Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

shaman pve sorunsalı


zass

Öne çıkan mesajlar

elemental shamanım var sıkıntım raidlerde dpsimin sonlarda olmasıdır, item lerimin yarısı 245 lvl olmasına digerleride 218 in üstüdür lighting'i mi 1.55 sn de çıkara biliyorum normalde 2 sn dir hertürlü rotasyonu denedim gibi birşey ama birtürlü istediğim seviyeye çıkaramadım hatta bazı raidlerden düşük dps yapıyorsun die şikayet bile ediyorlar ki çok daha düşük itemleri olan dkmla ortalığı dagatıp dps i coşturuyorum,
şimdi sormak istediğim enchantment a giden arkadaşlar memlunmu durumlarından yada bana tavsiye verebilecek varmı ama lütfen sen beceremiyorsun gibi bi yorum yapmayın 5 yıldır oynuyorum hardcore zamanlarında mc nefaryan gibi bütün dungeonarı yapmışbiriyim tabi shamanla oynamıyorum ozman...
yorumlarınızı bekliyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben oyuna 3 ay felan ara verdim. Enhancement shaman olarak raid yapıordum. O zamanlar dps daha da kötüydü. Son patch ile tekrar oynamaya başladım. Benim gear Ulduar - Toct karışımı bişey.
Dps'den oldukça memnunum. Fire Nova ile trash moblarda 8-9k dps'e çıkabiliyorsun 25m raidlerde. HC'lerde de ortalama 5.5k-6k dps oluyor. Enh avantajı fire totemin boşta olması raidlerde (resto veya ele atar sp totemleri). Ondan deli gibi AoE basabiliyorsun. Ayrıca senin kadar kimse melee bufflayamıyor ondan hep aranan adamsın.
Tek sorun şu an çok fazla cd var takip etmen gereken (Stormstrike, Earth Shock, Maelstrom Weapons, Lighting Shield, Fire Nova, Shamanistic Rage, varsa trinket :)). Alışana kadar baya sıkıntı olabiliyor ama ben çok eğlenceli diyebilirim.
Son olarakta senin top dps'den çok görev adamı olduğunu anlamayanları da pek dinleme. Enh shamanın adam gibi dps yapana kadar sağlam gear toplaması gereksede kesinlike tavsiye ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

demo locklar yaklaşık 100sp fazla buff sağladığından elemental shamanın pekte bi bufferlığı yok %5 crit dışında(o da moonkin tarafından verilebilio).eğer demo lock yoksa bu seferde fire totemi kullanamdığından %10 civarı dps kaybı oluyo.

Lava burst nedeniyle critle scale düşük olduğundan eşit seviye gearda diğer classların gerisinde. her patch bufflanıyo sonra tekrar geri düşüyo. dpsi çok kötü değil ama iyi hiç değil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla "bring the player not the class" olayları külliyen yalan. sen robot bile olsan, 1 tane bile gcd yi boşa harcamasan dahi ortalama bir rogue ya da mage i geçmen gayet zor. wowmeter onlineda toc dps rankingine bakarsan eğer sadece anub fightında 2 tane shaman var ilk 20 de(19. ve 20. sıralar).
blizz ne derse desin pure dps classlar her daim daha çok dps yapıcaklar hibridlere nazaran.
ama şöyle söyliyim, shamanlar dmg yönünden o kadar da kötü değiller. toc gearıyla 6k nın altında kalıyosan sorunu kendinde aramalısın bence.

boşver elementalı sen, kap 2 tane axe ver allah stormstrike, winfury ondan sonra :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Warlocklara demo oynatmak pek mümkün değil. Ciddi dps kaybı olduğu için ancak raid slot konusunda sorun çeken adamlar demo olmayı kabul ediyor. Onda bile full 232 level item seviyesini geçene kadar shaman kadar buff veremiyor, shaman kadar dps yapamıyor. Bu seviyeyi geçincede raid slot derdi kalmıyor gene istemiyorlar demo olmayı.

Shaman olarak oraya linkledim işte dps'lerini gayet sağlam durumdalar. Çoook abartı derecede ileri seviye olursanız shaman biraz geri kalmaya başlıyor olabilir scale problemi vardır. Ama hem bizim gibi 25 man normali rahat farmlayan, zorlıyarak 1-2 hard mode kesebilen tarz guildlerdeki her elem-ench shaman zirveye çıkamasada, zirveyi zorlıyabiliyor. Hem de bizden daha biraz daha iyi olup hard son bosslara kadar dayanabilenler guildlerde de hiç azımsanmıyacak dps'ler çıkarabiliyor.

Daha ne bekliyorsunuz bilmiyorum ama şu an caster hibritler arasında (priest , moonkin , shaman) en iyi dps'i yapan shamanlar. Shamanı warlockla kıyaslamıyorusunuz umarım.

Edit:
@guernica

Zaten pure'lerin her zaman hibritlerin üstünde olacağı defalarca söylendi. Hiç bir hibrit %5-10 daha az dps yapıyor diye slotunu kaybetmez. Ha noluyor bir raidin 20 tane hibrit doldurulması engelleniyor bu şekilde. Ki engellensinde zaten bir raide healerdır, elemdir, ench'dir derken 4-5 shaman alıyoruz. Üstüne birde mage'den warlocktan iyi dps yaparlarsa 15 tane alır gideriz artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birde bizim shamanla tekrar konuştum ilginç laflar etti. Özetle;

"Sorun oyun içi mail itemlerin shamana göre ayarlanmıyor oluşundan kaynaklanıyor, oyunda üstünde spirit-mp5-crit olmayan. Bu statlar yerine sadece int-haste-sp içeren itemler olsa ve sadece bunları kullanabilsem. İtemlerden nerdeyse sıfır crit gelse, cap olacak kadar hit alıp kalan herşeyi sp ve haste abansam, gearla tam scale yüksek dps yapabilirim.

Bu durumda tek sorun hero açıkken castin 1 saniyenin altına inmesi sebebi ile GCD'ye takılma derdi olur. Bunu da sırf bu sorunu çözmek için bir totem eklerler cast süresini %20 uzatır büyülerin verdiği hasarıda %20 artıtır (rakamlar atmasyon) shamanın bütün dps sorunu çözülür"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi karikatür vardı, blizzard yöneticilerinden birinin karısı ret paladin oynayıp "ya hayatım dmg doneda 1. olmadıktan sonra oynamanın ne anlamı var, şunu bi düzeltiver" falan diyodu :D
hani derdim dmg done ya da dps de 1. olmak değil de, max %5 dps farkı olucak classların arasında diyip, hibritleri pure dps classlara ezdiren blizzardı eleştiriyorum kendi çapımda :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@serjuhan

Valla abi açık söylim mi, şaka gibi ama şuan guildde 1 tanesi officer olan sadece 2 warlock kaldı bu tarz demo olacaksınız baskılarımız yüzünden. Officer olanda "abi bana demo oynatırsanız class değişirim sonra söylemedi demeyin" diye açıkca uyardı.

International guildlerde bu tarz adamlar bulmak mümkün ya da abartı guildlerde full hard temizlerken o raide girmek için kıçını yırtan adama demo oynatmak gene mümkün. Ama bizim gibi full türk olan, zaten zorlayarak 25 kaliteli adam bulan (hatta bulamayıp en az 2-3 tane 3k dpsle raid yapmak zorunda kalan) guildlerde o iş öyle olmuyor.

Ta ulduar döneminden beri 4 tane warlock bıraktı gitti, ki bu tarz düzenli raider zorluğu çeken guildler WoW'un nerdeyse %90'nını oluşturuyor. Adama 100 sp fazla buff alacaz diye yüklenmekten vazgeçiyorsun bir süre sonra. Zamanında 100 sp kazanacam rüyası yüzünden, şimdi raide 3k dpsli warlock almak zorunda kalıyorum çünkü 6-7k yapan adam bıraktı gitti.

Hele birde nerdeyse herşeyin puglanabilir oldu böyle bir dönemde insanlar guildsiz epey idare edebiliyor. Üstüne bütün guildler 7k dps yapan warlocku havada kapıyor, kimse naz niyaz çekmez, herkes karaterinden max verim almak istiyor. "Ya 4k dps yapıyorum ama bak herkeze 500 sp + %5 crit veriyorum" olaylarını kimse yemiyor. Adam "ben 4k yapacağıma, elem shaman alın 6k yapsın 100 sp eksik versin bende 7k yapim" diyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Resto olarak her türlü raidde yer bulabiliyorum kendime undergeared olduğum zamanda dahi bulabiliyordum.
Elemental-Enchance çok uğraşmıyorum duel talentte enchance var bazen hc yapıyorum eğlenmek için, gerçekten itemizasyon çok karışık ve yetersiz,hatta yer yer leather falan giymeyi tercih ediyordum. Özellikle Elem için çoğu zaman clothların bonusları daha iyi falan oluyor şaka gibi. Mage itemlerine bakarak iç geçirmesi kötü bi class'ın...
Skiller reducelensin ama itemler daha makul olsun yani,şahsen ben o kadar fazla dps yapmasını da istemem shamanın bu sefer herkes shaman olur daha bayık bi hal alır falan... iyidir şimdiki yeri valla =) arada hc'lerde bebelerden dps neden az geyiği duysan da iyi yani sağ tıklayıp bırakıyorum öyle denince zaten iyice keyif oluyor =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...