Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 ayrıca evet geçen haftasonu bu işlerle uğraştım, ps değilde özellikle fireworks le çalıştım çok zevkli yaptığın şeylerin sonucunu alınca meret, işi gücü bırakıp kod yazasım geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 dory said: css gayet basit bisiy zaten. edik: cok ciddi yazmisim, utandim kendimden, halbusi sadece sparki sinir etcektim=p css basitti de gezgin uyumsuzlukları kötüydü. bu arada ekşi sözlükte ie 6 ile girince, hala internet explorer 6.0 kullanan insan yazısı geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 vaniLLe said: cs'e zaten merakim vardi kendimi daha cok gelistirmek istiyorum. bu konuda bi kac sorum olcak, basliyorum; programciligi merak ediyorum. neyle baslamami tavsiye edersiniz? program gelistirebilecegim yazilim olarak ne önerirsiniz? C, C++ veya java? kaynak önerirseniz cok iyi olur. pdf, kitap, site, tutorial farketmez. en basit kodlama dili nedir yeni baslayanlar icin + önerebileceginiz programlar var mi kod yazmak icin? herhangi bir öneriniz varsa, tecrübeli programci arkadaslar öneri verirse cok mutlu olurum. cok sordum galiba, evet. cevaplar icin tesekkürler simdiden. =P C/C++ zor gerek yok hiç başlamana. Başlarsan ve bu işin üniversitesini okumuyosan veya meslek olarak edinmeyeceksen tahminen bırakırsın bi noktada "yeter artık!" dersin. Web'e bulaşma bence 13 yaşındaki çocuklar da weble uğraşıyor artık. Normal site yapmak için de öyle ciddi bir bilgi gerekmiyor. Ha çok sağlam webci olurum ben diyosan eğer, piyasanın öyle webcilere fazlasıyla ihtiyacı var ama ben kasma derim, çok uğraşan var. Tabi zevkli, ben millete iş yapmak için istemiyorum kendi kendime site yapayım insanlar girsin kullansın o siteden reklamlardan filan 3-5 kuruş kazanayım diyorsan olur. Tabi bir de içerik sorunu var, sen ne kadar sağlam webci olursan ol sitede sağlam içerik olmalı ve bu içeriği hem siteyi sen yapıp hem de sen eklersen baya yorar seni. 2-3 kişi olmak gerekiyor en az. Millete site yapmak istiyorsan olmaz, olursa ancak profesyonel bir şirkete webci olarak girersen olur. Tek başına oldu mu yaparsın, "şurasını şöyle yapalım, renkleri değiştirelim olmamış, şuraya şunu koyalım" gibi şeyler olur, tam bitti dersin 2 hafta sonra yine ararlar. Küçücük bişeyi düzelttirirler, beğenmezler vs... Ondan başkasına site yapılacaksa ancak profesyonel şirketlerle bu olay temiz şekilde olabilir, tek başına ııh. Ha yapan vardır tabi istisnalar da ona verilen vakte değmiyor. C# veya Java kalıyor geriye. C# high leveldır, basittir, çok tatlıdır, Sadece Microsoft Visual Studio ile istediğin herşeyi yaparsın. İstediğin şeyleri hemen bulursun, msdn.microsoft.com istediğin her türlü bilgi ihtiyacını karşılar. Ha üstelik C# ile web sitesi de yaparsın asp.net siteleri. Microsoft bu konuda çok başarılı, program yazmak C# ile neredeyse sokakta top oynamak gibi zevkli oluyor, herşey elinin altında çünkü. Tek kötü yani var, sadece Windows üzerinde çalışır! Java her yere çalışır, telefonlarda linuxta windowsta macte orda burda otta bokta... C# gibidir, high leveldır, yine seni C/C++ gibi zorlamaz ama görsel öğeler yapmak, istediğin herşeyin elinin altında olması bakımından C# Java'yı solluyor. Bu Limewire filan java mesela. ha ben bu işin ustası olcam diyosan microsoft mesela aldığı elemanlarda hep c/c++ bilgisi bakar, office word excel vs. bile ms'in kendi dili olan C# ile değil c/c++ ile yazılır. Hatta windows da c/c++ ile yazılıyor. İşte yukarıda web sitesi diyen arkadaşlar php'den bahsetmiş, php de c/c++ ile yazılıyor, mac, linux da c/c++ ile yazılıyor, firefox c/c++ ile yazılıyor, marsa gönderilen robotlardaki yazılımlar bile c/c++ ile genelde :P Tabi bunun 2 nedeni var, birincisi c/c++'ın hızlı olması, ikincisi de diğer dillerden daha çok şeye