Sam Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 son 10 yılı mağarada geçirip geçirmediğine bağlı daha ziyade. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Sam said: son 10 yılı mağarada geçirip geçirmediğine bağlı daha ziyade. tahrik ediyorsun ama amacım dusuncelerimi size dikte ettirmek degil yanılıyorsam yanıldıgım noktayı soylersen kabul ederim belki bilgi acısından eksigim vardır sayet konunun ucu belli herkesin kafasındakiler tam olsa tartısma denilen olay olmaz ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 maksadım o değildi, haberleri takip eden bir insan chavez'in olanca gücüyle PRESIDENT FER LEIFFF olmaya çalıştığının farkındadır. darbe demişken, chavez'in kendisi 92'de darbe girişiminde bulunan birisi lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 CIA destekli bir isyan çıkartıldı fakat Chavez bir asker olduğu için bu isyan geri püskürtüldü. Ve ardından ülkede amerikancı yandaşlarının çoğu Amerika'ya kovuldu. sipeyskeyk said: Bana kapitalizm konusunda bilgin yok dersen,kendimi geçtim hadi önemli değil,bana kapitalizmi de sosyalizmi de öğretmiş insanlara hakaret etmiş olursun.Senin fikirlerin benden farklı diye ben sana bilgisizsin/cahilsin demiyorum,sonuçta fikir özgürlüğünü savunan bir ideolojiyi savunuyorum burada.Sen ise basın özgürlüğünün olmadığı,doğruyu sadece liderlerin bildiği konuşma hakkının olmadığı bir ideolojiyi savunuyorsun. Şunu anlamamakta diretiyorsunuz. 937 film sakıncalı bulunduğu için yasaklandı. 3 bin 854 öğretmen, üniversitede görevli 120 öğretim üyesi ve 47 hâkimin işine son verildi. 400 gazeteci için toplam 4 bin yıl hapis cezası istendi. Gazetecilere 3 bin 315 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 31 gazeteci cezaevine girdi. 300 gazeteci saldırıya uğradı. 3 gazeteci silahla öldürüldü. Gazeteler 300 gün yayın yapamadı. 13 büyük gazete için 303 dava açıldı. 39 ton gazete ve dergi imha edildi. Fikir özgürlüğünü savunduğun ideolojinin darbesi bu yukarıda... Ben daha bir şey yazmak istemiyorum arkadaşlar size iyi tartışmalar. Bu saatten sonra tartışmanın manası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Sam said: maksadım o değildi, haberleri takip eden bir insan chavez'in olanca gücüyle PRESIDENT FER LEIFFF olmaya çalıştığının farkındadır. darbe demişken, chavez'in kendisi 92'de darbe girişiminde bulunan birisi lol. o halde maksadın olmayan seyler yapma ama konunun dısına cıkıyoruz ben de aynı sekilde haberleri takip eden birisi senin gibi dusunmez diye dusunuyorum napıcaz simdi,farklı haber ajanslarını mı izliyoruz acep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 başkanlık seçilme limitinin kaldırılması isteğiyle referandum yapmanın başka ne nedeni olabilir, izah et o halde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 baskanlık secilme limitinin kaldırılmasını ulkeyi dikte rejimine goturecegini soyluyorsun oyle mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Bu arada son bir ekleme : said: 1992 yılında yarbay iken yolsuzlukları ayyuka çıkmış bulunan devlet başkanı Carlos Andrés Pérez'e karşı darbe girişiminde bulunmuş fakat başarılı olamamıştır. 1994 yılında affedilmiş, 1998 yılındaki seçimlerde %56 oy oranıyla devlet başkanlığına ilk kez seçilmiştir. 1998'de seçilen Chávez, yönetimde kalıp kalmaması için 16 Ağustos 2004'de yapılan halk oylamasında, oyların %94'ünü alarak seçimi kazanmıştır. http://video.google.com/videoplay?docid=5832390545689805144# Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 ilk referandumda tokadı yiyip, "2013'te sürem bitince inicem" deyip, ertesi yıl gene aynı maksatla referandum yapan adamın niyeti başka ne olabilir? ha tabii bu referandumu protesto eden üniversite eylemcilerinin üzerine kendi taraftarlarını ve polisi salıp, kendisini protesto eden öğrencilere "faşist" diyen bir adam bu. en son referandumda haberler çıktı zaten, adam "şavez sağolsun, o kadar mükemmel bir lider ki ölü teyzeme bile oy kullandırtmış" diyordu lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 iyi de bunu soyleyen illa diktatör olucak diye bir kural yok tipik siyasetci davranısı siyaset yapıyor adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 ne siyasetçi davranışı yahu? o kanun zaten seçimle gelip diktatörler koltuğa kurulmasın diye konulmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 işte bildigin tipik siyasetci davranısı diyorum,degil mi alla alla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 değil. diktatör davranışı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 peki,kavga cıkmasın oyle olsun seni mi kırcam o zaman simdi peki bu davranısı yapıp da diktatör oluyorsa biri dunya uzerinde hangi liderler diktatör sana gore mesela kaddafi diktatör mü,sarkozy mesela ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 sıkışan kaçıyor,iyi valla.neyse tartışacak birşey kalmadı zaten herkes kendi fikirlerini savunuyor bir yere varmak imkansız.Adam burada gelmiş komunizmde daha çok fikir özgürlüğü var diyip ne olduğu belirsiz bir takım rakamlar veriyor,baya enteresan.Ben demedim ki kapitalizmde basın özgürlüğü fikir özgürlüğü had safhada,elini atsan objektif bir fikire çarpıyor.Öyle bir sistem zaten yok,gücü elinde bulunduran kesim basını kontrol eder bu kadar basit.Bu komunizmde daha az diyorsan baya komik zira güç zaten TEK elde yani fikir özgürlüğü nasıl olsun ? ha komunist parti yöneticileri ve destekçileri için fikir özgürlüğü sınırsızdır,ona eyvallah. Böyle en azından 3-5 farklı güç odağı oluyor da,çıkarları çatıştığı zaman birbirlerine saldırıp halkın gerçekleri az da olsa öğrenmesini sağlıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 kaddafi diktatör, sarkozy değil. başka var mı soracağın? :) fransa'da iki kere başkan seçilebilme için oylama yapıldı. chavez'inki ise SINIRSIZ. zaten iki kere olunabiliyordu venezuela'da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Milyonlarca insan için en iyisini ömrüm boyunca ben bilirim diyen bir insan nasıl demokratik bir lider oluyor,mantığım zorlanıyor patlayacak birazdan :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 sınırsız secilmenin dikte yalnızca dikte rejimine ozgu bir uygulama oldugunu soyluyorsan buna katılmadıgımı soylerım yalnızca,kaddafiyi bana sorsan kral adamdır keske 1 tane de bizde olsaydı derim bu da benim fikrim,onun dısında bu tartısmaya son bir post atıp bir ara vericem komünizmin basarısız oldugundan dolayı yasayamayacagını savunanlar birbirleriyle enternasyonal anlamda dogru duzgun hic bir politik ve ekonomik bag kuramayan coklu komunist blok ulkelerinin sayısını (bunun nedeni cok az olmaları) su an mevcut kapitalist ulke sayısında oldugunu ve kapitalist ulkelerin mevcut komunist rejim suren bir avuc ulke sayısında oldugunu bundan dolayı pazar,ham madde ve ucuz is gucu nasıl bulamayacaklarını ve bundan dolayı basarısız olarak adlandırılacaklarını bir dusunun,eger dunya uzerinde kuzey amerika guney amerika ve afrika kıtaları olmasaydı yahut 500 yıl sonra kesfedilselerdi aynı dusunceyle hareket eden arkadaslar burda komunizm i savunuyor olacaklardı p.s. : ama o kıtalar kesfedildi ve dunya uzerinde varlar diyen zeka kubu arkadasa simdiden selam ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 cok alakasiz yerlere kaydin? soguk savas sirasinda komunist blokla kapitalist blok basabas gidiyordu o zaman basarsalardi? halki sefalet icinde birakip amerikayal sidik yaristirmaya, dunyayi ele gecirme planlari kurmaya kasicaklarina komunist olsalardida ulkelerini gelistirselerdi bu arada sinirsiz secilme olayi diktator yapmiyor zihniyete bakicaksin amerikada bir baskan sinirsiz kez secilebiliyor ancak washington in biraktigi gelenek yuzunden hicbir baskan 2 donemden fazla ofiste kalmiyor bir roosevelt bu olaya