Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

katalanlar,thy,pkk,barcelona

adamınbiri

Öne çıkan mesajlar

Esh said:

franco sonrasi ispanyanin yapilanmasina dikkat etmek lazim. ispanya tam anlamiyla hicbir zaman bir ulus devlet olamadi. zaten bir cok grubun birle$mesi-koalisyonuyla olu$mu$ bir ust otoriteye (anayasaya) sahip.

dolayisiyle pkk yi ira ile kiyaslamaniz daha bi mantikli olabilir.

ira değil eta. Ira İrlanda'da.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Thy'nin Barcelona gibi bir kulubü taşıyacak olmasının ne demek olduğu tabi arkadaşlar tarafından zerre önem görmemiş, Thy'nin yaptığı bu muhteşem reklam çok bilmiş arkadaşlar tarafından tabi yok görülmüş bu ayrı bir komedi.

Diğer bir komedi ise İspanyolların çıkarttığı zorluklar.
Diğer trajikomik şey de pkk ile Barcelona'yı bir anda aynı kefeye koyabilip yargılayabilmek .
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

Bu arada Thy'nin Barcelona gibi bir kulubü taşıyacak olmasının ne demek olduğu tabi arkadaşlar tarafından zerre önem görmemiş, Thy'nin yaptığı bu muhteşem reklam çok bilmiş arkadaşlar tarafından tabi yok görülmüş bu ayrı bir komedi.

Diğer bir komedi ise İspanyolların çıkarttığı zorluklar.
Diğer trajikomik şey de pkk ile Barcelona'yı bir anda aynı kefeye koyabilip yargılayabilmek .

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

çok kel alaka bir tartışma bu. barcelona'ya forma satan firma terörist mi giydirmiş olacak yani?

adamların kendi meclisleri var kendi bayrakları var ve evet barcelona gibi bir de takımları var. ispanyollar barcelona'yı kendi liglerinde oynatıyorlar da, biz altlarına uçak verince mi sorun oldu?

kısaca ispanyollar ayrılıkçı bir örgüte yardım etmemize değil, kendi ülkelerinden bir havayoluyla barcelona'nın anlaşmamasına kızmış durumdalar.
Sosyal ağlarda paylaş

DeaN said:

Esh said:

franco sonrasi ispanyanin yapilanmasina dikkat etmek lazim. ispanya tam anlamiyla hicbir zaman bir ulus devlet olamadi. zaten bir cok grubun birle$mesi-koalisyonuyla olu$mu$ bir ust otoriteye (anayasaya) sahip.

dolayisiyle pkk yi ira ile kiyaslamaniz daha bi mantikli olabilir.

ira değil eta. Ira İrlanda'da.

ukalalik yapma, o da biliyor eta oldugunu, amaci herkesin daha cok tanidigi bir terror orgutunun adini vermek.

pfft.
Sosyal ağlarda paylaş

ya sonucta olay solcu teror orgutleri degil mi. ira-eta-pkk hemen hemen ayni mantikla hareket ederler, irk bazli hareketlerdir. temelde ezilmi$lik-haksizliga ugrami$lik du$uncesi egemendir.

IRA'nin olayi bitti $u anda, eta en son bari$ yok eylemlere devam karari aldi. pkk desen ne olacagi belli degil.

sol terorun sonunun geldigi du$unuluyor avrupada.
Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri said:

katalanların tam olarak ne istediğini açıkcası ben bilmiyorum cidden bizim pkk kadar ağır bi ayrılıcıklı terör örgütümü yoksa daha farklı bişey mi?
eğer böyle ise thy bunu kasıtlı mı yapmıştır acaba.

Daha moronca bir soru son 2 haftadır duymuyordum.
Katalanlarla PKK'yı kıyaslamak gerçekten herkesin harcı değil.
Katalanlar Ispanya'da azınlık olmalarına rağmen, daha zenginler, Ispanya'da da çok nufuslu bir kimlikleri var, Katalan mimarisi, mutfağı hedesi hödösü, genel olarak kültürü Ispanyollar'dan çok daha ağır basar bir çok yönden.

Ayrılmayı istiyorlar ama kendilerini Ispanyol olarakta görüyor çoğu Katalan olmanın yanında, ama unutmamalıyız ki burda bir ırktan bahsediyoruz, ve Katalanların herhangi bir terör organizasyonu falan da yok.

Bütün Irlandalıları IRA mensubu saymaktan, veya bütün Kürtleri PKK mensubu saymaktan hiç bir farkı yok.

Iki gram beyninizi kullanın gelecekte rica ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...