izin vermesi. Kendi tarhananı yoğurup çorba yapmak ile hazır tarhana alıp çorba yapmak arasındaki fark gibi. Kendi tarhananı nasıl istersen öyle yaparsın az yoğurtlu çok yoğurtlu az salçalı vs... Ama hakikaten zordur yani tavsiye etmiyorum. C/C++ zaten mühendisler tarafından ciddi olarak kullanılıyor. Ben C# öğren derim. Web istersen yine bi zorluk daha var html php javascript css ve photoshop bilmek zorundasın. C#'ta ise sadece C# ve visual studio programını bilmen/kullanabilmen yeterli. Yani C# diyorum. İndir visual studio'yu Visual Studio 2008, express edition indirme ama. Paralı program tabi artık trial mı yaparsın cracklermsin bilmiyom :P file>new>project>visual C#>windows form application'a gel, tamam filan de, gelen pencerede ctrl+f5 yap aha ilk pencereni yaptın :P Solda (başka yerde de olabilir tabi) Toolbox'tan oraya bişeler ekleyip çıkarabilirsin filan. Gerisini kurcalayıp, tutorial filan okuyup çözersin diye tahmin ediyorum =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 CSS'e basit diyenlerin işin tasarım kısmını unutuyorlar. CSS kodlamayı ogrenmek tek basına hiçbir halta yaramaz. Ayrıca cok iyi bildigini iddia eden herkesin bilmedigi pek cok sey vardır CSS'te. Görsel tasarıma hitap ettiği için de işin creativity + imagination tarafı var. Neyin ne işe yaradığı bilmek değil de, eldeki malzeme ile neler sunabileceğiniz önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 sırf internet explorer 6 denen hıyar yazılım yüzünden c++ falan daha kolay geliyor bana css vs ile tasarım yapmaktansa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Hayret konuyu açayım diye geldim açılmış :) C/C++ çok çok mu zordur ; üniversitede filan eğitimini almadan tutorialıdır kitabıdır öğrenilemez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Programlama mantığı varsa kısa sürede öğrenirsin. Ama ilk defa bi programlama dili öğreniyosan her şeyi adam gibi oturtmak bi seneyi bulur heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 mahoolmez said: Hayret konuyu açayım diye geldim açılmış :) C/C++ çok çok mu zordur ; üniversitede filan eğitimini almadan tutorialıdır kitabıdır öğrenilemez mi? çok çok zor değil sadece zor. yalnız çok uğraştırır birşeyler yapması, çok araştırtır. yoksa diğerlerinde de kod yazıyon c++'ta da. c/c++'ta program yazarken compilerların, işlemcilerin ve işletim sistemlerinin memory'i nasıl kullandığını çok iyi bilmeniz gerekir. görsel şeyler yapmak da c++'ta zordur. Pencereler filan... hepsinden önemlisi çok zaman alır. c#'ta 1 ayda yazacağınız programı c++'ta 2 ayda 3 ayda anca yazarsınız. dediğim gibi mühendislik anlamında olmayacaksa c/c++'a gerek yok, java ve c# piyasadaki çok daha popüler yazılım dilleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Teşekkürler ; bir sene çok uzun bir süre değil bana göre. edit ; diğer mesajı şimdi gördüm. java ile c# içinde düşünmeye başladım konuyu okuduktan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 1 sene yetmez bence. tam mantığını oturtmak 3-4 yıldan aşağı almaz diye düşünüyorum. tam mantık ama, 1 yılda yoksa birşeyler üretmeye başlanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Market share'ları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 .net ile c#'i nasil ayirmislar cok merak ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 @vanille bahsi gecen dillerin cogunu az uz kullanmisligim var. c# ile baslamazsan sikilir, iki gunde birakirsin. guzel bir kaynak bul ve c# ile basla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Ha orda C++'ı araya katmadığımı söylemeyi unutmuşum. C'yi tamamen öğrenmek için 1 sene falan gerek. Ama C++ apayrı bi olay. OOP düşünmeye alışmak gerek ki, bunun da öyle çalışarak öğrenmeyle olacak bi şey olduğunu pek sanmıyorum ben. C'de program yazdıkça OOP'un faydalarının farkına varıyosun. OOP neden gerekli, class yazarken nasıl bi yapı kurmalısın falan bunları oturtman gerek. 