Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

daha once yasadiginizi zannettiginiz anlar

avp

Öne çıkan mesajlar

selamlar,

ya son zamanlarda bir anı yaşarken sanki o anı daha önce yaşamişim gibi kafamdan tahminler yürütmeye başladim mesela şuan paticik'e yazi yaziyorum dimi ben bu yaziyi geçmişte yapmiştim gibi geliyo birden beynime sora diyomki aha şu kelimenin ardindan şunu yazcam filam (misal verdim yazi olayini tabi) sizede oluyomu bu yaşadığınız bir anı daha önce yaşamışsınız gibi hissettinizmi hiç ?[signature][hline]Cesaret olmazsa diğer bütün erdemler çürüyen birer erdem müsveddeleri
olarak kalırlar. Aşk, cesaret gerektirir, çünkü kırılmaktan korkmayı bırakarak, gerçekten aşık olursunuz. Sevgi, cesaret gerektirir, çünkü sevgi tümüyle bir karşılıksız verme eylemidir. Dürüstlük, cesaret gerektirir, çünkü doğruluğuna inandığınız şeyler adına risk alırsınız. Bilgi, cesaret gerektirir, çünkü her bir öğrenme eylemi, bilgisizliğinizi kabul etme cesaretinden kaynaklanir.
Sosyal ağlarda paylaş

Biz buna deja-vu diyoruz ki farklı 12389128 tane açıklaması var...
Deja-vu aslında fransızca bir kelimedir "deja" önce-zaten "vu" de görülmüş anlamlarına gelmektedir..

Bunlardan bitanesi rüyalarımızdaki anı normal yaşamda görmemiz , bir diğeri daha önceki yaşantımızda ki yaşadığımız olayın bugüne yansıması..[signature][hline]" Hiç anlatamadım , hiç anlamadılar "

[Bu mesaj narin tarafından 14 Temmuz 2004 12:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bana olunca böyle değişik bi tat veriyo bana böyle zevke geliyorum. Fena bişi diil bence yani kötü bi his uyandırmıyor bende hoşuma gidiyor.[signature][hline]
BlaCk_DmC, 08 Haziran 2004 22:34 tarihinde demiş ki:
Adam Bılgısayarda Multıpıleyır Pılav yapacam Dıyo La...

PaticikFm DestroyCartoon Dark Tranquillity Rotting-Christ
Sosyal ağlarda paylaş

bazen seri halde oluyo hemde, tam görüyosun, sonra ben bunu daha önce gördüm deja-vu bu derken bi sahne daha geliyo gözünün önüne, hatta ben manyaklaşıp dejavuyu bozmak için absürd hareketler yapıyorum bazen, iyi geliyo

evet yavaştan deliriyo olabilirim.[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind
Sosyal ağlarda paylaş

birisi bana bunun bilimsel açiklamasini yapmişti ama unuttum =) beynin bi şekilde karmaşaya girmesi durumundami ne oluyo[signature][hline]Cesaret olmazsa diğer bütün erdemler çürüyen birer erdem müsveddeleri
olarak kalırlar. Aşk, cesaret gerektirir, çünkü kırılmaktan korkmayı bırakarak, gerçekten aşık olursunuz. Sevgi, cesaret gerektirir, çünkü sevgi tümüyle bir karşılıksız verme eylemidir. Dürüstlük, cesaret gerektirir, çünkü doğruluğuna inandığınız şeyler adına risk alırsınız. Bilgi, cesaret gerektirir, çünkü her bir öğrenme eylemi, bilgisizliğinizi kabul etme cesaretinden kaynaklanir.
Sosyal ağlarda paylaş

bende aynı olay rüyalarımda oluyo ; iki gün sonrasını ya da yıllar sonra yasadığım olayları görüyorum; bunun gensel olduğunu düşünüyorum bazen; çünkü annemde de aynı şeyler oluyo. Özellikle de duygusal yoğunluk yaşadığım zamanlarda (aşık olduğumda yada bişeye çok üzüldüğümde); kısa sahneler şeklinde görüntüler (hatta bazen uykuda diilken bile) görüyorum; bu bazen çok huzursuz edici olabiliyo :(
Sosyal ağlarda paylaş

neydi freud 'un açıklamasi[signature][hline]Cesaret olmazsa diğer bütün erdemler çürüyen birer erdem müsveddeleri
Sosyal ağlarda paylaş

küçükken rüyamda hiç görmediğim bi yer görürdüm bi süre sonra reelde o yere giderdim.
böle dumur bi olay olurdu, çook nadir olurdu ama olurdu.
açıklamasını bulamadım herhalde bilinç altı falan daima yakında bi yer olurdu büyük ihtimalle önceden görüp zihnimde yer edinmiş, sonra da şans eseri gitmemle olurdu.
bayadır hiç olmadı.memnunum.astral mastral beni bozar.dolmuş iyidir..:)[signature][hline]Şuutoooo !!!...
Sosyal ağlarda paylaş

Bide bazen bi olay oluyor onu önceden yaşamış gibi oluyorum ve bu önceden yaşamış gibi olduğum şeyi de önceden yaşamış gibi oluyorum sonra düşünüyorum dejavu yaşadım diye ve bu düşüncelerimin hepsini önceden yaşamış gibi olduğunu düşünüyorum 7/24 uyuyana kadar böyle devam ediyor o gün ölü bi şekilde geçiyor. O günden sonra bidaha olunca o gün aklına geliyor ozaman dahada kötü oluyor yani mesela dejavu içinde dejavu sonsuz bişi bu çok kötü ama zevke geliorum güzel oluyor.[signature][hline]
BlaCk_DmC, 08 Haziran 2004 22:34 tarihinde demiş ki:
Adam Bılgısayarda Multıpıleyır Pılav yapacam Dıyo La...

PaticikFm DestroyCartoon Dark Tranquillity Rotting-Christ
Sosyal ağlarda paylaş

ya freud'un açıklamasını yapayım, bu pek ahım şahım bir şey deil, sizin bilinç altınıza uykuda yada reel hayatta bazı imgeler düşüyor, daha sonra alakasiz bir biçimde beynin bu bölümü benzer sahneler görünce aktif oluyor ve sizde "ben bunu görmüştün" diyorsunuz ama aslında beyninizde o anda gördüğünüz sahneyi bir daha oluşturmuş oluyorsunuz.
o anda ulan bu dejavu fln demenizde dejavunuzu bozmuyor beynin çalışma prensibinden ötürü, yani bir şekilde hem bilinciniz hemde bilinç altınız açık ondan "lan şunu yapayım bozulsun dejavum" yada "bak konuşuorum hala dejavu devam edior" gibisinden yaklaşımlar biraz yannış.
bunu psikoloji hocasına sormuştum o anlatmiştı daha iyi bileniniz vardır muhtemelen ben bişiyleri karıştırmış olabilirim.[signature][hline]Tanrı mutlu olsaydı yaratırmıydı?
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de çok olurdu ama son zamanlarda olmuyor artık... Bilim Teknikte bi yazıda bahsediyodu deja-vudan, iki göz arasındaki görme farkı mı ya da iki iletinin beyne iletilme farkı mı neden dolayı iki kere görmüşsün gibi algılıyomuş beyin. Gerçi daha mantıklı gelen açıklamalar da duydum sağdan soldan... Bilmiyorum, ilginç bişi..[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Sosyal ağlarda paylaş

gecen yıl arkadaşımın büyükannesine ziyarete gitmiştim; apartman bakımlı sayılırdı asansörse şu gri metal ve boy aynası dekorasyonuna sahip olanlardan; garip geldi bu kadar hoş bi yerde böyle bi asansör; neyse bi kaç saat oturduk sohbet ettik; arkadaşım beni geçiriyordu ;asansörü çağırdım; turuncu yeşil yepyeni bi kabin geldi; arkadaşıma iki asansör mü var dedim; şaşırdı; 5yıl önce değiştirilen asansörü tarif ettiğimi söyledi; bence bunu bilimteknik yada freud açıklayamaz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...