Esh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 hatta birkac ornek olay da mavcut: Eylül 2002`de oğlunun evine girmek isteyen hırsızı tüfekle ateş ederek öldüren Marmara Üniversitesi emekli öğretim görevlisi Mustafa Kandil beraat etti.Yargıtay`ın, Kandil`in yargılandığı mahkeme tarafından verilen `ceza verilemeyeceği` kararını Ekim 2004`te bozması üzerine tekrarlanan davada, mahkeme heyeti yeni Türk Ceza Kanunu`nda (TCK) `mala karşı meşru müdafaa` maddesine göre yine beraat kararı verdi. Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde dün yapılan duruşmaya tutuksuz sanık Mustafa Kandil ve avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, Yargıtay 1. Dairesi`nin, `cezasızlık hali yoktur, ağır tahrik altında suç işlenmiştir, tahrik indirimi yapılsın` şeklinde bozma kararına uydu. Cumhuriyet Savcısı İskender Görgülü ise esas hakkındaki mütalaasında, yeni TCK`da artan kapkaç ve hırsızlık sonucu vatandaşı korumak amacıyla meşru müdafaanın sınırının geniş tutulduğunu belirterek sanığın beraatini istedi. Mahkeme heyeti, başkan Meryem Üstüner`in karşı oyuyla beraat kararı verdi. Eski kanunda cana ve ırza yönelik tehditlere karşı `meşru müdafaa`ya, yeni TCK`da mala karşı suçlar da eklenerek sınır genişletildi. TCK 25`te `meşru müdafaa` ve 27`de `meşru müdafaada sınırın aşılması` maddelerinden ilk olarak Küçükçekmece`de dükkanını soyan hırsızları öldüren kuyumcu yararlandı. Kuyumcu Seyithan Kırmızı, otomobille kaçarken kaza yapan iki hırsızı arkalarından silahla yetişerek öldürmüştü. Kırmızı, yeni TCK`nın 27/2 maddesine göre `meşru müdafaada sınırın aşılması, mazur görülebilecek heyecan, korku veya telaştan ileri gelmişse faile ceza verilmez` hükmünce beraat etmişti. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi emekli öğretim görevlisi Mustafa Kandil de, 2002 Eylül ayında gece 04.00 sularında gürültüyle uyanıp, ruhsatlı av tüfeği ile oğlunun evine girmeye çalışan 22 yaşındaki hırsız Erhan Dinçer`i vurarak öldürmüştü. $imdi evine giren adami vurup oldurmek ba$ka kaza yapan hirsizi oldurmek ba$ka. Emsal dava yuzunden bu adam da beraat ediyor. Insan cani maldan degerlidir, oyle de olmak zorundadir. Hirsizlik ne kadar tiksinc bir$ey de olsa kasitli oldurmek suc olmalidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 yasalar komik yaw. adam devleti masraftan ve çabadan kurtarmış. adam kaçsa polis arayacak, arayacak da nah bulacak... masraf ve çaba işte. kesin vardır öle garip bi yasa , bi limit "evin bahçesinin yola bakan kısmında dövmeeeek yasaktıııır" falan diyen. adama o patlamıştır. bana sorarsan "e adam zaten serbest en azından dövdüğü iyi olmuş" derim.. dedim bile galiba.. ohhhh. afferin dayıya. 2 tane de benim için patlatsaymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 doğru okuduysam rehin alma filan varmış olayda, şahsen ağzını yüzünü kırar bacaklarını sakatlardım şerefsiz köpeğin bu asabiyet neden onu anlamadım ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 adamın ceza alması doğru da, hırsızın ceza almaması yanlış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
warimathras Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 meşru müdafayi meşru yapan karşındaki kişinin elinde olan alet edevatın senin elindekinden üstün olmasıdır yani hırsızda silah varsa sen beyzbol sopasıyla beynini uçursan hiçbişey olmaz tabi 1 shot olması makbuldür ama adrenalin patlaması yaşadım bi zealledim dersen hakim yine ceza vermez yada adamın elinde bıçak varsa aynı durum geçerli. ki bu kendi tapulu mülkünde meydana gelmişse dadından yinmez artı colugunu cocugunu bağlamışlarsa bandır bandır yi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 dayak atan adamın cezası doğru diyenlere; Adamın biri evime girecek, bütün ailemi bıçakla tehdit edip, bağlayacak.. sonra kaçmasına izin vereceğim. Öyle mi demek istiyorsunuz yoksa ben mi yanlış anlıyorum? Çok