1-2 sene sürer bu. C/C++ öğrenmek uzun ve uğraştırıcı bi süreç evet. Ama çok faydası var. Penth de demiş ilk sayfada, C/C++ bilen adam diğer dilleri rahatlıkla öğrenebilir. C#, Java, PHP bunlar syntax olarak da, yapı olarak da C ve C++'a son derece yakın diller. Özellikle C her türlü sistemde çalışan bi dil. C++ da öyle sayılır. Java desen, ona keza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 c/c++ bilen adam digerlerini cok rahat ogrenir argumanina katilmiyorum ben. c# bilen adam da digerlerini cok rahat ogrenir, java bilen de. zaten bir dilde belirli bir seviyeye geldiyseniz baska bir dile gecmek syntax ve bir iki ufak teferruat ogrenmekten ibaret kalir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Sorun şu ki C# ve Java çok geniş standart kütüphanelere sahip. C'de bu yok. C++'ta da yine çok temel kısımlarda işe yarayan STL var. C#'ta veya Java'da 2-3 tıklamayla ya da satırla hallettiğin şeyleri C++'ta yapabilmek için sıfırdan class oluşturup, belki yüzlerce satır kod yazman gerektiğini görünce anında soğursun C++'tan. Ha, C++/CLI var, istediğin .NET sınıfını kullan. Ama standart değil sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 ne yapmak istedigine karar ver, dili ona gore sec. bu cok onemli bisey, en buyuk motivasyonu bu sagliycak cunku. buna ragmen, cok macerasever degilsen artik kullanilmayan ya da yeni yeni gelisen, ya da kisa sureli hypelanan dillere bulasma yine de, guvenli yol daha iyidir ilk dil icin. kitaba dalmadan once official kaynaklardan tutoriallari kurcala. kitapla ya da tutorialla, ne yaparsan yap mutlaka kendin dene ve calistigini gor. "tamam ornegi okudum ve anladim" diyceksin bi suru yerde, hakkaten de anlamis olucaksin, ama bunu kendin yazman ve calistirman sart. "yea print 'hello world' diyince ekrana basiyo iste, anladim, denemeye gerek yok" dedigin zaman emin ol o ornege geri donmek zorunda kalacaksin. oo bi dil sectigini varsayarak, once procedural duz kod yaz, cok rahat yazmaya baslayinca oo kas. design pattern kas regex ogren Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 tesekkür ederim tavsiyeler icin, degerlendiricem hepsini tekrar saglam kafayla =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 post lardan bir tanesinde MacOs C++ ile yazılıyor denmiş sanırım, object C denen şeytan icadı ile yazılıyordu en son MacOs lar, ne oldu en son tabi haberim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Hala öyle olabilir. iPhone yazılımları için Objective-C kullanılıyo çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 bu iphone application lari nerde yazip test edebiliriz bilen varmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Bi arkadaşım Hollanda'da iPhone'a program yazan bi yerde takılmıştı bi süre. Bizzat o gruba katılmadı da, çevrelerinde bulundu. Bi sorarım ona. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Gladmir said: post lardan bir tanesinde MacOs C++ ile yazılıyor denmiş sanırım, object C denen şeytan icadı ile yazılıyordu en son MacOs lar, ne oldu en son tabi haberim yok. tabi yaw obj-c macos için yazılmış bi dil zaten de c/c++ da var sonuçta, linux tabanlı olduğunu biliyoruz zaten macin yani ordan bile olduğunu diyebiliriz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 unix Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Arkadaşla konuştum. Apple'ın bi IDE'si varmış Xcode adında. OSX ile beraber standart olarak geliyomuş. iPhone yazılımlarını burdan yazıp direk test edebiliyomuşsun. Bi tek Bluetooth özellikleri çalışmıyomuş, o da doğal yani. Tabi bi de iPhone'a yazılım yapabilmek için lisans da lazım. Hem Mac, hem de lisans almak lazım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar