Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rosto (İstek)


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Abi senin dediğin fakir rostosu:
http://www.mutfaksirlari.com/wp-content/uploads/2008/03/dana_rosto.JPG
ki bu yine zengin. Asıl rosto:
http://4.bp.blogspot.com/_k5ijL0GAxes/SVlQ9HXwCzI/AAAAAAAAAvI/ARNaaQSwGt8/s400/Nasil+Rosto+Yapilir.jpg
ya da
http://www.iskenderiye.com/yasam/yemek/img/424f07c7373cd.jpg

bu şekil olur, löp löp et.
Mesaj tarihi:
kasaptan nuar alınır.
düdüklüye atılır.
yanına havuç, soğan ve domates iri kesilip konur.
tuz biber eklenir.
pişirilir hepsi.
sonra lök et dışarı alınır, dilimlenir.
o arada diğer malzemeler sularıyla beraber püre edilir.
dilimlenmiş etler bu sosun içine geri konulup bi taşım daha kaynatılır.

yanına püre ya daq beyaz pirinç pilavı gider.
Mesaj tarihi:
Emaleth said:

kasaptan nuar alınır.
düdüklüye atılır.
yanına havuç, soğan ve domates iri kesilip konur.
tuz biber eklenir.
pişirilir hepsi.
sonra lök et dışarı alınır, dilimlenir.
o arada diğer malzemeler sularıyla beraber püre edilir.
dilimlenmiş etler bu sosun içine geri konulup bi taşım daha kaynatılır.

yanına püre ya daq beyaz pirinç pilavı gider.


ya sus omlet tutoriali yapip rep toplamaya calisan sensin emaYETh
Mesaj tarihi:
350 gr bonfile al
kestirme dövdürtme
bunu bağlıyacaksın iple genelde kasaplarda o ipler bulunur
nasıl bağlıycaksın

rostonun bi ucundan diğer ucuna ipi geçireceksin
sonrasında aynı iple dilimlere ayrır gibi bağlıycaksın yani piştikden sonra ipleri çıkardığında et direk kesilmiş halde olucak

bunu 200 derecelik fırında birazcık su ile pişirceksin
üstünü ara ara yağlamayı unutma
yanınada yap püre tamam işte.
Mesaj tarihi:
BonePART said:

ya sus omlet tutoriali yapip rep toplamaya calisan sensin emaYETh


bi kere o tuto sipariş üstüneydi, yaşandı bitti saygısızca. ondan gayrı tutosunu yazdığım karnıyarıklar, ekşili köfteler, rulo pastalar kovalasın seni.

@dreag: daha tarife bakar bakmaz çekingenlik etmeyin, kendinize ultimate fail yakıştırmayın diye öyle didim ben aslen. accuk cesaret pls.
Mesaj tarihi:
adamınbiri said:

350 gr bonfile al
kestirme dövdürtme
bunu bağlıyacaksın iple genelde kasaplarda o ipler bulunur
nasıl bağlıycaksın

rostonun bi ucundan diğer ucuna ipi geçireceksin
sonrasında aynı iple dilimlere ayrır gibi bağlıycaksın yani piştikden sonra ipleri çıkardığında et direk kesilmiş halde olucak

bunu 200 derecelik fırında birazcık su ile pişirceksin
üstünü ara ara yağlamayı unutma
yanınada yap püre tamam işte.

nasi ya? hic lezzetli gelmiyor ki kulaga bu.
icinde ne baharat var ne bisey. ben annamadim nasi oluyo.
×
×
  • Yeni Oluştur...