Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 bi fireboard kurdum. ama kategori adlarına veya açıklamasına ı veya ş koyduğumda ? çıkıyor bunların yerine.. foruma içinde ı veya ş geçen mesaj attığımdaysa database hatası veriyor. Sorun ne? gene nerede noobluk yapıyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 joomla'nin character set'ini utf-8'e cevirmen lazimmis. google abi oyle diyor. anahtar kelimelerini de veriyorum, yaz kizim: joomla, fireboard, utf8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Joomlanın kendisinde de aynı karakter sorunu yoksa cmsturk.net'ten alıntıdır. * Ftp'den /administrator/components/com_fireboard/language dizininiz içinde bulunan turkish.php yi bilgisayarınıza çekiniz * Dosyayı açıp herhangi bir değişiklik yapmadan DOSYA (FILE) / FARKLI KAYDET (SAVE AS) yapınız. Püf noktası burada. Dosyayı UTF-8 kodlamasını seçerek UTF-8'e uyumlu kaydetmemiz lazım bunun için de Farklı Kaydet Penceresinde Kodlama bölümünden UTF-8 seçip kaydediyoruz. Bu benim işime yaramıştı zamanında. (NotePad le Kodlamanın ANSI olduğu yeri UTF-8 olarak değiştiriyoruz.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 bunu söylüyor herkes yabancı forumda da hatta müm offical forumdan da link verdi oraya da yazdım. adamlar inanmadı yapabildiğime kendileri dosyayı alıp utf yapıp bana yolladılar onu kurdum hala sorun devam ediyor. bi de şöyle http://forum.joomla.org/download/file.php?id=65602 kendi yazılarını yazıyor düzgün, ben yazınca üst menüye ? yapıyr mesaj olarak yazınca da Serious db problem:Illegal mix of collations (latin1_swedish_ci,IMPLICIT) and (utf8_general_ci,COERCIBLE) for operation '=' SQL=SELECT id FROM jos_fb_messages JOIN jos_fb_messages_text ON id=mesid WHERE userid=62 AND name='admin' AND email='[email protected]' AND subject='ışğüçö' AND ip='78.172.162.69' AND message='ış' AND time>='1260090206' diyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar