Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

artık dünyada yasaklı site kalmadı (google public dns)

parvus

Öne çıkan mesajlar

Sparkcaster said:

hayır ben bu tartışmayı anlamadım, fransızım bu konulara biraz, yani open dns yerine google ınkini kullanınca google ın bi çıkarı oluyor mu bu tartışma neden

daha doğrusu bizim bi zararımız oluyor mu

googleın çıkarı dünya üzerindeki kaydı yapılmamış tüm domainlere reklam verme şansı oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Google bu servis ile toplayamadiği bilgiyi daha iyi topluyor. Çünkü girdiğin siteyi takip ediyor segmentation yapiyor referans yaratiyor ve ona göre reklamcilardan para alicak. Yani google eskiden bugün donun'un rengini bilmezken şimdi donun rengini birak markasini bile söliyebilcek bu sistem sayesinde "çok akıllıca"

Kullanırmıyım ? kesinlikle anti-google'ci olduğum için kullanmam.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
googlein herseyini kullaniyorum, dnsi de eksik olsun simdilik.

adamlar "bilgilerinizin gizli kalmasini istiyosaniz demek ki yapmamaniz gereken seyler yapiyosunuz" demisken herseyi emanet etmek cok anlamli gelmiyo.

gerci search, mail, office, vs 50 tane hizmetlerini kullaniyorum adamlarin, bi dns eksik olsa da herseyimi biliyolardir, ama yine de insan rahatsiz oluyo yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

Girdigim siteleri telekom bilecegine google bilsin.

Dahasi bi halt yesem bile bunu Turkiye'deki yetersiz sisteme anlatana aciklayana kadar, isin ehli adamlara privacy hede hodo derim cok daha iyi.

O yuzden bosverin bu google bilgilerimiz topluyor muhabbetini. Cunku illaki bir sekilde sunuyorsunuz. Kaldi ki bilgilerinizi toplayip bunlari daha alakali arama sonuclari ve reklamlar cikarmak icin kullaniyor. Bir nevi alan razi veren razi durumu olmasi gerekmiyor mu ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...