Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerikan Savaş Gazisi Konuşması

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

degil, savaslarin kaynak tuketimi yuzunden sanayi gelisiyor

bugun kullandimiz "mucize" buluslari ncogu 2. dunya savasinin gazi ve sebep oldugu yiyicek sikintilari ile ortaya ickti

savaslar yasandiklari donemde sorun ve darlik yaratir ama dunyadan alip goturdukleri tuketim canavarlari ile uzun donemde ferahlatiyor baya baya

ha tabi adolf kun olmiycak mumkunse
dunyanin en cok patent cikaran toplumunu katletti ayi
daha ise yaramazlar bu defa gidebilir ama sakincasi yok

bide tabi tek kutuplu dunya duzeninin yikilmasi lazim, AB filan cok yalan

zaten bu dunyada ne olduysa SSCB nin cokmesinden sonra oldu, cilgin sovyetler gibi amerikaya dellenip guc dengesi kurucak bir dev lazim

sirf aralarindaki sidik ve silahlanma yarisi yuzunden aya cikti insanlik ya
sovyetler ekonomik olarak iflas etmeseydi sidik yarisindan marsada gidilmisti coktan

rekabet

rekabet cok onemli

en basit ornek apple havlu atip MS in rakibi kalmayinca kac sene XP ye mahkum kaldik, microsoft iksboks piyasaya cikarmasaydi hala playstation 2 ile idare ediyorduk

ve hersyeden kotusu
http://www6.bibl.ulaval.ca:8080/etd2006/pages/papers/Art_Ryhno/pix/Steve_ballmer2.jpg
bu adamla dalga gecme sansimiz olmiycakti
Sosyal ağlarda paylaş

savaşın teknolojiye olan yardımı konusu ikircikli biraz. kaynak dağılımını çok saçma bir şekilde silaha ayırınca haliyle bir kırılma noktası oluyor tabii.

ne var ki bu teknolojilerin çoğuna gerçekten ihtiyaç var mı yok mu orası tartışılır. 2. dünya savaşında silaha ayrılan kaynak, temiz ve ucuz enerjiye aktarılsaydı 3. dünya savaşı en az 200 yıl geç çıkardı mesela.

ayrıca altyapı meselesi bu tamamen. niye somali kaynaklarını savaşa ayırıp teknolojide ve sanayide ileri gidemedi? abd 2. dünya savaşı olmasa teknolojide bu kadar ileri olmayacak mıydı?

dediğim gibi; savaş sadece sahip olduğumuz teknolojinin içeriğini belirliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor'a katılmıyorum ve sana laflar hazırladım =P

Tamam şaka maka savaşta belirli bazı teknolojiler gelişir kabul ediyorum ama barış zamanında savaştaki kadar teknoloji gelişmiyor demek gerçekten komik olur çünkü halihazırda firmalar deli gibi yeni teknoloji üretiyor (misal yenilenebilir enerji olayının savaş zamanında geliştirilebileceğini hiç zannetmiyorum) ve ortada bir üçüncü dünya savaşı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Cassiline said:

Saddam diktatöryasını ABD demokrasisine tercih ederim.

"Bilinen anlamda"ymış hahaha

etmezsin emin ol, amerikada başkanın oğlu banliyölerde bakire liseli kız avına çıkıp gözüne kestirdiğini kaldırtmıyor ya da sırf muhalif bir yazı yazdın diye karını 10 tane korumasına tecavüz ettirmiyor, futbol takımları maç kaybettikleri için kırbaçlanmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

saddam'ın kitle imha silahı kullandığı bilinen birşeydir, halepçe katliamını tebeşir tozuyla yapmadı. botox bile körfes savaşı sırasında ırak'da ele geçirilen kimyasal silahlardan türetilmiş birşey. ha size göre bir ülkede yaşanılabilirliğin ölçüsü orada kitla imha silahı bulunup bulunmamasıysa bilemem.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır bıkmadığınız mı artık Saddam istediği kızı alıp eve götürüyor, oğulları yenilince futbol takımına işkence yapıyor filan masallarından? :)

Niyeyse hep ezilen dünya ülkelerinin liderleri cinsel yönden sorunlu oluyor. Bir kere de kapitalist ülkelerde olsun yahu.

Kaldı ki Halepçe olayı anlatıldığı gibi Saddam Hüseyin'in manyaklığı yüzünden olmamıştır. Az biraz incelendiğinde arkasından Fransa, ABD, İran gibi pek çok ülke çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sylian said:

(misal yenilenebilir enerji olayının savaş zamanında geliştirilebileceğini hiç zannetmiyorum) ve ortada bir üçüncü dünya savaşı yok.

emin ol 2+ kutuplu bir dünyada savaşın eşiğine gelinmiş olsa rakibine karşı avantaj sağlamak icin bulunmak icin kasılacak ilk teknolojilerden biri de budur. almanlar tank sıçarken onları hareket ettirecek mazotları olmadığı icin kullanamadılar aynı şekilde uçakları ülkelerine akın akın amerikan bombardıman uçakları gelirken yerde kaldılar. savaş için kaynak bulma işlemini ne kadar kolaylaştırırsan o kadar rahat manevra yapabilirsin işte. yenilenebilir enerji kaynağı vs gelişmiş enerji kaynakları = "show me the money" gibi bişey :P
Sosyal ağlarda paylaş

Beyin gelen her uyarıcıyı,belirli kalıplara göre algılar.Bu algılara göre düşünür.Bu düşüncelere göre yargıya varır.Bu yargıya göre yanıt verir.

Kalıplar

1)pekaziz komünisttir.
2)pekaziz diktatörleri sever
3)tenekenin fikirleri bana ters.

Düşünce

4)teneke pekazizle aynı fikirde galiba

Yargı

5)teneke kömünisttir

Yanıt

6)komünizm ve diktatör içeren bir resim.
7)dil çıkarıp sırıtan surat.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

1941'de bitti izolasyonizm olayı onlar için, bunun farkına varmayan kendi vatandaşı olması halen beni şaşırtıyor. amerikan işgali sırasında ölenlerle ülkesini kendi ahırı gibi yöneten modern derebeylerinin zulmü altında ölenler arasında bir fark varsa o da tv'de görünüp görünmemeleri. ha şu dünyada kimse de hayır duası için gidip savaşmaz bu devirde elbette ki, ya güvenlik ya da kazanç için savaşacaktır. bunu da bilmeyen olmaması lazım, en başta oraya giden askerler arasında. zorla değil zaten, para alıyorlar o işi yapmak için. oraya gitmeden, millete kurşun sıkmadan oturup bir hafta tarih okusaymış.

çıban başlarının nasıl büyüyüp bir araya geldiğini, işi sonunda dünya savaşına döktüğünü bu dünya yaşadı. başında diktatör durmasına izin veren halklar ceremesini çekiyor tarih boyunca. acı gerçek bu. aklı olan bundan ders çıkarıp geleceğe bakar, italya, japonya ve almanya gibi.

Yöresel diktatörlükleri, küresel sömürüye tercih ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

1941'de bitti izolasyonizm olayı onlar için, bunun farkına varmayan kendi vatandaşı olması halen beni şaşırtıyor. amerikan işgali sırasında ölenlerle ülkesini kendi ahırı gibi yöneten modern derebeylerinin zulmü altında ölenler arasında bir fark varsa o da tv'de görünüp görünmemeleri. ha şu dünyada kimse de hayır duası için gidip savaşmaz bu devirde elbette ki, ya güvenlik ya da kazanç için savaşacaktır. bunu da bilmeyen olmaması lazım, en başta oraya giden askerler arasında. zorla değil zaten, para alıyorlar o işi yapmak için. oraya gitmeden, millete kurşun sıkmadan oturup bir hafta tarih okusaymış.

çıban başlarının nasıl büyüyüp bir araya geldiğini, işi sonunda dünya savaşına döktüğünü bu dünya yaşadı. başında diktatör durmasına izin veren halklar ceremesini çekiyor tarih boyunca. acı gerçek bu. aklı olan bundan ders çıkarıp geleceğe bakar, italya, japonya ve almanya gibi.

best post
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...