istisna oda cok ozel bir durum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Viktor said: cok alakasiz yerlere kaydin? soguk savas sirasinda komunist blokla kapitalist blok basabas gidiyordu o zaman basarsalardi? halki sefalet icinde birakip amerikayal sidik yaristirmaya, dunyayi ele gecirme planlari kurmaya kasicaklarina komunist olsalardida ulkelerini gelistirselerdi bu arada sinirsiz secilme olayi diktator yapmiyor zihniyete bakicaksin amerikada bir baskan sinirsiz kez secilebiliyor ancak washington in biraktigi gelenek yuzunden hicbir baskan 2 donemden fazla ofiste kalmiyor bir roosevelt bu olaya istisna oda cok ozel bir durum teknolojik ve ekonomik bakımdan basbasa gitmeyi kastetmedim,komunizm tek bir buyuk devletin kolları altındayken kapitalizm icin batı ve orta avrupa uzakdogu ve abd vardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Viktor said: cok alakasiz yerlere kaydin? soguk savas sirasinda komunist blokla kapitalist blok basabas gidiyordu o zaman basarsalardi? halki sefalet icinde birakip amerikayal sidik yaristirmaya, dunyayi ele gecirme planlari kurmaya kasicaklarina komunist olsalardida ulkelerini gelistirselerdi bu arada sinirsiz secilme olayi diktator yapmiyor zihniyete bakicaksin amerikada bir baskan sinirsiz kez secilebiliyor ancak washington in biraktigi gelenek yuzunden hicbir baskan 2 donemden fazla ofiste kalmiyor bir roosevelt bu olaya istisna oda cok ozel bir durum demokrasi kapitalizm iliskisinin iyi oldugunu soyluyorsan new york belediye baskanı bloomberg in kisisel servetine bir goz at sefalet konusunda da sscb de ve rusyada evsiz ve acların rakamlarına bak bir o zaman ne kadarmıs simdi ne kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 ewet aclik ve sefalet konusunda ben de pek katilamiyorum o goru$e. belki herkes ayni maa$i alip ayni elbiseyi giyip ayni arabalara biniyordu (ayni dediysem de aslinda tek marka degil, farkli bolgelerde uretilen farkli mallarin sovyet ici dola$imi soz konusu, dolayisiyla kazakistanda ya$ayan cekoslovak marka ayakkabi giyebiliyordu.).Ayrica yeni evlenene ev bedava, elektrik komur bedava, devlet ici ula$im bedava, ekmek ve tabii ki votka bedava( ho$ votkanin neden bedava oldugu apacik ortada zaten). herkesin maa$i 120$ a tekabul edebilir, ama alacagin malzeme fiyatlari da devlet eliyle belirleniyordu. mesela atiyorum cukulata 1 kuru$, ayakkabi 5 lira gibin. sacma ucuz fiyatli mallar vardi, belki UGG konforu(!) saglamiyordu ama, ayakkabiydi i$te. ben eski sovyet cumhuriyetlerinde ya$ami$ insanlarla konu$tugum zaman, hemen hemen hepsi eski ekonomik sistemin guzelliginden bahsediyor. Ancak tabii ki demokrasi,insan haklari,kulturel ozgurlukler stalinizm ile yattara oldugu icin o konuda yah$i bati winz. herifler ne cemaat birakmi$lar ne alt kultur, ne din ne mezhep. yaratilan kulturler, alfabeler falan da cabasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 bide insanlara birseyler uretmeleri icin sebep vermezseniz kimse bisi yapmaz o da var. devletin elindeki isletmelere bakarsaniz ne demek istedigimi anlarsiniz :D butun ulkenin oyle oldugunu dusunemiyorum bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Jadelith said: bide insanlara birseyler uretmeleri icin sebep vermezseniz kimse bisi yapmaz o da var. devletin elindeki isletmelere bakarsaniz ne demek istedigimi anlarsiniz :D butun ulkenin oyle oldugunu dusunemiyorum bile. hangi isletmesi mesela ? bir kac yıllık karına satılan herkesin her gun kufur ettigi telekom ozellestikten sonra daha mı iyi oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 daha iyi oldu da, ozelle$meden once de iyi olabilirdi. ama devlet bu ya, kendi sokugunu dikemez ki. ha kendi mi dikmeli, orasi da ayri bir konu. bence ozel altyapilar olmadan ozelle$mesi biraz tekel yaratti. biraz degil baya yaratti =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar