Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hirsizi doven milyoner hapiste, Hirsiz serbest

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hırsızın serbest bırakılması çoooooooooooook yanlış, adamın aldığı ceza da fazla. 2,5 yıl nedir? sanki sokaktan geçen adamı dövmüş sebepsiz. kendini savunma durumunu aşmış ama olabilecek azami derecede hafifletici sebep var. illa ceza vereceksen 2-3 ay filan ver taş çatlasa.
Mesaj tarihi:
Sam said:

hırsızın serbest bırakılması çoooooooooooook yanlış, adamın aldığı ceza da fazla. 2,5 yıl nedir? sanki sokaktan geçen adamı dövmüş sebepsiz. kendini savunma durumunu aşmış ama olabilecek azami derecede hafifletici sebep var. illa ceza vereceksen 2-3 ay filan ver taş çatlasa.

ahhaahhaAHahahahahahahahahahahahahahahahAhahahAhAHaHAHah
Mesaj tarihi:
hah o mantık yanlış işte ki hakim de öyle yaptığını düşünerek vermiş cezayı.

olayda intikam alma niyetiyle planlamış saldırı filan yok, anın hararetiyle yapılmış ki ceza kanun gereği nefs-i müdafaya dahil olmuyorsa ve ceza verilecek olsa bile çok ağır. kimisine komik gelmiş, ben de ona güldüm.
Mesaj tarihi:
Mumu said:

tamam evin içerisinde falan yumrukla tekmeyle döv de, adam kaçarken arkasından kovalayıp sopalarla dövmenin arabistanda kadınları kuma gömüp taşlamaktan ne farkı var birisi açıklar mı?

aciklayayim; bu olayda gerekcen hakli

ehu

yalniz adama ceza verilmesin falan denmis, yapmayin allahaskina. adam ve kardesi sopalarla kovalayip dovmusler hirsizi, amac savunma falan degil acikca; direk hirs, intikam. bu durumda catir catir cezayi hakeder bence de

empati kurmak sandiginiz gibi birsey degil. tamam ben de kurdum empati amcayla, evet eger basima oyle birsey gelirse ayni sartlar altinda, imkanim olursa ben de kirilmadik kemigini birakmam hirsizin ve elime gecen diger arkadaslarinin, o ayri. ama empati buraya kadar, bundan sonrasi, yani cezanin haksiz oldugunu savunmak ayri birsey

o bakimdan hirsizi doven ben de olsaydim cezayi haketmis olurdum, bunun nesini garipsiyorsunuz ki? ceza bence de agir olmus, essek yukuyle hafifletici neden var falan ama herkes kendi adaletini kendisi saglasini savunmak komedi yani

hirsizin serbest kalmasi da muhtemelen tutuksuz yargilanma falan gibi birseydir, ugrasamadim aramayla ama direk 'sen cezani cekmissin serbestsin' demis olduklarina ihtimal vermiyorum
Mesaj tarihi:
hem hırsızlık yap, insanlara terör estir hem de madurların gazabına karşı yasaları arkana al oh ne ala. yasalar burada adama ceza vererek kimi neyden koruyor yani çok merak ediyorum, bu durumda ne kurtarıldı mesela? ben inanıyorum ki bu yasalar suçlulardan çok madurların elini kolunu bağlıyor, evime girecek hırsız benim muhtemelen hapse girmekten korkup ona karşılık vermeyeceğimi düşünerek girecek.
Mesaj tarihi:
zaten üstün durumdayken, zaten hırsız etkisiz haldeyden adamı dövmenı engelliycek.

dükkanı soymaya gelen bıcaklı hırsıza silah ceksen yeter, ateş etmene gerek yok.
Mesaj tarihi:
Abi hadi yakaladın dövdün diyelim. Adamın kafasını kırmazsın yani, öldüresiye dövmüşler işte. Buna 2.5 yıl fazla değil. Diğer heriflerin ceza almaması şaşırtıcı asıl, insan kaçırmanın cezası çoğu ülkede çok ağırdır, ingiltereyi bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
bir hırsızın canı yandı diye topluma faydalı olabilecek bir insanı 2,5 yıl hapis eden ülkeler uzun vadede kendileri kaybeder. eskiden ne güzel erkek gibi erkekler yönetiyormuş ülkeleri, cengiz han, hammurabi falan... peeh peh
Mesaj tarihi:
Cuce said:

zaten üstün durumdayken, zaten hırsız etkisiz haldeyden adamı dövmenı engelliycek.

dükkanı soymaya gelen bıcaklı hırsıza silah ceksen yeter, ateş etmene gerek yok.

Niye öyle iş mi olur, adam beni bıçaklayıp öldürse ne olacak peki? Hadi sinirlerim çelik gibi adama dur dedim yine de önüme doğru yürüdü neden yasa adamın kafasını uçurmama izin vermiyor? (Gerçi Türkiye'de veriyor mu bilmiyorum, Amerikan yasalarını son derece mantıklı buluyorum bu konuda)
  • Yeni Oluştur...