Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google Chrome Linux

Arkansis

Öne çıkan mesajlar

Kullanan varmı ?
Mail attılar. Kurdum 64bit deb versiyonunu.

Vallahi çok hızlı çalışıyor. Firefox 20 saatte load olurdu 1 2 ay kullanımdan sonra. Buda öyle olacakmı bilmiyorum ama. Pencereleri çıkarıp yerlerine koymak falan linux ortamında kastıracak diye düşünürdüm. Aynen windowstaki gibi çalışıyor. (ubuntu 9.10 da denedim)

Başka deneyen varmı ?
Sosyal ağlarda paylaş

Yaklasik 5 aydir kullaniyorum. Kismen memnunum. Genelde iyi ama video ve flash islerinde sakata gelebiliyor.

Yeterli RAM'in oldugu surece gayet guzel calisiyor tabi de; son update'lerden sonra stabilitesi epey azaldi. Duzgun bir versiyon bekliyoruz... Sana da kupe olsun; eger sorun yasamadigin bir versiyonun varsa update etme.

UPD: Dun ve onceki gunku kotuydu. Bugun yayimlanan surumu iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm tabi yanlis yazmisim.. Chrome'un Linux versiyonu var bir tane, o yavas ilerliyor. Bir de Chromium var, kendisi Chrome'un kullandigi yapinin esas hali ve surekli develop ediliyor.

ppa olarak link'leri bulabilirsin. Google: "Chromium for Linux"
Package manager'a ekleyince gunluk update'lerle beraber geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
öve öve bitiremedim
nazar değdi

günlük build ediliyor repolardan güncellerim diye chromium u yüklemiştim

bi update geldi
şimdi facebook veya hurriyet vs gibi sayfa aşağıya doğru uzun olunca kendi kendisine sayfanın gibine kadar uzatıyor penceresini

toplayana kadar canın çıkıyor
sonra yeni tab açıp başka siteye girince yine scroll edilmelik, gidip kendini en aşağı kadar penceresini uzatıyor yine

saç baş yoldurttu
=)
Sosyal ağlarda paylaş

O is, surekli yapilacak bir sey degil. Hani adamlarin development urununu indiriyorsun. Adam onceki aksam uykusu gelip sacma bir yerde birakmissa, o haliyle compile ediliyor; sen de cekip kullanmaya calisiyorsun. Mantikli degil yani. Her gun degil de, arada bir almak lazim ve ozellikle yogun donemlerde dokunmamak gerekli cunku senin de farkettigin gibi bozuk update geldikten sonra her gun "acaba bugun stabil versiyon cikar mi" diye aranmak zor is.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...

Üç yıllık konu ama konuyla ilgili bir sorum olacak Linux altında Chrome kullananlara. Bugün OpenSUSE (KDE) altında Chromium kurdum. Chrome tablarının üstünde KDE frame'i gözüküyor. Şekil 1A:

Windows'ta olduğu gibi o barı yok etmenin bir yolu var mı?Chromium/Chrome ile bir ilgisi yok herhalde.

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Personal Stuff >> Appearance >> Hide system title bar and use compact borders

Unity ve Gnome-shell ile oluyor. KDE bilmiyorum, Gnome 3 çıktı çıkalı kullanmıyorum, daha önce de Opera ile kullanırdım. Dene ama, oluyorsa böyle oluyordur.

Ubuntu hakkındaki fikirlerim değişmeye başladı bu arada, Unity süper olmuş, Ubuntu kullandırıyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Unity'yi niye sevmediği belli insanların aslında, çok terminal vari bir kullanımı var. Openbox esintileri filan var. Ama benim gibi işini genelde terminalde gören, Openbox kullanan biri için süper DE olmuş. Bakmalısın yani.

Bloat yine ve bağımlılıklar öldürüyor, ama bağımlılık yönetimi filan düzenlenmiş biraz yine de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Hepsi dconf aracılığla tray'a getirilebiliyor.

Dedim ya, Unity daha çok Openbox, terminal filan kullanan, elini kirletmeye alışık insanlarla sadece müzik, video, internet kullananlara göre.

Arada kalanlar memnunsuz.

Ben çok sevdim mesela. Arch ile geçen yıllar sonra mutlu mutlu kullanıyorum 11.10 çıktığından beri. Arch'a dönmeye güden beni şeyler oldu ama (repo kaynaklı hepsi), şu an için iyi gidiyor, özellikle debian paket sistemini kullanmayı öğrendikçe.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...