Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dabbe (2)

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

İlk filmde baya gülsemde genelde korkutucuydu, şimdi ise devamı çekilmiş ve 25 aralıkta gösterime giriyor. Gidecek olanlar var mı?

said:

Tür : Korku
Gösterim Tarihi : 25 Aralık 2009
Yönetmen : Hasan Karacadağ
Senaryo : Hasan Karacadağ
Görüntü Yönetmeni : Seyhan Bilir , Hasan Karacadağ
Müzik : Justin R. Durban
Yapım : 2009, Türkiye

Oyuncular

Sefa Zengin , İncinur Daşdemir , Deniz Olgaç , Muharrem Dalfidan , Leyla Göksun
ŞİMDİ SEN GÖKLERDEN GELECEK VE İNSANLARI KUŞATACAK O DUMANA BAK! BU ACI BİR AZAPTIR (Duhan Suresi 10-11)

Kıyamet Saati Yaklaşıyor… İnternet yoluyla tüm dünyaya hızla yayılan ve her eve giren Dabbe, ona eşlik eden Cinler ve bilinmeyen gölge varlıklar dünyadaki tüm elektromanyetik sistemleri ve interneti ele geçirerek son saldırı için göklerden gelecek bir işareti beklemektedirler.

Huzursuz ve tedirgin edici bir İstanbul şafağında göklerde beliren garip ve siyah bulut kümeleri ağır ağır açılırken arkalarına saklanmış olan DUHAN az sonra başlayacak kara istilanın ilk işaretidir.

Kuran’da Duhan suresinde belirtilen ve aniden göklerden inecek olan ürkütücü kıyamet alameti DUHAN artık yeryüzüne doğru hareket etmeye başlamıştır.

İstanbul’da son saatin yaklaştığından habersiz ve kendi dünyalarında sessizce yaşayan bir grup insan, kara bir felaketin arkasına gizlenmiş, sır varlıklarla karşılaşmanın dehşetini yaşayacaklardır. Kıyametin en korkunç alameti olan DUHAN’dan bir kaçış yolu var mıdır?

Türk Sineması'nın ilk seri korku filmi D@bbe, 2. filmiyle devam ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Giderim valla ilkinde de korkmuştum saçmasapandı ama korkutabiliyodu. Yani gülmek için gidersen korkamazsın da korku filmi izlemek amacıyla gidersen korkabilirsin. Önyargı sucks :D

önyargı sucks mı ?

filmin konusu hakkında ne oldugu hakkında hiç bir fikrim olmadan gittim.ve hayatımda sinema salonunu terkettiğim ilk filmdi.toplamda 2 film terkettim :)

idda da ediyorum turk sinemasının gelmiş geçmiş en kötü filmdir.dunyayı kurtaran adamı oglundan maskeli beşler hatta çakma e.t badiden bile kötü
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Bugün Avatar'a bilet bulamayınca buna gidelim dedik babamla. Gittik. Amacına ulaşmış. Çok korktuk çıktık yarısında.

Ben hayatımda bu kadar korkunç oyunculuk görmedim. Bu kadar korkunç hikaye anlatımı ya da anlatılamayışı görmedim. Çok korkunç bir deneyimdi. Adam sesi sonuna kadar açmış, kadın nefes alıyo "heeeee, heeeee" diye sesini duyuyosun sanki bağırıyo kadın. İkide bir garip garip bilgisayar cızırtıları geliyo aşırı yüksek seste. Korkunç olmuş oluyo. Bi de insanlar nasıl bir evde yaşıyolarsa evin her yeri karanlık. Işık yok. İnsan korkunca ışıkları yakar di mi? Ama hayır.. İlk yarı kadının evde korkmasıyla geçti ya çok tekrar etti kendini film. Aynı siyah yere bakıyo korka korka, ışığı açmayı akıl edemiyo. 5. seferde falan da garip bişey çıktı geldi zaten. İlk 4 seferden sonra insan bi ışık açar bişey yapar. Sesler o kadar kötüydü ki.. Off..

Abi sakın sakın sakın meraktan da olsa gitmeyin yani..
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

nileppezdel said:

Giderim valla ilkinde de korkmuştum saçmasapandı ama korkutabiliyodu. Yani gülmek için gidersen korkamazsın da korku filmi izlemek amacıyla gidersen korkabilirsin. Önyargı sucks :D

önyargı sucks mı ?

filmin konusu hakkında ne oldugu hakkında hiç bir fikrim olmadan gittim.ve hayatımda sinema salonunu terkettiğim ilk filmdi.toplamda 2 film terkettim :)

idda da ediyorum turk sinemasının gelmiş geçmiş en kötü filmdir.dunyayı kurtaran adamı oglundan maskeli beşler hatta çakma e.t badiden bile kötü

ikincisi hangisi merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha izlemeden, sadece röportajını okuyarak bile Hasan Karacadağ'ın nasıl bir sinema şarlatanı olduğunu bu yazıdan çıkartabilirsiniz:

http://yenisafak.com.tr/KulturSanat/?t=29.12.2009&c=14&i=231439

said:
Issız vadilerde * insan kulağının duyma sınır altında kalan ve kaynağı tam olarak bilinmeyen birtakım gizemli ve ürkütücü sesleri özel bir yöntemle kaydettik. Japonya'da üretilmiş bir ses yazılımı desteğiyle onları normal frekansta duyulabilecek hale getirdik. Bir de göklerden duhanın inişi sırasında ve bulutların arkasından duyulan gizemli sesler bölümünde uzayda kaydedilmiş olan gezegen sesleri ** kullanıldı.

*Issızsa neresi burası, nerden öğrendin diye sorarlar adama

**Uzay? Ses kaydetmek? Anime evrenlerinde yaşayan, uzaya gidip ses kaydeden Türk?

Sinemada çığır açıyoruz deyip de artık örneğine sadece sentai dizilerinde kullanılan türden karton gibi yanan bina türü konseptlerle izleyiciyi istismar eden bu adam durdurulmalı. Ya gişede ya başka türlü.
Sosyal ağlarda paylaş

abi hahahah
arkamızda yiyişmek için gelen çift bizden dolayı iş göremedi

ilk yarı uyucaktım arkadan gelen sağır edici hırrrrrrrrrr sesinden uyuyamadım
2. yarı baktık uyuyamıyoruz muhabbet ettik güldük eğlendik
52 olsadı batak dönerdik

keloğlan rmk i bile bu filmden güzeldi be
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...