az, gerçekten birazcık empati yapmanızı tavsiye ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 empatiyle sempatiyle alakasi yok bunun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 tamam evin içerisinde falan yumrukla tekmeyle döv de, adam kaçarken arkasından kovalayıp sopalarla dövmenin arabistanda kadınları kuma gömüp taşlamaktan ne farkı var birisi açıklar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 aquila haklı empati sempati falan değil her patinin tekme tokat girmesi lazım aynı durumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Kaede said: aquila haklı empati sempati falan değil her patinin tekme tokat girmesi lazım aynı durumda tamam gir zaten de adamin kafasina vurma i$te kolunu bacagini kir. oyle de e$$ek sudan geliyo boyle de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Adamı olay esnasında kaçmaya çalışırken ön bahçesinde yakalamış, yani hala kendi tapulu arazisinin içinde. adamı 7 ay boyunca aradıktan sonra bulup dövmemiş. empatiyle de sempatiyle de çok alakası var. bence öldürse bile haklı olmalıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 dasaaa said: yasalar komik yaw. adam devleti masraftan ve çabadan kurtarmış. adam kaçsa polis arayacak, arayacak da nah bulacak... masraf ve çaba işte. kesin vardır öle garip bi yasa , bi limit "evin bahçesinin yola bakan kısmında dövmeeeek yasaktıııır" falan diyen. adama o patlamıştır. bana sorarsan "e adam zaten serbest en azından dövdüğü iyi olmuş" derim.. dedim bile galiba.. ohhhh. afferin dayıya. 2 tane de benim için patlatsaymış. Evet ingiltere'deki bazı yasalar hakikaten gerizekalılık örnegi içeriyor. Bu olayın adamın müslüman olmasıyla felan alakası yok bu tür olaylar başkalarının başına da gelmişti, en azından benim konuştuğum ingilizler suç işlemenin neredeyse kanunlar tarafından desteklendiğini söylüyordu. Nanny state denilen olayın dibine vurmuş işte ingiltere, bir sürü şiddetli suç işlemiş adamı rehabile edip sokağa bırakıyorlar sonra da o adam daha fazla suç işliyor tabii ki. Tamam suça göre belli bir ceza olsun da ağır şiddet uygulayan suçlulara rehabilitasyon yapılması inanılmaz bir saçmalık, aynen bu yasa da saçmalık hırsız benim karımı çocuğumu bağlayacak da ben de onun pekmezini akıtmayacağım ha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 ben zaten öylesine demiştim. ben olsam kafasını ezerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 müslüman değilse adam harbiden yanlış yapmış mahkeme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 empatiyle iş çözülseydi dünyada 6 milyar değil 3 milyar adam olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Karar gayet mantıklıda, o hırsız neden serbest kalıyor onu anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 ben esas adamin milyoner olmasi neden vurgulanmis onu anlamadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 servet düşmanı çünkü adamlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 valla bana ters geliyor bu gibi seyler bahceye dikicen tabelayi http://farm1.static.flickr.com/147/416718486_4bde7be26f.jpg kapidan izinsiz giren o riski alicak almak istemiyorsa benim mulkume izinsiz girmiycek bu kadar basit ehueheu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 kıskanıyorlar. http://www.medyaspor.com/Files/Images/servet_cetin_soyundu.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Milyonerde olsanız (para=güç), yasalardan kaçamassınız ve adalet karşısında herkes eşittir, idealinin okuyucuya vererek yüreklerine su serpme amaçlanmış olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 lan bi kere ingiliz yasası. yanlış olması imkansız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 200k lik evde oturuyo adam nesi milyoner ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 abi senin 300k n olsa 200k sını eve verirmisin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar