Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sistem Mi Yetersiz?


HolyRaider

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayarımın özellikleri şöyle kısaca (laptop);

Intel Core 2 Duo CPU T5800 @2.00GHZ
3.00GB Ram
Nvidia 9200M GS Ekran Kartı

Ha bir de konuyla ne kadar alakası var bilmiyorum ama yazayım gene de, 21-22" monitör mevcut. Masaüstü çözünürlüğü 1680 x 1050

Oyunda 1680 x 1050 oynayamıyorum anlarım zaten onu. En düşük WideScreen özellikli çözünürlüğü seçtim 1280 li birşeydi sanırım. Ayarlar kısık epey sadece view distance yarıda o da mecburi artık. Addon fln hak getire zaten DBM Omen var zorunlu olarak, Grid kullanıyorum healerımi Quest Helper inaktif çoğu zaman, raidlerde en azından. Birde Bartender4 var.

Bilgisayarım felaket kasıyor, laptop soğutucusu aldım bir nebze hafifletti çift fanlı bir platform epey yararlı.

Bu sistem bu kadar yeto mu peki? TBC' de boru gibi oynuyordum ayarlar sonda WoTLK anasını ağlattı bilgisayarın. Format atım Windows 7 kullanıyorum. Trojan, Spyware yok her gün taratıyorum nerdeyse. Ne yapmalı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mesela onyxia 25 e girdim geçen ilk 25man raidimdi bu bilgisayarla. felaketti yani, frameleri gözümle seçtim resmen tek tek saydım

vsync fln kapalı
hani çok bildiğimiz bir çözümü var da ben mi bilmiyorum onun drdindeyim. yoksa benim desktop bunun yarısı kadardı 40man raidlerde bile kasmıyordu. bi de y ani tbc de okadar oynadım sorun olmadı hiç.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Driver/herhangi bi ayar yada donanımsal bi sorun olabilir
arada eski makinadan oynuyorum
1g ram (+1gb virtual) p4 2.5 128 mb ekran kartı ile 25 man raidlerde 10-15 if gibi karanlık yerlerde felan 50 fps veriyor o makinada bile kasıntı olmuyor (bazen CC de kasma oluyor ama oda çoğu kişide olan bi durum)

Bu arada ayarları düşüğün düşüğüne alıp fps yükselten macrolar



/console overridefarclip 0
/console farclip 177
/console horizonfarclip 1305
/console detailDoodadAlpha 0
/console groundeffectdensity 16




/console groundeffectdist 1
/console smallcull 1
/console skycloudlod 1
/console characterAmbient 1
/console extshadowquality 0
/console environmentDetail 0.5



/console ffx 0
/console hwPCF 1
/console shadowlod 0
/console timingmethod 1
/console showshadow 0
/console showfootprints 0
/console showfootprintparticles 0


Macro yapıp oyuna girdiğinizde sıra ile basınız
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

donanımsal bir sorun vardır muhtemelen. Eski 40 manleri düşünme oradaki poligon sayılarıyla şimdisi çok ayrı artık. TBC de TK ve Netherstorm kastırırdı beni ışık hüzmeleri yüzünden. Icecrown kar olaından belki kastırır ama seni kastırmaması gerekiyor.

Celeron 2.0 ( 1 çekirdek :D )
1gb ram
fx 5200 ekran kartı ile 1280x1024 oynayıp her instance da tanklık yaptım. Şimdi rarmi 2gb yapıp ekran kartını 9800xt yaptım. Paşalar gibi oynuyom 9k tps 15 fps ile. :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaş ben herhalde hasta ruhluyum. Ben herşeyi full açıp yüksek fps oynamadığım zaman camdan atasım geliyor bilgisayarı. WoW zaten hayatımızın büyük bir kısmını işgal ediyo bari tam olsun zihniyeti var bende. Biraz grafik düşürmem gerektiği zaman sanki bana biri ana bacı sövmüş gibi oluyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dengesiz said:

Arkadaş ben herhalde hasta ruhluyum. Ben herşeyi full açıp yüksek fps oynamadığım zaman camdan atasım geliyor bilgisayarı. WoW zaten hayatımızın büyük bir kısmını işgal ediyo bari tam olsun zihniyeti var bende. Biraz grafik düşürmem gerektiği zaman sanki bana biri ana bacı sövmüş gibi oluyorum.


haha aynısı bende de var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pilden maximum performansa aldın mı bilgisayarı ? Bazen gözden kaçıyor, dengelide falan kalıyor, yarı performans alıyosun kaldırmıyor oyun falan. Sistem gayet yeterli bence. En azından benim notebookum çok daha kötü ama grafikler falan neredeyse full olarak gayet rahat 25m yapabiliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
özellikle DELL XPS 1330 için geçerli

tek sorun toz değildir, sorunlar şunlar

1) laptopta özellikle açıp bakmayı akıl edemediğin için ve bakmadığın için göremiyorsun ama işlemci ile anakart arasındaki termal macun katılaşıp dışarı itiliyo veya kenarlara akıyor.. bu yüzden işlemci soğumadığı için bilgisayar fanları deliriyo vs.

aç bak işlemcinin altına, kokusuz aseton veya etil alkolle sil yeni ince bir tabaka macun sür 20ytl'ye işini görücek termal macun alırsın..

2) ekran kartı - işlemci fanları çoğu laptopda aynı heatsink'e bağlı, bu heatsinkin altına saçma süngerimsin termal pad'ler falan koyuyolar onlar eriyor altında.. (bakır daha iyi bir iletken olduğu için onunla değiştir 7$ falan, devamını oku mesajın)

ben ebay'den xps 1330 için özel kesilmiş gpu copper pad'lerden koydum baya faydası oldu, adam başka laptoplar için de satıyor IBM / HP / DELL her bir laptop için ayrı kesiyor.. al koy bundan baya faydasını görürsün:

http://cgi.ebay.com/Dell-XPS-M1330-GPU-Copper-Pad-Shim-Thermal-Paste-/260600192218?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cacfb5cda#ht_500wt_1154

3) bunları yaptıktan sonra baya bir performans farkı olur, bir de format at... son olarak da 5400RPM HDD kullanıyosan ebay'den 70$'a kral 7200RPM HDD alırsın veya TR'de 90-100 YTL'ye.. bunu da koyarsan 0 halinden daha iyi performans alırsın her zaman da kaldırır wow'u =)

4) laptop standı almışsın, ama evden çok çıkartmıyosun sanırım laptop'u benim gibi (22" monitore bagli falan benim de)

stand'dayken laptop bilgisayarın altındaki soğutma kapağını kapalı tutma ki stand'ın fanları ona direkt hava üfleyebilsin, böyle çok daha etkili oluyor standlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...