yok yok ödev için yahu, min 7-8 max 15 sylık bir şeyler arıyorum hmm edgar allan poe öyküleri bulabilirsin onlar hem eğlenceli oluyor hemde komplike. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Edgar Ellan Poe hastası o kadar çok hocamız varmış ki hiç çevrilmemiş öykü bırakmamışlar sağ olsunlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 hadi ya tam bulmuştum sana bi tane ama pek faydası olmayacak heralde. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Black_Cat_%28short_story%29 http://www.ibiblio.org/ebooks/Poe/Black_Cat.pdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 http://epigraf.fisek.com.tr/index.php?num=710 Mehmet Aktar adlı şahsiyet benden önce davranmış :) Teşekkur ederim yine de... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Poe çok ünlü abi mümkün değil düzgün bi hikayesinin çevrilmemiş olması.. Arthur C. Clarke'ın güzel kısa hikayeleri var mesela ona biraz bakın bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Tales of the Out & the Gone İmamu Amiri Baraka diye bir yazarın öykü kitabını buldum. Çevirisi var mı diye araştırıyorum ama bir şey bulamadım pek, umarım yoktur... Bilgisi olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 W. Saroyan'ın 8 sayfalık bir öyküsü var, çevrilmiş midir bilemiyorum. 'The Barber Whose Uncle Had His Head Bitten Off by a Circus Tiger' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 aquatik said: W. Saroyan'ın 8 sayfalık bir öyküsü var, çevrilmiş midir bilemiyorum. 'The Barber Whose Uncle Had His Head Bitten Off by a Circus Tiger' Çevirisi yok gibi duruyor, ya da benim internet kullanma özürlülüğümden de kaynaklanıyor olabilir bulamamam... Nasıl bir öyküdür, konusu falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Bi öykünün çevirisi olmadığından emin olmak çok zor değil mi? 3 saat arayıp bulamasan çevirsen hoca da sana çevrilmişi vardı dese ne olur? Çok acımasız bi ödevmiş :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Ya hayır anlamadığım, üniversite 4. sınıfa gelmişim, çevirilen bir hikaye seçsem salak deilim herhalde çevirisinden bakıp getireyim çakma bir şeyler... cidden çok acımasızlar :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Hoca verseydi herkese birer tane çevrilmemiş hikaye. Üşengeç hoca (td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Oldukça eğlenceli, bir o kadar da hüzünlü komik bir öykü. İsteksiz bir şekilde, zorlamalar sonucu berbere giden çocuğa berber, zamanında amcasının başına gelenleri anlatırken( gerçi adamcağızın başı kalmamış artık, aslan yemiş), bir yandan da oldukça kötü bir saç kesimi yapıyor, ama çocuk memnun ayrılıyor berberden, hehe... Tatlı adam Saroyan. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 sey dene, barnes and noble sitesinden filan oykulere bak, sec birini. ille cevirilmemis olan vardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Üniversite 4. sınıfa gelmişsin, çevrilmemiş hikaye bulamıyosun. Acımasızlıkla alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Cassiline said: Üniversite 4. sınıfa gelmişsin, çevrilmemiş hikaye bulamıyosun. Acımasızlıkla alakası yok. Sıkıysa sen bul, hayret bişi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Buldum zaten de, ödev benim değil senin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Gene 8 sayfalık bir öykü. The Awful Fate of Melpomenus Jones - Stephen Leacock Bu da komik ve hüzünlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Cassiline said: Buldum zaten de, ödev benim değil senin. Söylesene çevrilmediğinden emim olduğun bir öykü, meraklandım ben de... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Söylersem tadı kaçar fakat, hemen çevirir bu arkadaş aç gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 off emre git ders calis ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar