Cuce Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 utopik olan zaten bu sistemin devam edebileceğine inanmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 "nutella yerim" said: sipeyskeyk said: Cuce said: sınırlı kaynaklara sahip bir gezegende, giderek büyüyen tüketimin en mantıklı yol olduğunu sanvunmak biraz komik değilmi? bütün gün rengarenk kıyafetler ile sokaklarda ot içip müzik yapıyor musun ? 80 sene sonra petrol bitip su savasları basladıgında kısmetse insallah yapıcaz 80 seneye kim öle kim kala. teknoloji gelişir yolumuzu buluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 sör bilmem ne 6000 aydın öldürülmüş diyormus kendi kulagıyla kac kere duymus gelmis bizim liboşa soylemis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Okyanuslardaki su da mı bitecek 80 yıla? Büyük şirketler petrolün bitmesine yakın başka bir kaynağa geçerler, öyle sömürürler bizi. Yormayın güzel kafanızı böyle şeyler için, 80 yıl sonra zaten 90 küsür yaşında olursunuz en genç. Yani yaşasanız da olur, yaşamasanız da. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 ki 80 yıl sonra tek devlet blizzard olucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 pekaziz said: Katil Mao ha? İyiymiş gerçekten. Mao öldükten sonra yaşanan 1989 Tiananmen olaylarını dahi ona maledebiliyorsun, hizipleşmeyi görmezden gelerek. kime maledecektim onun yarattığı bozuk sistem nedeniyle halkın isyan etmesini, üzerlerine tank yürüten mantığı? cia'ye mi? mao'nun kültür devrimi ve kalkanma hamlesi saçmalıkları sırasında kaç milyon insan ölmüş gidip okumaya başla. kara vebadan beter adam. bizzat çinlilerin kendi yazdıklarını oku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Prawler said: 1Okyanuslardaki su da mı bitecek 80 yıla? Büyük şirketler petrolün bitmesine yakın başka bir kaynağa geçerler, öyle sömürürler bizi. 2Yormayın güzel kafanızı böyle şeyler için, 380 yıl sonra zaten 90 küsür yaşında olursunuz en genç. Yani yaşasanız da olur, yaşamasanız da. :) 1dedigim hangi laftan nerenle okuyarak yaptın bu cıkarımı 2kafamı neye yorup yormayacagımı sana mı sorucam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Zaten adamın gezegen için daha makul olduğunu söylediğin kapitalizm denen sistemin ana düşüncesi bu. "O tarihte ölmüş olacağız" Yahu mantıksızlığa bak. Al işte bir sürü sefalet, tatminsizlik, gelecek kaygısı, tanrı kompleksi falan, hepsinin başlıca sebebi aşırı ve dengesiz tüketim değil mi? Yani Sam'in komünizm deneyimlerini kötüleyerek sınırlı seçenek safsatası yapıp kapitalizme şükretmesi bile daha mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Sam said: pekaziz said: Katil Mao ha? İyiymiş gerçekten. Mao öldükten sonra yaşanan 1989 Tiananmen olaylarını dahi ona maledebiliyorsun, hizipleşmeyi görmezden gelerek. kime maledecektim onun yarattığı bozuk sistem nedeniyle halkın isyan etmesini, üzerlerine tank yürüten mantığı? cia'ye mi? mao'nun kültür devrimi ve kalkanma hamlesi saçmalıkları sırasında kaç milyon insan ölmüş gidip okumaya başla. kara vebadan beter adam. bizzat çinlilerin kendi yazdıklarını oku. Nasıl bir mantıktır bu? Menderes'in bütün hainliklerini de Atatürk'e yükle o zaman? Kültür Devrimi'ne saçmalık diyorsan höh cevabından başka bir şey aklıma gelmiyor. http://www.nadirkitap.com/cin-uyaninca-yer-yerinden-oynar-1-cilt-alain-peyrefitte-kitap671469.html 7 liran varsa git Fransız gözlemcinin (Çinli değil bak) nasıl bir hareketle karşılaştığını oku bence. Milyonlarca insan öldürmüştür evet, biz de 1.5 milyon Ermeni kesmiştik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 ovvv... Mr. Aggressive Nutella yerim. Neyse ya sizin dediğiniz doğru. Kapitalizm pis, Kuzey Kore süper, komunizm gelse herşey çok daha güzel olacak. hıhı ok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 menderesin yaptıklarının bazılarını yapmasını pekala Atatürk'ün yaptığı bazı hatalara mal edebiliriz.Şimdi ben iktidara gelsem halkı karınca gibi ezsem,devrim muhafızlarıyla nefes aldırmasam ben öldükten sonra cesaret alarak isyan eden halkın iç savaşa sebep olması ve milyonlarca insan ölmesi benim suçum olmuyor mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 "nutella yerim" said: burda 18 sayfa boyunca kimse komünizm güllük gülistanlık demedi,belden asagı vuruyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Neleri maledebiliriz mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Prawler said: ovvv... Mr. Aggressive Nutella yerim. Neyse ya sizin dediğiniz doğru. Kapitalizm pis, Kuzey Kore süper, komunizm gelse herşey çok daha güzel olacak. hıhı ok. güncelle butonunu cok sık kullanıyorsun ha yani tukurdugunu yalamak cok hijyenik bir şey degil de ondan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 konuyu yerele kaydirmayin, sahane kilidim cok sahane banim var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Bu da güzel bir safsata çeşidi. Dur ben de yapayım. Neyse ya, dediğiniz gibi kapitalizm süper. Eşitsizlik, kaynaklar için savaşmak, temel insan ihtiyaçlarını karşılamadan lüks tüketimi falan daha iyi. komünizmde de insan yiyorlar, elinde nasır olmayanları öldürüyorlar. hıhı ok. safsata olmadı ama bu ya hakkaten böyle düşünüyorsunuz ahahah. kimsenin kuzey kore'yi ya da sosyalist diktatörlüğü savunduğu falan yok bu başlıkta. savunan varsa ben savunuyorum abi haksızsın desin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 sipeyskeyk said: menderesin yaptıklarının bazılarını yapmasını pekala Atatürk'ün yaptığı bazı hatalara mal edebiliriz.Şimdi ben iktidara gelsem halkı karınca gibi ezsem,devrim muhafızlarıyla nefes aldırmasam ben öldükten sonra cesaret alarak isyan eden halkın iç savaşa sebep olması ve milyonlarca insan ölmesi benim suçum olmuyor mu ? Komunist bir ülke isen sana "OUR GREAT LEADER INSPIRING SPEYSKEK" diyorlar, her bi yerde büstün oluyor, sen zevk-ü sefa içinde yaşarken millet açlıktan kırılıyor... Nefis oluyormuş ya! Ada mı alsam komünist/sosyalist bir ülke mi yapsam nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Madem Kuzey Kore'yi daha başarılı buluyorsunuz şu anki sistemden. Neden oraya göç etmiyorsunuz? Zira internet, TV, giydiniz giysiler herşey kapitalizmin ürünü. Bir zahmet hepsini birden bırakıp Land of Kim yong il e neden gitmiyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 tropico oynamak lazım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 arkadaşlar dünya varolduğundan beri kaynaklar sınırsız. 1700'lerde malthus amcamız ne demiş ? insanlar aç kalacak sınırlı kaynaklar yüzünden birsürü insan ölecek. çözümü neymiş ? fakirleri ölüme terketmek,doğal seleksiyonu bilinçli hızlandırmak.yani ne kadar az insan olursa o kadar çok düzeni koruyabileceğimizi buyurmuş. sonra ne olmuş ? teknolojik gelişimi hesaba katmayı "atladığı" anlaşılmış. peki sosyalizm uğruna neden 300 sene sonra aynı hataya düşüyorsunuz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Niye gidelim yahu, bu ülke senin babanın malı mı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 pekaziz: mao'nun yediği haltları mao'ya yüklerim, ölünce bütün günahlarından arınmıyor ki. gayet alakasız benzetme. para vermeye gerek yok, ücretsiz bilgi denizinde yüzüyoruz. çin'de bizzat komünist parti üyesi insanların anlattıkları var. yapan çinli, ölen çinli. ermeni meselesi gibi başkasının olay üzerinden çıkarı yok ki. her zamanki "cia yapmıştır"ı mı tekrarlayacaksın? dufrasne: pekaziz var işte k kore'yi savunan. herhalde hiç okumadan başlığa dalmamışsındır son sayfadan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Değil. Ama Kuzey Kore Kim Yong Il'in malı. Bunu anlatmaya çalışıyoruz kaç sayfadır ama sen herşey CIA yok öyle birşey lölölö diyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 fede said: tropico oynamak lazım :D tropic 3 şahane ya. en güzeli de komünist sistemi şutlayıp da kapitalist mantıkla yönetince ülkenin bir anda nasıl kalkındığını görmek. komünist takılan tipler de daha çok yiyip içtiklerinin farkında değiller, komünizm istiyorlar hala ehue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Eğer bir sistemin şu an yaşadığın ülkedeki sistemden daha iyi olduğunu düşünüyorsan neden gidip daha iyi sistemin parçası olmuyorsun diye soruyorum ben sadece. EDİT TYPO İÇİNDİ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar