Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fiziksel durumum.

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Simdi saglik amaciyla spora basladim bir salonda (diger konuda da belirtmistim).

Tartildim olculdum falan.

103.8 kg ciktim tartida. Vucut yag oranim %28 kusurlerde ve boyum 1.74. Kas dagilimimin oldukca duzenli oldugunu soylediler ayrica.

Bu verilere gore bir de sizden degerlendirme alayim. Nedir yorumunuz ?
Sosyal ağlarda paylaş

Normalde abartmiyorum zaten beslenme olayini.

Ekmek hic yemiyordum, salondaki hoca illaki bir dilim kepekli falan bisey ye, sindirime yardimci olur dedi onu yaptim bugun.

Abur cubur ve tatliyi pek severim, onu kestim tamamen. Icersem en fazla diyet kola ve ice tea iciyorum ki ona da soda boca ettigimden enerji iceceginden bile az kalorili oluyor.

Ama metabolizmam cok yavasladi. Malum bilgisayar isleri vesaire. Biraz hizlanirsa hizlica toparlarim sanki.

Ha bir de fast food degil adam akilli yemek yiyorum surekli. Fast food cok az hayatimda bi 2-3 aydir.
Sosyal ağlarda paylaş

en klasik en doğru şey bide öğünlerini bölmek. günde 2-3 öğün büyük yiyeceğine 6 öğün ye ufak ufak, bu öğünlerden bazıları yeşil elma filan olsun. karbonhidratını kompleks karbonhidratlardan ve meyve sebzeden almaya çalış. meyve sebzeden aldığın karbonhidrat bi boka yaramayacağı için otomatikman yediğinden fazlasını yakarsın zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de şunu ekliyeyim. Bacakları çalışmayı sakın ihmal etme bence, çünkü vücuttaki en büyük kaslar bel altında. Koşamıyor olabilirsin ama ağırlıkla bacaklarını çalıştırabilirsin. Squat yaparsın, hiç olmadı leg press yaparsın. Gittiğim salonda leg press makinesi yoksa da bacağın 4 ayrı bölgesini çalıştıran makineler oluyor. Ön bacak için leg extension, arka bacak için leg curl, iç ve dış bacak için iki makine daha. Bir de baldırları çalıştırdın mı tamamdır.

Bütün egzersizler içinde en zor olanlar bacak egzersizleri oluyor genelde. Özellikle squat ve leg press aynı anda tonla kas çalıştırdığı için yorgunluktan ve terden bitiriyor adamı. Ama yararını da görüyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

Ben de şunu ekliyeyim. Bacakları çalışmayı sakın ihmal etme bence, çünkü vücuttaki en büyük kaslar bel altında. Koşamıyor olabilirsin ama ağırlıkla bacaklarını çalıştırabilirsin. Squat yaparsın, hiç olmadı leg press yaparsın. Gittiğim salonda leg press makinesi yoksa da bacağın 4 ayrı bölgesini çalıştıran makineler oluyor. Ön bacak için leg extension, arka bacak için leg curl, iç ve dış bacak için iki makine daha. Bir de baldırları çalıştırdın mı tamamdır.

Bütün egzersizler içinde en zor olanlar bacak egzersizleri oluyor genelde. Özellikle squat ve leg press aynı anda tonla kas çalıştırdığı için yorgunluktan ve terden bitiriyor adamı. Ama yararını da görüyorsun.

abi çok doğruda bacakla yağ yakmak için set arasını kısaltmak tekrarı yükseltmek filan lazım onu eklemek lazım. bacakla cardio yaparken inasnlar kusuyor filan dfdfbdf
Sosyal ağlarda paylaş

Hersey usuyen insanlar icin. Esofmanlarimin hepsi uzun oldugundan ve su anda hic biri temiz olmadigindan gelirken optimum'a ugradim. Bi tane mi duzgun spor sortu olmaz lan. Duzgununu biraktim dangigi bile yok resmen. Bugun evdeyim o sebeple. Yine de aletsiz hareketleri tekrarlayacagim ben.

Karin, bel ve bel alti hareketlerim var evet. Hani adlarini tam bilmiyorum ama bel esnetme guclendirme hareketi var. Ters mekik tarzi bisey var. Bir de makas var.

Makas 3x20 seklinde. Sonlara dogru en cok aglatan hareket o simdilik. Digerlerini henuz yapamiyorum cunku dizlerime yuk binmemesi lazim.

Bir de su ters kol ters bacak muhabbeti var bacakla ilgili. Ikisi ve cardio'lar yetiyo esasen simdilik.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:
Abur cubur ve tatliyi pek severim, onu kestim tamamen. Icersem en fazla diyet kola ve ice tea iciyorum

amman dikkat, günde bir kutudan fazla içme diyeti
bilimsel kaynak veremem de tatlandırıcılardan mı neden bilmiyorum metabolizmanı yavaşlatıyor, deneme yanılmayla şahsen şahit oldum
Sosyal ağlarda paylaş

Metabolizma hızlandırmak için, sabah kalkar kalkmaz oda ısısında olan 2 bardak (daha fazla veya az değil)suyu peş peşe içiyorsun, mide bulandırıcı oluyor ama alışıyor insan bir süre sonra. 30 veya 45 dakika içinde kahvaltı ediyorsun, kahvaltıyı kesinlikle atlama derim. Birde arkadaşların dediği gibi sık sık ve küçük öğünler yemekde metabolizmayı hızlandırır. Şekeri tamamen bırak, abur cuburuda unut.
Sosyal ağlarda paylaş

dizindeki sorun crossramp, crosstrainer gibi ziplama ve darbe (kosarken bel ve dizlere darbe oluyor sert makina zeminlerinden dolayi) etkisi olmayan makineleri deneyebilirsin.

benimde belde sorun oluyor kosarken o yuzden cross ramp denen bir makine var onu yapiyorum. nefis bir sey. bisiklet vs de kardiyo icin olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Selam,

Simdi saglik amaciyla spora basladim bir salonda (diger konuda da belirtmistim).

103.8 kg ciktim tartida. Vucut yag oranim %28 kusurlerde ve boyum 1.74. Kas dagilimimin oldukca duzenli oldugunu soylediler ayrica.

Değişir eğer bayansan biraz irice gibisin
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Selam,

Tıknaz dediğimiz benimde dahil olduğum insan grubundasın.(173 105 kg :)) şimdi şöyleki spor neyin yaptıysan ki kas grubu vs.. anladığım kadarıyla az çok bişilerle uğraşmışsın :). Tek tavsiyem. İraden aracılığı ile yediklerine dikkat et ve düzenli spor yap :). Ben yaptığım spor nedeniyle çok kilo veremiyorum zira sporu bırakır bırakmaz irademi bi şekilde dizginleyip 90-85 arası bişiye inmek istiyrum zira bu kadar sene tıknaz tıknaz dolaştıktan sonrada 173 65-70 kilo bence yakışık almaz :D o nedenle hedefimiz 90-85 gibin bişiler olmalı :D.
Kısacası yemiyeceğiz arkadaş !!!.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

0.1 ton bayan mi olur lan =P

Bagyan degilim. Eski sporcuyum bu kadar kilonun sebebi biraz da o. Birden ara verdim seneler once.

5 gunde sadece 3 kere gittim ama gayet iyiyim su anda bile. Firsati olup da kararsiz kalanlara tavsiye ediyorum.

Gel seni Amerikan Futboluna başlatalım :D. Sendeki ışığı görüyorum şu an :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...