Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Parayı Kaldırdık Kardeşim"

sg-1

Öne çıkan mesajlar

pekaziz said:

3 yıldır hapishane'de olan Ergun Poyraz'ın kitaplarını biraz okusanız keşke. O dalga unsuru yaptığınız gizli örgütün sadece Türkiye'de nerelere uzanan kolları olduğunu daha iyi görecektiniz.

Bakınız Engin Poyraz hristiyanlık hakkında ne demiş: "Hıristiyanlar tecavüz ettikleri annenin bebeğini öldürüp, kıyma yapıp aynı anneye yediriyorlardı... Yalancı İsa... Hıristiyanların kutsal kitaplarının hangi sayfasını açarsanız açın karşınıza İsa'nın yalanı, yalanları çıkıyor... Vallahi Dallas bile Mukaddes Kitap'tan çok daha masundu... Hıristiyanların ve Yahudilerin kutsal kitaplarının hangi sayfasını açarsanız açın bir başka anlamsızlık, bir başka melanet fışkırıyor... O kutsal kitap fahişeliği ve zinayı teşvik ediyor... Kutsal kitap denilen rezillik abidesi... Hıristiyanlığın sapık öğretileri ile yetişen papazlar... Hıristiyanlara göre İsa Allah'ın oğludur diyen katiller, hırsızlar, sapıklar, dolandırıcı ve her türlü melaneti taşıyanların ise gideceği yer tam yol cennet!.. Hiç böyle sapık, böyle iğrenç, bir inanç olur mu?.. İsa'nın tam bir iblis olduğuna karar vereceklerdi..."
Sosyal ağlarda paylaş

çin'deki bir fabrikaya bir ürün yolluyorsun, bundan istiyorum diyorsun; adamlar tamam üretelim diyor. kimse dur devlete soralım demiyor.

çin gibi bir ekonomide merkezi planlamayı marx'ı bırak, keynes olsan gene yapamazsın.

çin'in komünist düzeni şu anda sadece kırsal alanlarda var. şehirler bildiğin abd kapitalizminin en güzel modeli. yüzlerce katlı binalar, büyük alışveriş merkezleri, lüks arabalar...
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

çin tam anlamıyla kapitalist bir ülke değil,"kapitalistleşen" bir ülke zaten.

bana kapitalist düzende kapitalist unsurlar taşımayan bir ekonominin dış pazarda rekabet gücünü nasıl koruyacağını anlatabilir misin mesela ?

Bak, dünyada sosyalizme varmayı amaçlamış, onlarca ülke oldu ve az çok benzer yollar izlediler.

Çin bugün kapitalist unsurların varlığını reddetmiyor, bilakis ülkede yaşayanların hayat standartlarının yükselmesi için bunu gerekli sayıyor.

Ancak bütün her şeyi kontrol altında tutuyor, devletin onayı almayan hiç bir iş yapılmıyor.

Ve ÇKP bunu kendi raporlarında Çin'e özgü sosyalizm olarak adlandırılıyor.

Düne bakıp yargıda bulunmak nasıl zorsa, bugüne bakıp karar vermek de o kadar zordur.

Çin kendi işçisini, köylüsünü "sömürmek" zorunda. Başka türlüsü mümkün olamaz. Atatürk de aynı yolu izledi, yapmak zorundaydı. Ama bugün bazı andaval sosyalistlerimiz çıkıp Atatürk işçileri sömürdü diyebiliyor. Bu konuyla ilgili Aziz Nesin'in asıl mesele sömürülmekte konulu yazısını okumalarını öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:

Adam Çin mucizesinin Mao ile alakası yoktur, tamamen kapitalistleşmesindendir diyor, sen Mao olmadan bugüne gelemeyeceğini o da kabul ediyor diyorsun. Nerede diyor, gizli mesaj mı yazmış?

Atatürk olmadan Türkiye nasıl var olamazsa, Çin'de de aynı şekildedir.

adam doğru söylüyor,çin muzicezi çinin kapitalistleşmesiyle alakalıdır.Mao olmasa çin olmazdı,tamam.Ama maodan sonra çin kapitalistleşme yoluna girmese,bugünkü geleceğin süper gücü dediğimiz çin de olmazdı.

@nutella

işgücünün hele ki ucuz iş gücünün istediği kadar üretkenliği düşük olsun,kalkınmada ne kadar önemli yer tuttuğunu bir araştır derim.Çin işçileri ucuz,o yüzden üretken değiller denecek olsa bütün dünya devlerinin çin,hindistan gibi ülkelerde dev fabrikaları olmazdı.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

çin'deki bir fabrikaya bir ürün yolluyorsun, bundan istiyorum diyorsun; adamlar tamam üretelim diyor. kimse dur devlete soralım demiyor.

çin gibi bir ekonomide merkezi planlamayı marx'ı bırak, keynes olsan gene yapamazsın.

çin'in komünist düzeni şu anda sadece kırsal alanlarda var. şehirler bildiğin abd kapitalizminin en güzel modeli. yüzlerce katlı binalar, büyük alışveriş merkezleri, lüks arabalar...

McDonalds açılmasından veya Zeki Triko'nun gidip şube kurmasından bahsetmiyorum yahu.

Git bakalım demir çelik tesisi kurmayı dene işgücü ucuz diye.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz senle tartışmayı bırakıyorum zira baydım "bunların hepsi CIA lölölö" "sen bunları cahilce yazıyorsun kıymeti yok". Zira senin için Kore'ye gitmiş ve oralar güllük gülistanlık diyen 3-5 adamdan başka kimsenin dediğinin bir kıymeti yok. Sayfalardır dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz.

@DeaN: Aynen dediğin sistem üzerine inşa edildi kapitalizm. Kapitalizmi savunmuyorum. Oturup sizle gerçek kapitalizmi (teorideki kapitalizm) tartışacak değilim. Ama bu dünya için en azından pratikte en iyisi komunizm yerine kapitalizmdir. Zira komunizm pratikte uygulanamasa da, komunist olduğunu ya da o duruşa yakın olduğunu iddia eden ülkelerdeki sefaleti görmek için tarihte biraz geriye gitmek faydalı olabilir. Nitekim, bunu yaparken de MINA KODUKLARIM HEPSİNİ CİA HAZIRLIYOR, BEYNİMİZİ YIKIYORLAR YALAN LAN BUNLARRR KOMÜNİZMDE HERŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK tarzında bir yaklaşımdan kurtulmak gerekir. Zira Dünya'da varolan kapitalizmin insanlara verdiği acının, komünizmin verdiği acıdan çok daha az olduğuna inanıyorum. Güç belli ellerde toplandığı zaman Sovyetlerde insanların nasıl açlıktan geberdiklerini ve kaymak tabakanın kapalı kapılar ardında nasıl zenginlik içinde yaşadıklarını biliyoruz. Bilmiyoruz pardon, bu belgeleri CIA hazırladı. Oh shit!!!
Sosyal ağlarda paylaş

çok da farklı şeyler söylemiyoruz,çinde devlet kontrolü var dediğin gibi key sektörlerde gidip hacı bende para var sende ucuz işçi varmış sen zahmet etme ben kurarım bir köşeye fabrikayı diyemiyorsun.Adamlarda "planlama" var ama planlama sadece sosyalist ülkelerde yok.Çin kapitalist unsurları reddetmiyor diyorsun,kapitalist unsurları reddetmeyen sosyalist bir ekonomi karma ekonomidir,aynı cumhuriyetin ilk zamanlarındaki gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:

Nitekim, bunu yaparken de MINA KODUKLARIM HEPSİNİ CİA HAZIRLIYOR, BEYNİMİZİ YIKIYORLAR YALAN LAN BUNLARRR KOMÜNİZMDE HERŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK tarzında bir yaklaşımdan kurtulmak gerekir. Zira Dünya'da varolan kapitalizmin insanlara verdiği acının, komünizmin verdiği acıdan çok daha az olduğuna inanıyorum.

Evet bu laflardan sonra ben de tartışılacak bir şey kalmadığını anladım. Kafanda yarattığın gerçeklerle yaşamaya devam edebilirsin.

sipeyskeyk, Çin zaten sosyalizme ulaştığını iddia etmedi hiç bir zaman. Geçiş süreci içinde olduklarını söylüyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

dufrasne:

san marino vatandaşı filan değilse insan zaten kansız tarihi olduğunu iddia edemez ülkesinin, "norveç de vikinglerle yağmaladı bugüne geldi"ye kadar yolu var o önermelerin.

çetele tutmaya gerek yok, ölüm tarlaları denen bir olay var.

hayır komünizmle ilgili fikirlerim gayet tutarlı ama arkasına gizlenen, babadan oğula hanedan kurmuş parti liderlerinin bile eleştirilmesine gelemeyen insanlarınki ne kadar tutarlı onu sorgulamak gerek bu başlıkta.

o dediğini kimse istemiyor ama kızıl diktatörlerin sihirli değnekle düzeltebildiği yer de yok. beleş yemek dağıtıyorlardı küba'da, geçenlerde durdurmak zorunda kaldılar. "ben yaptım oldu" demekle bitmiyor.

pekaziz:

mao gibi geçen yüzyılın en büyük üç katilinden birini savunacaksan zaten hiç tartışılacak birşey yok aslında. çin kızıl bayrakla marx'ın karşısında durduğu vahşi kapitalizmi uygulayarak bu halde geldi. tiananmen'den sonra "ya değişeceğiz ya devrileceğiz" deyip çevirdiler geminin dümenini.

viktor'un dediği gibi gidip bir 3-4 ay kalmayı dene bence k kore'de.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:

Prawler said:

Nitekim, bunu yaparken de MINA KODUKLARIM HEPSİNİ CİA HAZIRLIYOR, BEYNİMİZİ YIKIYORLAR YALAN LAN BUNLARRR KOMÜNİZMDE HERŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK tarzında bir yaklaşımdan kurtulmak gerekir. Zira Dünya'da varolan kapitalizmin insanlara verdiği acının, komünizmin verdiği acıdan çok daha az olduğuna inanıyorum.

Evet bu laflardan sonra ben de tartışılacak bir şey kalmadığını anladım. Kafanda yarattığın gerçeklerle yaşamaya devam edebilirsin.

Bence bütün gün wow oynayıp, lag olduğunda "CIA'in işi lan bu" tarzında gereksiz bir adam olduğun için seninle tartışmayı kesmiştir bir de bunu düşün istersen....
Sosyal ağlarda paylaş

+1

Sam said:

dufrasne:

san marino vatandaşı filan değilse insan zaten kansız tarihi olduğunu iddia edemez ülkesinin, "norveç de vikinglerle yağmaladı bugüne geldi"ye kadar yolu var o önermelerin.

çetele tutmaya gerek yok, ölüm tarlaları denen bir olay var.

hayır komünizmle ilgili fikirlerim gayet tutarlı ama arkasına gizlenen, babadan oğula hanedan kurmuş parti liderlerinin bile eleştirilmesine gelemeyen insanlarınki ne kadar tutarlı onu sorgulamak gerek bu başlıkta.

o dediğini kimse istemiyor ama kızıl diktatörlerin sihirli değnekle düzeltebildiği yer de yok. beleş yemek dağıtıyorlardı küba'da, geçenlerde durdurmak zorunda kaldılar. "ben yaptım oldu" demekle bitmiyor.

pekaziz:

mao gibi geçen yüzyılın en büyük üç katilinden birini savunacaksan zaten hiç tartışılacak birşey yok aslında. çin kızıl bayrakla marx'ın karşısında durduğu vahşi kapitalizmi uygulayarak bu halde geldi. tiananmen'den sonra "ya değişeceğiz ya devrileceğiz" deyip çevirdiler geminin dümenini.

viktor'un dediği gibi gidip bir 3-4 ay kalmayı dene bence k kore'de.
Sosyal ağlarda paylaş

ÇİN GERÇEĞİ!! zampara Mao'nun cinsel maceralarından yamyam Çin muhafızlara. Gözlük takıyor diye öldürülenlerden, yamyam Türk Maocularına... Hem de Ana Haber bülteninde.

http://www.youtube.com/watch?v=zNIH46Q0tsE

Sene 94. Tam da krizin ve 94 ekonomik kararlarının arifesi. (Tansu Çiller'in son sosyalist ülkeyi de yıktık dediği kararlar) Ana Haber bülteni, Engin Ardıç ve antikomünizm. (Hatta tam o tarihte bir mucize oldu ve bu mantık yıllar sonra bir paticik kullanıcısına geçti.)

-Devrimcilik yamyamlıksa şerefimle karşı devrimciyim arkadaş.
-Git oksijen al.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen de sürekli koyulan videolar, belgeler, tartışmalar CIA işi diyerek Kore'ye gitmiş 4-5 adamın dediklerine dayanarak bizle burada tartışmaya başladığın zaman olayı kesmem gerekiyordu ya neyse. Bir zahmet çok beğendiğin Kuzey Kore'ye göçmenlik talebinde bulun, madem şirinler köyü kıvamında bir ortamda yaşıyorlar en azından Türkiye'deki pis kapitalizmi çekmekten iyidir diye düşünüyorum. 1 seneye kalmaz sökersin Korece'yi. Çok zor bir dil değil.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Cuce said:

sınırlı kaynaklara sahip bir gezegende, giderek büyüyen tüketimin en mantıklı yol olduğunu sanvunmak biraz komik değilmi?

bütün gün rengarenk kıyafetler ile sokaklarda ot içip müzik yapıyor musun ?

80 sene sonra petrol bitip su savasları basladıgında kısmetse insallah yapıcaz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...