Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 nasıl püskürtüyorlar çok çabuk, hiç insan ölmeden? aç oku, araştır biraz pasifik savaşı hakkında. at yarışı tahmini değil bu. tokyo bombardımanını okuyun, 2 gecede 100000 sivil ölümü, 200000 yaralı filan. öyle bombardımanlar devam edecekti japonya pes edene kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 @narasso okinawa örnegine bakman yeterli bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 tartismanin devam edebilmesi icin bir ipucu veriyorum dresden istiyen kullanabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 ben onu yazacaktım da feyk açıp burada, öm'den filan küfürler gelmeye başladı, evimi bulup ateşe vermesinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Burda attığı bombayı da biraz göz önünde bulundurun.Zaten bahsettiklerini insan, ikinci dünya savaşı oyunundaki verilerden bahsetmiyorsunuz.Adamların soyuna, sopuna ,suyuna ,doğasına zarar veriyorsun.Kaç nesil sakat insan kaç nesil sakat hayvan doğuyor.Bunların bir çoğu uzun yaşamıyor.Etkisi yüzyıllarca sürüyor. Burda cumhuriyetçi amerikalıların bile yazmaya çekineceği şeyleri ne güzel yazmışsınız ben asıl ona şaştım. Kahraman amerikamız dünyayı en az kayıpla kurtarmak için attı atom bombasını.Hey maşşallah god bless you. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 lan japonya bile gecti bu nukelediler bizi mueee ayaklarini, adamlar isine bakiyo, mis gibi seyler uretiyolar, siz de hala burda abd canavara rerore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 daha az amerikan askeri öldüğü kesin. benzeri bir durumda turkiye savasta olsa abin kardesin baban ölcegine sende japonların ölmesini tercih ederdin emin ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Sam said: nasıl püskürtüyorlar çok çabuk, hiç insan ölmeden? aç oku, araştır biraz pasifik savaşı hakkında. at yarışı tahmini değil bu. tokyo bombardımanını okuyun, 2 gecede 100000 sivil ölümü, 200000 yaralı filan. öyle bombardımanlar devam edecekti japonya pes edene kadar. zaten karadan dedim orda yani askeri çatışmadan bahsettim, bombardıman farklı bi şey, zaten atom bombasından farkı geleceğe de zarar vermemesi normal bombardımanın. ha tabi ama haklısın amerikanın sivilleri umursamadığını ve her türlü bombardımanı yapıcağını atlamışım özür dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 zaten insanları rakam olarak düşünmediğim için çıkarma sonrası kolu bacağı kopup ölmeden önce dakikalarca yerlerde debelenecek çocukları filan düşünerek böyle konuşuyorum. bombalamaları savunmadığım en başta söyledim, "tartışılır" dedim ki "öyle olmasa daha iyi olacağı garanti edilemezdi" diye ekledim. iyliğini düşündüğüm de abd askerleri değil, japon sivilleri üstelik. "son kişi ölene kadar savaşacaksınız" diye askerler tarafından zorla talim edilen siviller. ama yok aynen düz mantık devam böyle. naraso said: zaten karadan dedim orda yani askeri çatışmadan bahsettim, bombardıman farklı bi şey, zaten atom bombasından farkı geleceğe de zarar vermemesi normal bombardımanın. ha tabi ama haklısın amerikanın sivilleri umursamadığını ve her türlü bombardımanı yapıcağını atlamışım özür dilerim. bombardımana da gerek yok. aç oku, araştır. pasifik savaşı'nda yaşananları gör. sonra elinde savaşacak güç kalmadığı halde japonya'nın dikkafalı komuta kademesinin ülkeyi son japon da ölmeden teslim etmeme kararları hakkında bilgi edin. gerisini sanırım hesaplayabilirsin rahatça. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 caponalrin nuke yemesi iyi oldu yanniz aksi taktirde maykrosoft ve cakma konsolu iksboks a mahkum olurduk :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 hayır kaldı ki şahsen insanlık tarihindeki en feci birkaç olaydan biri sayıyorum hiroşima ve nagazaki'yi. savunma maksadında değilim ama olaylar bütünü içinde değerlendirince yapılmasa daha iyi sonuçlar yaşanırdı diyemiyorum vahşetin farkında olduğum halde. bunu da savaşın ne denli büyük kıyımlara yolaçtığını iyice kavradıktan sonra farkettim ki savaş çığırtkanlarına, "şurdan gireriz burdan çıkarız"cılara şu forumda daimi karşı duruşum bu