Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 said: Dethatt, 07 Temmuz 2004 14:42 tarihinde demiş ki:... buluyor. WoW çok şişirildi ve acayip patlayacak. En güzel örnek Tiberian Sun buna (yakında Half-Life 2 ve Doom 3 de bu kervana katılacak) çok kötü patlayacak hem de. Ama şu da varki, milyonlarca WC hastası olduğu için, birçok kişi ona kayacak, sora geri gelecek.[signature][hline]MSN = [email protected] Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ermynorac Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 şu oyunu yaparken starwars filmlerinden uzak durup gidip kotor zamanında yapsalardı hiç problem olmazdı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 asil o zaman bayardi..o zaman hakkaten herkesin jedi olmasi lazim hehe[signature][hline]Bathory, 07 December 2003 21:43 tarihinde demiş ki: butun kız arklarım cok sevmisti cok rahat alıolar ellerine Emaleth, 24 December 2003 12:33 tarihinde demiş ki: "bok sıçtım" Halfmumi, 15 February 2004 21:21 tarihinde demiş ki: ehem,yumurtada yemiyoruz herhalde?oda civcivden çıkıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Konu Role play özürlü Jedi'lardan Jedi populasyonuna kaymış olsa da, belirtmeden geçemeyeceğim. Belki göze batmasa da bu oyunu Jedi olmak amacıyla oynamayan kişiler hala var. Buna ben dahil olmak üzere bir kaç kişiyi de sayabilirim. SOE'nin oyun mekaniğinde iyileştirebileceği en önemli, şey oyuncuların birbirlerine ihtiyaçlarını fazlalaştırmak. Ben bir quest'i gerçekleştirirken bir çok meslek grubuna ihtiyaç duyabilmeliyim buna Jedi'lar dahil. Yine de insanların Jedi kavramına bakış açıları nedeni ile aslında bu durumda olduğumuz gözden kaçıyor diye düşünüyorum. SOE'ye kızdığımız her kelimemiz de acaba kendimizi ne kadar sorguluyoruz. Bu kadar insan da Jedi olma beklentisi olmasaydı acaba tüm bu tartışmalar ve SOE'yi eleştiriler gerçekleşirmiydi. Oyun adı, Star Wars Galaxies bunu unutmadan haraket etmekte fayda var. Bu evrende dansçılar, aşçılar, hırsızlar, kaçakçılar, ödül avcıları, paralı askerler, doktorlar, hayvan terbiyecileri, bio mühendisler var. Star Wars filmlerinin kaçıncı perdesinde olduğumuzu hiç düşünmemiştin sizin yukarıdaki yazdıklarınızı okuyana kadar, aslında bence önemli de değil. Sonuç olarak ben star wars evreninde olmak istediğim ikinci mesleği yapıyorum. Eğer bağlantı hızım uygun olsaydı ya ödül avcsı yada bir kaçakçı olurdum. Yukarıda yazdıklarımı okurken lütfen bunların kasılması gerekli bir skill değil, bir oyuncu da mesleki yetkinlikmiş gibi düşünmenizi rica ederim.[signature][hline]Kumadam of Moonglow/Atlantic - OSI Zulkir of Necromancy RED Red Mages Guild -------------------------------- Goktug Tetik - Star Wars Galaxies Eclipse - Combat Medic/Carbineer Kettermoor - Doctor/Pistooler - DARK [Bu mesaj Kumadam tarafından 07 Temmuz 2004 16:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 ben bitiyorum bu kumadama:) tapiyorum..gaza geldim yine eve gidip yeni serverde actigim karakterime donecegim.. eclpse 12 ay sonunda baydi[signature][hline]Bathory, 07 December 2003 21:43 tarihinde demiş ki: butun kız arklarım cok sevmisti cok rahat alıolar ellerine Emaleth, 24 December 2003 12:33 tarihinde demiş ki: "bok sıçtım" Halfmumi, 15 February 2004 21:21 tarihinde demiş ki: ehem,yumurtada yemiyoruz herhalde?oda civcivden çıkıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 said: Gilean, 07 Temmuz 2004 16:43 tarihinde demiş ki: ben bitiyorum bu kumadama:) tapiyorum..gaza geldim yine eve gidip yeni serverde actigim karakterime donecegim.. eclpse 12 ay sonunda baydi Böyle şeyler yazma, hanım karadenizli bir okusa direk vurur seni. İyi oyunlar Not: Allahtan benim müdür bu sayfaları görmüyor da bugün nekadar çalıştığımı ölçümleyemiyor.[signature][hline]Kumadam of Moonglow/Atlantic - OSI Zulkir of Necromancy RED Red Mages Guild -------------------------------- Goktug Tetik - Star Wars Galaxies Eclipse - Combat Medic/Carbineer Kettermoor - Doctor/Pistooler - DARK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Foxx Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Kumadamcim simdi senin bakis acınla diger insanlarinki cok farkli. Simdi sen bir karakter yaptiginda onu gercekten yaşayarak oynuyorsun ve bundan büyük zevk alıyorsun. Utanmasan npclere selam falan vercen yani :) Bu yüzden de çoğu kişinin gözüne batan şey seni rahatsız etmiyor. Keşke herkes senin gibi olsa herkes kendini sorgulasa. Ama gerçekte birçok kişi öncelikle mantıklı bir oyun olmasını istiyor. Mesela 10 metreden adama yumruk atanlar benim acayip derecede gözüme batıyor ve bunun sebebi de ne playerlar nede bir başkası sadece SOE'dir. Ve gene bunu değiştirebilecek olan da SOE'dir. Yabancı forumları oku bi, herkes ondan bundan şikayet ediyor ama seslerini dinleyen yok. Bizim istediğimiz madem biz para veriyoruz her ay, madem biz sizin müşteriniziz bizleri duymak zorundalar. Yoksa gelecek eleştirilere söyleyecek cevap bulamazlar. Ya ben Starwarsı da geçtim, mantıklı bir oyun olsun yeter ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codmaster Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Combat Revamp ve Jedi Revamp 2 nin neler getireceği meçhul..Mesela adamlar öyle ayarlar ki,belli gruplar jediları öldürebilir.O yüzden şu an için adapte olmaya çalışmalıyız diye düşünüyorum. RPye gelince,1 yıl önce ben de bu oyuna RP yapacağım vs diye başladım ama görünen o ki rp yapan insan çok az.Gerçi elimden geldiğince yabancılarla konuşurken imperial officer rpsi yapmaya özen göstersem de çoğu insan karaktere "toon" olarak bakıyor.Sonuçta böyle bir ortamdan gelen Jediların rp yapmasını beklememeliyiz.Yada rp yapmıyor diye sinirlenmemeliyiz,çünkü rp yapmak veya yapmamak bir seçimdir ve herkes buna saygı göstermelidir.Ve şu an zaten RP yapılacak bir ortam bırakmadı SOE,episode kaçtayız,extendeddamıyız kimse bilmiyor. Şu an Jedilara kötü gözle bakılmasının ana nedeni god mode tarzı 18-20 kişiyi aynı anda biçebilmesidir(şahit oldum olmaz demeyin :) ).İlerde umarım SOE bunu düzeltir.[signature][hline]Eaglef Ifock of Eclipse Imperial Colonel R.I.P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 1 jedi ın revamp den sonra 10-20 kişiyi biçmesine imkan yok.1 tane melee prof gebertiyor nerde 10-20? Millet jedi ı okadar gözünde yukarlara çıkarmışki güçsüzken bile hala nerf nerf diye yırtınıyor.Gına geldi TEF yada permadeath gelsin diyenlerden.[signature][hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Foxx Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 said: codmaster, 07 Temmuz 2004 19:06 tarihinde demiş ki: Şu an Jedilara kötü gözle bakılmasının ana nedeni god mode tarzı 18-20 kişiyi aynı anda biçebilmesidir(şahit oldum olmaz demeyin :) ).İlerde umarım SOE bunu düzeltir. Normaldede oyle olmasi gerek zaten, cunku sektiriyor butun lazerleri. Ama server basina 10 kisi falan olcakti mesela oyle limit koyabilirlerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narsil Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 ya şu hurafelerden bunaldım artık. 10-20 kişi ne demek ya bi durun düşünün. 2 tane sağlam melee karakter gelsin yerlere kazır jedi falan dinlemez. durun bi ipucu daha vereyim. armor yok armor yok armor yok armor yok armor yok.[signature][hline] 'Rüzgarıma kapılma sebebim olursun'. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Dev lerden birinin açıklaması jedi ın Elite proflardan %30 daha güçlü olacağı yönündeydi ama bu biraz ters işliyor.Block sayesinde ranged e karşı %160 melee ye %70 gibi bi etkinliğimiz var.Doğal olarak melee ler çok rahat alıyor.[signature][hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narsil Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Kumadam: Oyun mekanikleri konusunda anlaşıyoruz. Aslında oyunun genel grafik yapısı, combat ve HAM sistemi, yeteneklere özgü skill sistemi haricinde bir sürü detayı ile role play için oldukça uygun bir zamin oluşturuyor. Fakat şu anda oyunun bulunduğu durum tam anlamıyla bir kaos. Herşeyden önce tasarımcılar oyunun tematik yönünü değil matematiksel özelliğini ön planda tutuyor. Onlar için çok oynanan ve sevilen bir mesleğin(örneğin tka ya da cm) star wars evrenine uyumu değil o andaki player base'i mutlu kılması ön planda çünkü milyon doların döndüğü bir ticari olaydan bahsediyoruz. Jedi olmayı saplantı haline getirmemen güzel bir şey fakat bu oyundaki insanların yüzde doksanından fazlasını motive eden şey bu olunca sen ve senin gibi insanlar için oyun eziyet ve yalnızlık dolu saatler haline gelebilir. Ben eninde sonunda Jedi olmayı istiyorum çünkü oyunun normal karakterlere sunacakları bir ay içinde rahatlıkla tükenebiliyor. Üstelik artık Jedi'ların diğer insanlarla interaksiyona girmesini ya da popüler avlanma mekanlarında gezmelerini engelleyen tef ve perma death sistemi de kalktığına göre Jedi oynamak hiç olmadığı kadar kolay ve zevkli. Evet, belki ilk sistemde zaman aralığına ve expanded universe'e uygun bir haldeydi Jedi'lar. Saklanarak, kaçarak yaşıyordu ama bu o anda fss'si açık olan binlerce kişi ve fss açmak için uğraşan onbinlerce kişi için çok ama çok zor bir sistemdi. Kimse ekran başında altı ay sürünüp de karakteri üç ker eöldü diye silinmesini hoş karşılamazdı bu yüzden de Jedi revamp geldi. Fakat aktif Jedi sayısını azaltamayacaklarını anladıklarından Knight sonrasında pvp only ve sürekli overt özelliği koyup oyuncuları birbirine kırdırmayı seçtiler. Kısaca diyorlar ki oyunda bir sürü Jedi olabilir ama gerçekten pvp ya da pve'e de etkili olabilmek için gerçekten iyi donanmış ve korkunç sabırlı olmanız gerekicek. Bütün bunların tematik değil ekonomik seçimler olduğu kabul edildiğinde uçuk beklentiler de yerini "acaba publish 10 çıkmadan nasıl jedi olurum"a bırakır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Durlag Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Ya Narsil denen adam bi sus amma cok konuşuyosun ya.. NE anlarsin sen SWG den[signature][hline]Fii tarihinde Saruman demiş ki: ph34r my army of uruk hai! Go outz0r, find teh hobbitz and pwnz0r them! -------------------- Ariakan the YIILLAAANNN Merc..(tss) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narsil Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Ya Duruyorsun ve Lag yaratıyorsun. Sıvazlatma kel kafanı gece gündüz. Broken pipe eror kılıklı herif seni hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codmaster Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 said: Narsil, 07 Temmuz 2004 20:14 tarihinde demiş ki: ya şu hurafelerden bunaldım artık. 10-20 kişi ne demek ya bi durun düşünün. 2 tane sağlam melee karakter gelsin yerlere kazır jedi falan dinlemez. durun bi ipucu daha vereyim. armor yok armor yok armor yok armor yok armor yok. Deneyelim mi bir ara? ;) Ha ayrıca jedi'a karşı armor yok kısaca sende armorsuzsun savaşırken.Dahası dark jediları bilmem ama light jedi knightlar instant heal yapıyorlar.Forcerun 3,speederlardan bile hızlılar ve bu forcerun bizim burstrun gibi işlemiyor,daha sık yapabiliyorlar.Jedi'ları öldürmek imkansıza yakın,çok dmg alsalar bile öldüremeden kaçarlar. Kısaca teorilerimizi bir Jedi Knight üzerinde denemeden jedlar şöyle şöyle kesilir diye söylemeyelim :).Zaten eğer bir şekilde öldürülebilseydi sanırım forumlarda bu kadar ayaklanma çıkmazdı.Son olarak da herkesin uber melee template ine sahip olduğunu varsaymadan düşünelim. Ha dediğin yanlış değil, yanlış anlama,melee'nin her zaman daha çok şansı var ama ben savaş meydanında bir çok kez şahit oldum jediların tek başlarına bir çok kişi aldıklarına. [signature][hline]Eaglef Ifock of Eclipse Imperial Colonel R.I.P [Bu mesaj codmaster tarafından 07 Temmuz 2004 21:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Çok komik ya kalıp savaşsak ölmüyor derler ümidimiz olmaz kaçarız ooo kaçıyor yakalayamıyoruz derler =P e yuh yani[signature][hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dethatt Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 TC2 de BH mi krayt i tankliyodu jedi lar tanklamiyormuydu. Bilmiyorum ama bu jedi i melee adam dovuyo olayi biraz abarti geliyo. Eger Padawan Initiate den bahsediyorsaniz tabiki dovecek melee proff lar. Eclipse de suan 10 u gecmiyo Knight trial ini tamamlamis kisiler. Ellerini kollarini sallaya sallaya dolasiyor bu kisiler coronet theed ortasinda. Gidipte bir melee nin patakladigini gormedim ki bu sahislar P9 dan once yanlarinda 20 kisi ile dolasiyolardi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codmaster Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Darksun,ben şu jedi kaçıyor korkak vs diye birşey demedim,ama gördüğüm ve duyduğum bütün jedilar,ya god mode onu bunu kesiyordu yada gelip insanları kızdırıp forcerun yapıyordu.Ha efendi jedilar da olabilir ama bunları hiç görmedim,zaten o jedilar insanları rahatsız etmediğinden farkedilmiyor.Ama playerların genel bakışı kötü jedilara aranızdaki çürük elmalardan dolayı Beni rahatsız eden jedilar dışındaki playerları "gnort" yaptı SOE.Hepimiz 15 dolar ödüyorsak hepimiz eşit olalım da demiyorum ama en azından jedilara karşı bir şansımız olsun.Mesela Cortosis Armor yapılsın.Stun armor gibi %40 filan ls resisti olsun gibi...Yada özel helmler olabilir force resistancelı (D&D deki mindflayerlardan koruyan helmler gibi).[signature][hline]Eaglef Ifock of Eclipse Imperial Colonel R.I.P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codmaster Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 said: Dethatt, 07 Temmuz 2004 21:17 tarihinde demiş ki: TC2 de BH mi krayt i tankliyodu jedi lar tanklamiyormuydu. Bilmiyorum ama bu jedi i melee adam dovuyo olayi biraz abarti geliyo. Eger Padawan Initiate den bahsediyorsaniz tabiki dovecek melee proff lar. Eclipse de suan 10 u gecmiyo Knight trial ini tamamlamis kisiler. Ellerini kollarini sallaya sallaya dolasiyor bu kisiler coronet theed ortasinda. Gidipte bir melee nin patakladigini gormedim ki bu sahislar P9 dan once yanlarinda 20 kisi ile dolasiyolardi. İşte..mesela theed de 2 force master light jedi vardı bir sürü overtten jedi xp farmladı(ben ve 2 arkadaşımda da dahil).Ben bu olaya karşıyım.Madem güçlü vs gitsin diğer jedilarla savaşsın bizle değil.[signature][hline]Eaglef Ifock of Eclipse Imperial Colonel R.I.P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
s1eger Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 kodmaster abicim var bende jedi. bir çok jedi dueli de gördüm ve şunu yeminle söylüyorum ki JEDİ BIRAK 20 KİŞİ 3 STACKLİ MELEE PROF ALSIN KAFAMI KOPARIP TESLİM EDİCEM :) full heal basar diyosun ama saber dediğin pvp de o kadar damage vurmuyor inanki. eğer 4. gen saber kullanırsa damage düzelir ancak o zaman da force cost çok artar. yani inan ki o kadar kolay değil jedi oynamak. istersen detaylı da tartışırım, sor cevaplıyayım.[signature][hline]v4v Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ermynorac Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 aslında şu jedi problemi oyuna adam gibi başlamadan soğumama sebep oldu diyebilirim.İlk başta o kadar rahatsız etmiyordu ama etraftaki huzursuzluk benide etkilemeye başladı. Şu oyunda sadece rp yapanların oynamasına izin verilen bir sunucu olsaydı içim ne kadar rahat olacaktı bi bilseniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dethatt Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 peki bi kac sey sorup solicem. Suan burdaki jedi larin skill durumlari nedir. Padawan mi Knight mi ? Saber block range e karsi cok etkili. Onun disinda Saber toughness diye bir olay var ve block un yani sira jedi a 50 60 gibi komik dmg lar vuruyorsunuz. Armor yok jedi larda karsisindaki playerlardada armor yok. Jedi forumlarinda bi ara jedi max 500-600 dmg arasi pvp de vurabilecek deniyordu. Bu hangi skill de gelir bilmiyorum bilen varsa yazsin. Ama gecen theed de 3 Light Jedi Knight adamlara 450 dmg a yakin vuruyorlardi ve aldiklari dmg 50 60 ve bunlarda block la engelleniyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 online oyunlarda, şebelebettin şuuraltı master osurtkan görüntülerini gördüğümüz sürece roleplayden molpleyden sözetmemiz sözkonusu olamaz. kumadam'ın bu konudaki üstün gayretleri ne yazık ki durumu değiştiremiyor. sunucular roleplayi desteklemezken kullanıcılar nasıl iştaha gelsinler?[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Jedi tanklıyordu kraytları ama adamlar o template i değiştirdi bikere... Eğer tank jedi olmak istiyorsanız PVP de diğer jedilara ezik kalıyorsunuz eğer enhanter jedi olursanız risk almadan kaçıyorsunuz hepsi bi arada omuyor.Ve master Tka lar jedi knight ı alıyor bunu kendi forumlarında bile söylüyorlar. Niye kimse bişiyi öğrenmeden sallayıp duruyorki anlamıyorum.[signature][hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar