Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bana gitar bakıyoruz

Wispy

Öne çıkan mesajlar

bilmişlik yapmayayım ama
sıkılacaksın kulaklıkla çalmaktan bir süre sonra.

açıp sesini şöle bangır bangır çalmak varken o kulaklıkla çalma olayı nasıl sıkar adamı pehey.

bir de metronom tutarsan, şarkı çalışırsan üzerinden çalarak falan hatta ilerletince şarkıların üzerine, akorlarını ayarladığın ritmler üzerine doğaçlama solo atmaya başlayınca falan her türlü kullanacaksın o amfiyi merak etme.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:

abvblizzard said:

Azmodai said:

apartmandaydik biz de eko. mis gibi oldu.

Bole hazir kalip kliselerle gelme bana, buram buram yetersizlik kokuyorsun ahfdahdfgs.

olmaz
apartmanda 50 watt üstü bir amfinin power katını kıramazsın
imkansız
komşuları bırak her palm muting de ciğerin titrer ki jcm ler 100 watt yanlış hatırlamıyorsam, stüdyoya bile koyamazsın attenueator olmadan davulun sesini bastırır.

Bu arada power tubeları crankleyerek çaldığını varsayıyorum yoksa bi esprisi yok o amfilerin.

attenuator kullandik biz verim alabilmek icin :)

Herhalde THD Hotplate'i TURKIYEDEN alan tek insan benim galiba.
Attenuator olmadan zaten 10w ustu tube amp kulliyen yalan, ha istisnai ampliler de var boyuna cranklemeden katlanilabilir tonlar verebilen.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Cortx2yi dinlediğimde beğenmemiştim allah allah ne kadar fanı varmış. Dinleyerek almak en iyisi tabi beğenmezsin gitardan soğursun.

Bir de lambalı alıcaksan Epiphone'un 5 wattlık valve jr'ı var yüksek seslerde biraz hum yapıyor (distortion için de yüksek sese getirmen gerekicek gain ayarı bile yok sadece ses var üzerinde amfinin) ama düzeltmek için modu var modlusu da vardır satılan. Dinlemeden 10larda falan almamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk olarak Cort alınabilecek bir marka. Hatta çoğu markadan daha alınabilir bir marka aslında. En basitinden M600 modelindeki işçilik ve ağaç, aynı fiyattaki bir çok üründe rastlanamayacak kalitede. Şans eseri EVL denedim o da öyleydi. Markaya bakıp önyargılı davranmayın. Ne Fender'ler gördük dandik işçiliği olan. Markayla olmuyor herşey...

Amfi konusunda Lambalı diyemem uğraştırır, yeni başlayacaksın zira. O yüzden solidstate tercih etmen lazım. Hybrid'in bir olayı yok sakın kanma. Marshall'ı geç, çoğu diğer solidstate'i de geç. VOX iyi, Tech21 iyi. Tech21 TM30 olabilir güzel amfi aslında hatta onun hoperlörü 12" değil, TM60 alırsan hiç arkana bakma. Çok memnun kalıcaksın.

Gitar konusunda eğer ciddiysen, 2.el iyi bir gitar al derim. Amfiden kalan parayı direk yatırabilirsin. 2 milyardan fazla kalması lazım TM60 bile alsan. SRV müzikten bakılabilir 2.el güzel birşeyler ya da farklı sitelerden kovalyabilirsin. Fender Strat iyidir. Özellikle HSS dizilimli bir strat ile yapamayacağın tür yok. Genelde clean çalacağım demişsin o yüzden tercih edilebilir. Ama LP tarzı gitarlara da bakabilirsin. Ergonomisi fark ediyor çünkü iki türün. Eline uygun olanı seçmende fayda var.

2.el almanın avantajı, 2.el pahalı bir gitar aldığında tarzında değişse, gitarından soğusanda kaybın olmadan aldığın fiyata satarsın. O yüzden bence iyi tercih. Sıfır da alabilirsin tabi ki ama ilerde değiştirmek istediğinde 2.el satışda doğal olarak bir kaybın olacak. Takmam dersen, sıfır da alınır tabi ki.

İlle sürekli kulaklık ile çalacağım diyorsan (ki aslında gitar amfisinin yerini tutmuyor bir türlü) o zaman iyi bir processor lazım. O konuda da VOX tonelab Le tavsiye ederim.

Son olarak, ne alırsan al denemeden alma. İçine sinmeyen birşeye o kadar para yatırma.

Umarım dilediğin gibi bir ekipmana sahip olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...