sebeptendir. japonya da aynı kafayla o yola koyuldu, sonu da resmen "kırk katır mı kırk satır mı" durumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Daha ne öldürecekti amerika bilemiyorum yani bu kadar ölü zaten japonya diz çökmeye yakındı.Herkes biliyorki amerika garantiye almak için attı.O ajitasyon yaptığınız kol bacak kopardı dakikalarca yerde debelendi falan da bana sökmez.Ben sizden çok daha iyi biliyorum radyasyon zehirlenesinin ne olduğunu birinin kolu koparsa ne kadar acı çekeceğini. Olayın bütünüyle değerlendirirsen hem öldürebileceği max insanı öldürdü amerika hem de nesiller boyu insanları sakat bıraktı, kanser etti.Hani soykırım diye yakamıza yapışıyorlar ya amerikalılar.Amerika dünya devletleri içinde bu insanlık suçunu en fazla işleyen ülkedir.Bir atom bombası bile yeter bunun için. O yüzden yok daha az adam ölebilirdi, yok senin bacın olsaydı yok pleysiteyşınımız olmazdı bunlar savunma değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 diz çökmeye yakındı? adamlar darbe yapmaya çalıştı tanrı sayılan adama karşı teslim olmak istiyor diye. bugün yaşlı japon var kendisi anlatıyor "bizi okuldan aldılar, bambu mızrak saplama talimi yaptırdılar" diye. sen de bana ajitasyon yapma rasyasyon zehirlenmesi hakkında o halde, senin düşündüğün gibi 10 yıl önce düşünüyordum diyorum. kimono deseni bedenine işleyen insanları ben de gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 japonlar 2ch da 4chan i konusmaya baslar, /b/ durumun farkina varir ve olaylar gelisir http://img130.imageshack.us/img130/6047/1255510592845.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 ▲ ▲ ▲ triforce is the oldshit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Ben burdaki yazılarım yuzunden amerikan yanlısı gibi görünmüs olabilirim ama esasında alakası yok. Benim sinir oldugum nokta turk ve arap toplumu tarafından amerikan dusmanlıgı pompalanıyor ve insanlar empati yapmadan kendini karsı tarafın yerine koymadan degerlendiriyorlar olayı. Nazilerde herseyin suclusunun yahudiler oldugunu dusunuyorlardı. boyle bir dusuncenin insanı nereye goturdu ortada. Evet nagasaki ve hirosima'ya atom bombası atılması insanlık icin kara bir sayfadır ve oldukca uzucudur ama her general kendi askerlerinin guvenliginden sorumludur ve bunun ıcın ve basarı ıcın ne gerekıyorsa onu yapacaktır. Tarih boyunca bu amac ugruna cok cok cirkin seyler yapıldıgını gorebilirsiniz savasın yapısı bu. Bizim yapmamız gereken savasın kendisinin neden cıktıgını sorgulamak ve yeni savaslar cıkmaması icin sistemi degistirmeye calismaktır(bence ancak tek bir dunya ulkesi olursa bu mumkun olabilir) .yoksa o donem japonlarda olsa atom bombası farklı birsey mi yapıcaklardı sanki ? ulkesinin savasi kazanması icin kendini feda eden, toprağa kazdıkları tunellerde aylarca yasayan insanlardan bahsediyoruz. Esas igrenc olan sadece kar amacı güden sistemin kendisidir. Sadece daha fazla kar etmek icin savas cıkarmaktır cirkin olan. Sistem boyle oldugu surece hic birsey degismiycektir. Sorun sistemde kısacası sistemi uygulıyanlarda deil. Kendi bencilligimizin farkına varıp atom bombası atılması gibi kararları kendimizinde vericegini kabul edebilmek insanın olaylara bakıs acısını cok degistiriyor. bi deneyin derim. son söz olarak fasizm'e giden yol empati yoksunlugudur. Hicbir insan kötu dogmaz sartlar öyle gerektirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Ben adamlara ölüm beğenmiyorum ki ajitasyon yapayım.Kolu kopmuş sürünerek öleceğine önce beyaz ışık gör sonra mis gibi kül ol da demiyorum.Yani verdiğin örnek bile diz çökmeye yakın olduğunu göstermiyor da nedir?Gerçekten bambuyla direneceklerine mi inanıyorsun.Zaten çözüldü çözülecek demek bu. Benim esas üzüldüğüm yani bu suçu işleyenlerin dünyayı az bir kayıpla büyük bi felaketten kurtarmış gibi düşünmeniz .Yani öyle bir merhametle azizler atom bombasını isadan izin alarak atmış, canım japonlar acı çekmeden steril ölsünler istemiş,küller küllere tabi ölü sayısı da çok az olmuş.Yahu buna amerikalıları bile inandıramazsınız ama tabi sizi tebrik ederler. "Sağol, koçum" der sırtınızı sıvazlarlar:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 olm parayi kaldirmis adamlar, yeter savas muhabbeti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Bu ne ya her turn ben faşist oluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 aquila said: olm parayi kaldirmis adamlar, yeter savas muhabbeti. dimi yanı parada yok neden savaşıyosak!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 ghosthand, yapılmışı var. pasifik savaşı boyunca neler yaşanmış, açın bakın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 ikinci dunya savasini az daha ogrenmeni tavsiye ederim showa doneminin sonuna dogru japonyada doruk noktaya ulasan fasizm japonlarin hayatlari ustunde tuttuklari savasci disiplini ile birlesince ortaya ciddi bir sorun cikiyor japonlar topyekun direnis karari aldi, bu karari alan adamlar sirf savas alaninda ustunluk kazanabilmek icin ucakalrida pilotlarida kamikaze ile olume gonderen adamlar amerikanin yaptigi rezillik olsada savasin uzamasi ve topyekun direnis yuzunden cok cok cok daha fazla japon olucekti ama daha onemlisi amerikalida olucekti japonlari dusunduklerinden degil kendi milletini dusundugunden cakti o nukeleri, japonyada insan kalmiycak ama tek bri amerikalinin burnu kanamiycak diye yontem sunsan onu bile kabul edebilirlerdi ha baska yontemler bulunabilirdi tabi ama kabul etmek lazim amerikalilarda gayet hevesli attilar o bombalari normalde 3 tane salliycaklardi biride kyotoya atilicakti son anda degisti plan zaten bakmayin japonlarin teslim olmasindan cok avrupada soguk savasin ilk kivilcimlari cakmaya basladigindan ve muttefikelr icinde bile sovyetlerle savasin kacinilmaz oldugu fikri yayginlastigindan bir govde gosterisi yapmak istediler dunyanin isinede geldi bu, butun dunya bombanin gucunu gorunce nukelar ucusmasin diye 2. dunya savasinin muttefikler vs sovyetler eksenine kaymasi engellendi potansiyel bir 3. dunya savasi tehlikesi karsilikli nuke degisimi korkusu ile ertelendi dunya kamuoyu yikimi gozuyle gordugunden cok daha duyarli oldu nukleer savasa karsi bu saatten sonra nuke firlatan adamin ulkesinde tas tas ustunde birakmazlar ha nuke demisken kuzey koreye donelim daha kendi halkina deger vermiyen diktatorlerin yonettigi ulkelerin nuke bulundurmasi hiroshima ve nagazakinin tekrari tehlikesi demek diktator kendini risk altinda gorunce YA BENIM OLUCAKSIN YA KARA TOPRAGIN diyip dugmeye pek ala basabilir cunki zaten umursamiyro halkini kaybedicek hicbirseyi yok cunk irejimi coktugunde hayatida gidiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 O dönemki japon halkını yıldırmanın atom bombasından başka bir yolu yoktu.Japonyadaki her bir birey imparatorun şerefini kendi hayatından değerli görürken,japon halkının büyük kısmı yok edilmeden japonyanın teslim olma ihtimali bile yoktu.Viktor da demiş,bu atom bombaları savaşı bitirdi,amerika ile sovyetler arasında çıkacak savaşı da başlamadan bitirdi.Ha bu atom bombasını savunmak için gerekçe midir ? hayır değil.Ama tarihi incelerken yapılanları ve sonuçlarını incelememiz lazım,ihtimalleri değil. edit: 2. dünya savaşında yaşadıklarından sonra rus halkının ve yönetici kadrosunun psikolojisini düşünün,amerikayla savaşın sonuçlarının neler olabileceğini düşünün,bütün avrupanın kızıl olduğunu düşünün.:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinkibinki Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Japonlar kendi kafalarında savaşa devam etse n'olacaktı ki, adamlar bambudan kayık yapıp okyanusu mu geçecekti? Ne donanma kalmış ne uçak? Bu tarz şeylerin atom bombasını meşru göstermek için konu edildiği düşüncesi geliyor insanın aklına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 bir savaşı bitirmek için,taraflardan birinin şartlı/şartsız teslim imzalaması gerekir.japonlar masaya bile oturmuyorlardı.bir halkın komple ölümden korkmadığını ve savunmaya müsait bir adada gerekli techizata sahip bir şekilde istilacıları beklediğini düşün.Almanyanın ölüsü bile müttefikleri normandiyada ne hale getirdi,japonyaya yapılacak bir amfibik harekatı düşünemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar