balon Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Absolut said: Açıkcası bana dövmeleri gayet normal geldi evine giren hırsızı. Döversin de onun da bir ölçüsü olmalı =9 cinnet anlarına imtiyaz olamaz yani ne olursa olsun.
Wharekauhau Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Bize de bi hırsız girmişti.Babam adam balkondan aşşa atlarkan kafasına viledanın sapıyla vurmuş.O viledanın sapı yamuk kaldı baya. neyse sadede geleyim. Sonra eve gelen polisler dedi ki: Bi daha öyle bi durum olduğunda pencereden veya balkondan fırlatmaya bakın onu dediler ki böyle yapınca , atlarken düştü diyerek kendimizi savunabiliyormuşuz.
dreagloth Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Bizim ev soyulduktan sonra gelen polis: Ya hiçbir şey yapmayın, dava açmasın size. Ya da iyice dövün, evden atın, sonra bizim alakamız yok, görmedik, duymadık, bilmiyoruz diyin demişti.
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 hırsınız ölmesi vacip.. karısını çocuunu bıçakla rehin almış. onların psikolojik durumu göz önünde bulundurulmamış bence ^^
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 abi diyorum birgun yasa yapicak guc elime gecsin ilk is su hirsizlik olayini cozucem evinin kapisindan iceri senden izinsiz giren adami kendi mulkunun sinirlari icinde oldurunce ceza almiycaksin en temizi bak bakalim hirsizlik nasil azaliyor
Spidee Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Kimse misafirliğe de gitmezki o zaman. Kıl olduğunu çağır eve öldür, sorulunca da "Kapıyı çaldı, açınca üstüme atladı" de sdf.
Kaede Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 ahaha bizim patinin dantelleri süper yahu manyağın teki evine giricek, karını çocuklarını bağlıyacak, elinde bıçakla rehin alıcak sonra durum boka sarıp kaçmaya çalışınca sende arkasından "saygılar abi, iyi akşamlar" diyip göndericeksin adam bir anlık gaflete kapılıp senin evini soymay çalışmış olabilir ama sen karın ve çocuğunu ölümün eşiğinde görürsen kafayı sıyıramazsın ingiliz halkı bile ceza kanunlarının ne kadar saçma olduğunu, ne kadar "suça teşvik" ettiğini kabul ederken pati reaksiyonları = priceless
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Absolut said: Açıkcası bana dövmeleri gayet normal geldi evine giren hırsızı. abi zaten olay o degil; adam evine giren hirsizi dovmus diye bakarsan ana fikir kaciyor adam evine girdikten sonra kacan hirsizi iki sokak kovalayip, mahallelinin ve kardesinin de yardimiyla sopalarla olduresiye dovmus, insanlar araya girmeye calismis kendi isinize bakin lan diyip devam etmis simdi bunu hakli buluyorsak, bu durumda evime giren hirsizi iki gun sonra sokakta gordugumde essek sudan gelene kadar dovmemi, hatta oldurmeye calismami da hakli bulmak durumunda degil miyiz? kaldi ki bu hirsizlik, bilemedin gasp alti ustu. bunun tecavuzu var, yaralamasi var, cinayeti var, adam kacirmasi var. boyle birseyle karsilasan adam ne yapsin o zaman? her katili verelim maktulun en yakinina, o doverek oldursun bitsin olay, cezaevi yapmaya da gerek kalmaz, avukat yetistirmeye de cagirin hammurabiyi gelsin, gerek yok avukata hakime yasaya kaldi ki adama hak veriyorum ben bir yere kadar. dedim daha once elimde olsa ben de kirarim agzini burnunu hirsizin oldurmeye calismasam da, ama bu cezayi haketmedigi anlamina gelmez ki @kaede; siyaseti yasaklama nedenimiz gaza gelip insanlarin birbirine abuk subuk sifatlarla hitap etmelerinden bunalmis olmamizdi. sen ortada siyaset gibi fanatiklige yol acacak bir konu bile yokken yine de buna devam edersen, butun tartismalardan direk uzak durman herkes icin en guzeli olur
Kaede Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 entel demedim dantel dedim buna mı takıldın nefr ? yani şu forumda insanlar birbirine o kadar sert giydirme yaparken şu lafı kışkırtıcı mı buldun nefr ? e iyi madem üslubum patiye uygun değil demekki ben çekiliyim ciddi konulardan ha o senin ciddiye alıp "komedi" diye etiketlediğin müslüman muhabbeti de geyikti zaten özelikle ciddi olamıycak üslupta yazdım anlaşılsın diye. kaldı ki ciddi olarak söylenmiş olsaydı emin ol senin birinin fikrini "komedi" olarak etiketlendirmen de aynı derece flamebait olurdu şurda glatheros dışında herhalde ingilterede yaşıyan yok, ingiliz ceza hukukundan haberi olan da ya bir ya iki kişidir. hakimin verdiği karar herhalde kanunlara uygundur ingiltere sınırları içerisinde. burdaki yorumlar zaten olaya bizim bakış açımızdı. benim değinmek istediğim nokta ise olaya pati ahalisinin genelinin lawful neutral yaklaşımıydı genel tavırları bu olmadığı halde
haydari Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 böyle bir film vardı. adam hırsızın kafasına bahçede beyzbol sopasıyla vuruyor, hırsız ölüyor. adam hapse. sonra zamanla şoktan kurtulup suçluların başına geçiyor falan.
fede Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 bi empati kuralım, bakalım dövüyomusunuz gibi bişey dönmüş de, yasalar empatiyle yapılmaz. öyle olaydı bacısına tecavüz eden adamı verirlerdi abisine gebertene kadar döverdi. bu mu hukuk. ha diyosanız ki babil iyiydi lan hammurabi filan bişey demem
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Kaede said: entel demedim dantel dedim buna mı takıldın nefr ? yani şu forumda insanlar birbirine o kadar sert giydirme yaparken şu lafı kışkırtıcı mı buldun nefr ? e iyi madem üslubum patiye uygun değil demekki ben çekiliyim ciddi konulardan ha o senin ciddiye alıp "komedi" diye etiketlediğin müslüman muhabbeti de geyikti zaten özelikle ciddi olamıycak üslupta yazdım anlaşılsın diye. kaldı ki ciddi olarak söylenmiş olsaydı emin ol senin birinin fikrini "komedi" olarak etiketlendirmen de aynı derece flamebait olurdu şurda glatheros dışında herhalde ingilterede yaşıyan yok, ingiliz ceza hukukundan haberi olan da ya bir ya iki kişidir. hakimin verdiği karar herhalde kanunlara uygundur ingiltere sınırları içerisinde. burdaki yorumlar zaten olaya bizim bakış açımızdı. benim değinmek istediğim nokta ise olaya pati ahalisinin genelinin lawful neutral yaklaşımıydı genel tavırları bu olmadığı halde bir fikre katilmamak, komik bulmak ya da komedi demek ayri, kendisine katilmayan herkese entel dantel gibi isim takip laf atmak ayri. ben ortaya atilmis bir soylemden bahsederken, sen insanlara dantel -ya da entel, farketmezdi- diyerek satasiyorsun, ben de buna 'takiliyor' ve uygunsuz buluyorum evet senin mesajini -ki senin oldugunu simdi ogrendim- ciddiye almamistim zaten, sonrasinda ciddiye binmis olmasina gulmustum, hala da guluyorum. iki tarafin da musluman oldugu bir olayda ceza alan tarafin 'sadece musluman oldugu icin' cezalandirildigini savunmanin hala komik oldugunu dusunuyorum, hala bu soylemin geneline ve incelemeden, verilen linki bile okumadan refleks olarak 'muslumanlar eziliyor kosun' moduna girilmis bir mesajlar topluluguna genel olarak komedi derim; ama yapanlara saklaban veya palyaco demem. aradaki fark benim icin oldukca acik, sana niye bu kadar zor geldi ki anlamak? ingiliz ceza hukuku tartismadim hicbir mesajimda, topicin genelinde de ceza hukuku tartisan yanlis hatirlamiyorsam iki mesaj var, ki bence off topicler. benim tartistigim / yorumladigim seyler de kisisel bakis acim ve bu topicteki baska patilerin yorumlari. ilk okuyusta anlasildigini dusunuyorum mesajlarimin, ama tekrar okumak mumkun tabii, ne de olsa soz ucar yazi kalir. o bakimdan, son kismin neden bana yonelik yazildigini anlamis degilim, ama zaten ben kisisel satasma ile topice yazilanlari yorumlama arasindaki farkin nasil anlasilmadigini da kavrayamiyorum, dolayisiyla sorun bende olabilir
Kaede Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 nesi farklı anlamadım ben. hayır işin komik kısmı "kendine katılmayan herkese dantel demek" nedir yahu kim diyor onu. sen nasıl belli bir düşünce yapısını komik bulup dolaylı yoldan böyle düşünenlere flamebait atıyorsan -böyle biri yok bütün threadde sen var desende-, bende belli bir düşüncedeki insanlara dantel diyorum entel yerine. hakaret mi şimdi bu ? Nefr said: senin mesajini -ki senin oldugunu simdi ogrendim- ciddiye almamistim zaten, sonrasinda ciddiye binmis olmasina gulmustum, hala da guluyorum. iki tarafin da musluman oldugu bir olayda ceza alan tarafin 'sadece musluman oldugu icin' cezalandirildigini savunmanin hala komik oldugunu dusunuyorum, hala bu soylemin geneline ve incelemeden, verilen linki bile okumadan refleks olarak 'muslumanlar eziliyor kosun' moduna girilmis bir mesajlar topluluguna genel olarak komedi derim; ama yapanlara saklaban veya palyaco demem. aradaki fark benim icin oldukca acik, sana niye bu kadar zor geldi ki anlamak? böyle biri yok, böyle bi mesaj yok. savunan falan yok, herkes durumun farkında. kimse "koşun agalar din elden gidiyor veloo" demiyor ki mesajı senin üstüne alınmana da gerek yok. ben thread analizi yapıyorum genel hatlarıyla sadece senin mesajlarını değil, bunun üstüne ne düşündüğümü, ne için ne dediğimi söylüyorum. yanlış anlaşılma varsa diye de -olmuş ki böyle tepki veriyorsunuz- tekrar tepki nedenimi gösteriyorum neyse ben ban yemeden kaçıyorum daha önce birine alıngansın diyince 1 hafta ban yedim daha töbe
Earenwen Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 tamam adam intikamcıymış eyvallah. ama hırsız serbest?
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAH said: The burglar left 'brain damaged' by a victim used his injuries to escape conviction for a subsequent crime spree, it emerged yesterday. Walid Salem, 57, first avoided prison for burglary when millionaire Munir Hussain was jailed for beating him with a cricket bat. Yesterday it was revealed the serial criminal was accused of committing more offences after he had recovered. However, he received an absolute discharge for those because he was deemed unfit to plead. The case last night prompted claims that Salem had effectively been given 'a licence to commit crime'. At his original trial for the raid on Mr Hussain's home, three psychiatrists gave evidence that Salem was suffering brain damage. He was given a two-year supervision order after a judge accepted the injuries he received - which also included a broken jaw and fractured skull - meant he could not be jailed. Salem spent two weeks in hospital recovering from his injuries after he terrorised Mr Hussain and his family in their home on September 3, 2008. Mr Hussain, 53, was jailed for two and a half years for causing grievous bodily harm with intent and his brother Tokeer received 39 months for the same offence. Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1237632/New-let-brain-damaged-burglar-got-decent-man-sent-jail.html#ixzz0aSPeuqSn <3 <3 <3 okumaya usenenler icin hirsiz meslegine geri donup yeniden tutuklanmis ancak kafatasinda catlak var diye hapise gene girmemis AHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAAHAHAH
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 lol supermis The case last night prompted claims that Salem had effectively been given 'a licence to commit crime'. ayri bomba
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 hahahahahahahahah komedi filmine senaryo çıkar bu olaylardan.
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 meşru müudafa yok amma velakin hırsızın serbest kalması acaip saçmaymış
Sam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 hüseyin bey'e de bunu versinler de denk olsun:
Leopar Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Kacan hirsizi kovalayip sopalarla kafatasini catlatip cenesini kirana kadar dovmenin mesru mudafayla hicbir alakasi yok. Ama surasi cok sacmaymis hakikaten: "However, he received an absolute discharge for those because he was deemed unfit to plead." adam hastaneden cikar cikmaz yine suc islemis, ama beyin hasari oldugu icin almamislar iceri yani adam hirsizlik yapip, sahte kredi karti ve kimlik hazirlayabilecek kadar saglikli ama hapisaneye gidecek kadar saglikli degil? oeh
Öne çıkan mesajlar