Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RP özürlü Jedilar...

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

...oyunun içine ettiler. Hiç jedi görmesem böyle cıvık, gösteriş meraklısı insanlar olduklarını düşünecem Jedi ların. Oyuna başlayalı daha 2 haftayı yeni geçti, ama daha önceden büyük bir SW merakım ve MMO bilgim vardı, pek zorlanmadım oynamak için ve şu an da büyük aşkla oynuyorum. Fakat oyunun en büyük eksiği bu jedilar.
Adam gibi jedi sayısı çok düşük. Bir kere şu an içlerinde durumu anlamaktan aciz jedi dolu ortalıkta. Kendini saklamak yerine, elinde saber i sallaya sallaya gezen, üzerinde jedi robe, kafasinda Force Hede, Jedi Hödö yazan bir adamin bir jedila üzerindekiler haricindeki alakası nedir? Hiç mi jedi görmemiştir? Hangi jedi sokakta elinde saber sallayarak gezer? Hangi jedi, kendini saklaması gerekirken, nası olsa TEF almıyorum diye Title ını açarak gezer?

SOE ın yapması gereken, şu an filmdeki duruma uyarak oyunu jedilara zindan etmektir. Yanlış anlamayın, bir garezim yok, hatta Eylülde tüm gücümle jedi questleri kasicam, ama RP yapılması gerektiğini düşünüyorum, en azından bir Jedi tarafından. RP zorunlu olmalı jedilarda. Jedilara özgü herhangi birşey taşıyan (title, ls, robe...) kişi direk tef almalı, ve bunu üzerinden çıkardıktan 5-10 dakika sonra kalkmalıdır TEF. Yoksa etrafta daha çok şuursuz ceday görecez.[signature][hline]MSN = [email protected]

Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.
Sosyal ağlarda paylaş

bakiniz starwars 2 obi ve henuz vader omamıs vader birlikte curuscant (harf hatası olabılır :)) te bh yamagı kovalarlar sallaya sallaya gostere gostere hatta obı olayı bı safa daha oteye goturup barda kestıgı bh bozmasına tutar ve elalme derkı jedı business turn back to your drınk. bh bozması dıorum bh lar alınmasın cunku o eleman bh tarafından kıralanmıs bır katıl oldugu ıcın ole dıorum suyunun suyu meselesı. evet rp den nasıbını almamanın dısında bı bakıs acısıyla baktıgımız zaman dogal olarak bunun bır oyun olması ve yası kucuk kısılerınde jedı sahıbı olması dedıgın bır takım seylerın ayyuka cıkmasına sebebıyet verıyor o konudada sana katılıyorum. bıuraz daha zaman 3 ay ıcınde template ler tamamlanır ve ortalarda artık gercek jedılerı saglam tıplerı gormeye baslar ve kendınızde bunda keyıf alırsınız derım.[signature][hline]Army Captain of Vader
Guardian of [TURK] Clan
Loyal Protector of Hi'lal City
sad
eclipse
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sadATS2, 06 Temmuz 2004 12:15 tarihinde demiş ki:
bakiniz starwars 2 ...

Yalnız oyunun geçtiği zaman dilimi SW4-5 arası... Jedilar yok denecek kadar az ve imparatorluk tarafından aranıyolar. SW2 zamanında jedilar bir nevi polis-ajan görevi taşıyorlardı. O yüzden anakinin orada dediği normal karşılanabilir.
Arkadaşa katılıyorum, title olayı jedida bence kalkmalı, aslında topyekün kalkmalı, elinde ion cannon taşıyan "chef"ler görmek insanın hoşuna gitmiyor.

Saygılar,

Not: Başkentin ismi Coruscant olucak, düzeltiim. :-P[signature][hline]"You have no cause to bar me, brothers. I wish to take nothing from the tower that you have been sworn to guard, but I will destroy you if you delay me."
Sosyal ağlarda paylaş

hah iste bende onun adini yanlıs yazdım dıodum.

sehırlerde dolasmaya gelınce bende jedıyım sole bı bakıyomda jedı ıle oynadıgım zamanın %2 sınde ancak bı sehre gırebılıyor veya cıkabılıyorum cunku ne zaman gırsem bh larla kapısmak zorunda kalıyorum tum sehırlerde starportlarda campladıkları ıcın ole dolasmak pek keyıflı olamıyor. ama burada kı ılgınc noktada su eger sehre gırdıgım o nadır zamanlarda bf heal etmek vs, nedense sureklı bır bh ın tacızıne ugruyor yada 10 kısıden tell alıyorum. yada maumunun bırı starporttan dısarıya bagıra bagıra kosuyor jedı ıs here dıe. bh saldırdıgında ona karsı koymak ıcın 2 sekıl var ya 1 armor gıyersın saldırıya ugradıgında maksımum hızla kacarsın yada 2 robe un uzerınde olur hem def hem atack yapar yıne sıvısırsın. sımdı uzerınde rob varsa zatı herkes bılıyor. yoksa armor varsa zatı saber unequip yapamam hayatta kalmamı saglayacak tek sey o. bla bla... sehırlere gıtmek en nefret ettıgım sey cunku oldugumde kaybedecegım xp mıktarı o kadar fazlakı, patch den berı 2 kere oldum kaybettıgım xp 400k ve bu xp yı eskı sıstemde aldıydım bu tam 4 mılyon xp yapar sanırım bu bır combat masterın toplamına falan esıt. evet haklısınız oyunda sır maymunluk olsun dıe dolasan herıfler var yapıyolar. ama patchın yenı oldugunu dengelerın henuz oturmadıgını goz onunde bulundurmak gerekır. jedıler sole jedıler bole yok yav gel bakıım sana acc 1 gun verıım sen ne yapacaksın dıyesı gelıyor ınsana. jedıler ıcın patch oncesı ıle sonrası arasında degısen hıc bısı yok yıne daglarda yıne herkesten uzak yıne yıne yıne yasıyoruz. eskıden master lık olmadıgı ıcın eskıden master oldugunda ne olabılecegın hakkında bısı soleyemıyoruz. ama tahmın ederım bundan daha ıyıdır. su an master olana kadar sa hala ved her zamankı gıbı hıc bısı deılız . master olursak yanı template tamamlanırsa bısı oluruz umuduyla guınde 9 saat kasarak ancak ve ancak 24 gunde herhangı bır meslekde master olabılırsın. bır template 36-37 mılyın xp yapıyor mkı buda su an 180 milyon xp ye denk. ben bh dediginiz meslegi inv. dan dolayı 1 haftada yaparım kendımı lkasmadan hangı meslek olursa olsun maks 2 gunde masterlarım. ama jedıyı yapamıyorum problem burada benım acc oturması nereden baksan en az 3 ay bılemedın 4 ay surecek ve ıste arada mecburen jedının temel ıhtıyacları ıcın sehre gıtmem gerekecek tabı bu arada bh lar ve oldurmeye gelırken yanlarına aldıkları grup trarafından katledılmezsem. isin ozeti iste 4 ay 120 gun %2 sı 2.5 gun 56 saat sehirde olabilecegim. iste jedılerın sehırlerde dolasıpta yaptıgı maymunluklar buyrun.

tabıkı haklısın bastada dedıgım gıbı coluk cocuk elıne sabert gecırmeıs oratadsa dolasan adamlar var ama bunlar gecıcıdır. gecer o yuzden boyle yonlu saldırmayalım derım cunku sadece benım 1 e 1 tanıdıgım 15 jedı var ve hepsıde harıl hurul jedı kasıyo ve hepsıde aynı durumda . sadle dolasırken bende goruyorum senın bahsettıgın tıplerı yuh ya dıorum. ama bu kucuk bır nufus ve gerı kalan nufus acı cekerek hala adam olabılmeye calısıyor oyun ıcınde. neyse cok uzadı kalın saglıcakla aslında su jedıyı nıe daha kolay yapmadılar ona uyuz oluyom ondan bu kadar gevezelık yapıyom. 32 master yap uzerıne 50 masterdaha yap ve yınedew oyun oynayamna.[signature][hline]Army Captain of Vader
Guardian of [TURK] Clan
Loyal Protector of Hi'lal City
sad
eclipse
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 06 Temmuz 2004 10:50 tarihinde demiş ki:
...Hiç jedi görmesem böyle cıvık, gösteriş meraklısı insanlar olduklarını düşünecem Jedi ların....

nası ya?
Jedi da mı gördün ki :p[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

hehe
valla ben KotoR'daki gibi jedi da görmedim mesela
yani maksat oyun olsun da millet balıklama atlasın da hikayeyi kıyısından köşesinden yiyelim kimse sesini çıkarmaz :)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

biz onlara "jedi" değil, "force sensitive guy" diyoruz. şahsen ben diyorum. benim gibi jedi lara hakaret oluyor.[signature][hline]Çirkin kadın yoktur, az vodka vardır.
Azmodai, 09 Haziran 2004 20:21 tarihinde demiş ki:
yalakalik yapmak isteyenler ozelime pls

[Bu mesaj -coLdwind- tarafından 06 Temmuz 2004 15:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Söyledikleriniz de haklısınız, ne rolaplay ile bağdaşıyor ne de starwars evreni ve kronolojisi ile ama, yine de bence başkalarının oyun oynayış şeklini eleştirmek elimize fazla şey katmaz, nasıl birisi bana gelip sen manyakmısın neden rp yapıyorsun dese benden alacağı cevapla, bu tazr kişilerin sen ne biçim jedi'sına vereceği cevap çok farklı olmayacaktır.
Biz oynumuza bakalım gerisi boş. Üzmeyin tatlı canınızı, biz Jedi'ın ne olduğunu biliyoruz nasılsa.
Not: Jedi olupta oyunda şehirlere giremedikleri için yada uzak diyarlarda yardıma ihtiyaçları olan arkadaşlar haber etsin. Bizde carbineer'imizi geliştiririz böylece.
Eclipse'de bir Turkish News Network kurmaya çalıştım ama kurup kuramadığımı bilemiyorum, bir nevi guild chat gibi bir şey oldu.
Ölümsüz kalın[signature][hline]Kumadam of Moonglow/Atlantic - OSI
Zulkir of Necromancy RED
Red Mages Guild
--------------------------------
Goktug Tetik - Star Wars Galaxies
Eclipse - Combat Medic/Carbineer
Kettermoor - Doctor/Pistooler - DARK
Sosyal ağlarda paylaş

SWG star wars degildir, bunu bilin artik. Ne professionlar, ne irklar, nede sehir duzeni starwars filmleriyle alakasiz. Butun twilekler dansci, butun jedilar armorlu, butun gezegenler coruscant, (o kadar cok ev varki bosuna artik, insan limit koyar)

SWG is just some other game that has starwars graphics....
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim ne günahımız var ya, Şu revampden sonra 1 kere bile ana şehirlere uğramış değilim.Kendi halimde player city mizde takılıyorum hehe.Jedi olmak zaten zor daha nesini zorlaştırsınlar anlamadım? publishden önce 1 jedi 10 kişiyi rahat alıyordu şimdi 3-4 ranged i belki alabilir ama 1 melee yi bile alamıyor.BH leri değiştirdiler buda yetmezmiş gibi artık master scout olmasına gerek yok BH lerin, buda demek oluyorki yakında 3000 BH master TKA jedi hunterlar türeyecek ve benim saberim 50-100 damage yaparken hiçbir şansım yok.Her prof un bokunu çıkaran bisürü eleman var bu jedi a özgü değil.[signature][hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.''
Sosyal ağlarda paylaş

Lucas amcan nasil detayli koymamis ya anlamadim. Bu devirde jedi sayisi bi elin parmaklarini gecmezken oyunda suan binlerce jedi var. Hadi oldu diyelim hicbi sekilde hikayeye uymayan durumlar var. Anlatmakla bitmez bu durumlar. Emperor's Retreat e jedi in gitmesi vs en abes olay budur heh.

Onun disinda BH ye yapilan ufacik bi degisikligide bukadar aglayarak karsilamamak gerekir adamlar aylarca surunduler sacma sapan skill ler aldilar master brawler dan dayak yiyecek durumlara geldiler. Daha cok sey yapilmasi lazim BH lere ve oyunda suan en iyi proff BH olmasi gerekir. Jedi i proff olarak gormuyorum. O ayri bi olay oldu kendi icinde heh :)
Sosyal ağlarda paylaş

SOE şu an jedi sayısının dozunu biraz fazla kaçırmış olabilir.Ama zaten episode IV V arası jedi sayısı sandığınız kadar az değil.Evet, jediların bir çoğu katlediliyor ama sizde bunu tahmin edebilirsiniz ki geriye 3-5 tane kalmış olması imkansızdır.SWG'nin geçtiği dönemde Inquistor adı verilen sadece force-sensitiveleri(özellikle jediları yani) avlamakla görevli İmparatorun kurduğu bir grup bile var.Yani madem jediler parmakla sayılacak kadar azdı niye böle çaba içerisinde ? demekki sayıları çokta az değil...
Jedi olmanın getirileri kadar götürüsü de var bence.Prestij var ama sanıldığı kadar güçlü değiller ve başları beladan kurtulmuyor (buda iyi bir denge bence) hem o kadar prestij hemde çok güçlü olduklarını düşünün heralde herkez kudururdu jedi olamayınca(tabi bu oyuncu sayısını bile olumsuz yönde etkilerdi,SOE'nin bunu istediğini hiç sanmıyorum).Özellikle bir arkadaşımızın yakındığı olay BH sayısını arttırcak ki bence bu iyi, Jedi olduysan acı çekceksin tabi :) Zırh giyme gibi şeylere gelince , tabikide çok rahatsız edici ama elbet bir gün onlara da bir çözüm bulurlar.Sonuçta ne düşünürseniz düşünün, bence SOE bu işi kıvırıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu bir MMO, yani rpg kısmı olmayan, rpg'yi -onlarca emote ve görsel desteği de olsa da- desteklemeyen bir oyun. Bunu anlamak ve oyundan beklentilerini iyi seçmek ileride "ya ben aylarca neden oynadım" demekten sizleri kurtaracaktır. Bu tür oyunlarda role play yapmak zaman kaybettirici bir seçenektir ve role playing çevredeki herkes "forming uber xp group, get you xp and loot here" şeklindeki mesajlarla startportları istila ederken kiminle ve nasıl role play yapılabişlir ki? Tabi kedi açamadığı fss (ya da bir ay ekran başında grind kasamadığı) karaktere mundar dermiş diye de eski bir swg atasözü vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

rp yapilip yapilmamasi sorun degilde bazi seylerin insana sw havasi yasatmasi lazim. Yasatmiyorsa ozaman Star wars Galaxies olmaktan cikar oyun ve siradan ne oldugu belirsiz bir oyun halini alir. Bu hava illa sukadar jedi olacak seklinde olmasa bile olusan bu sartlar bu havayi saglamali SOE bunu yapmak zorunda. Bu oyunu suan goturen birsey varsa oda StarWars un hikayesi zenginligidir baska birsey degil.
Sosyal ağlarda paylaş

dethatt aynen katılıyorum
her ne kadar rp yapılmasa bile soe oyunun star wars ewrenine bağlı kalmasını kontrol etmeli

ha ama bu arada oyuncular da rp yapmalı kendi aralarında o da ayrı tabi. ama daha çok yeniyim we newbie yim we şunu farkettim ki newbie iken rp imkansız. yani sorularını rp ile yöneltemiyosun ki :)[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
Sosyal ağlarda paylaş

Bu noktada benim anlamadığım bir şey var, yazılanları okuduğumda sanki bizler "role play" kavramında aynı şeyden bahsetmiyoruz.
Ben role play yapmak dendiğinde yaratmış olduğumuz karakterler özdeşleşmeyi anlıyorum, eğer ben bir combat medic carbinner isem ve bana birisi gelip imp misin reb misin? diye sorduğunda, soru sorma tarzı ne olursa olsun ben yine de kendimi özdeşleştirdiğim karakterimin yapısında cevap veriyorum. Eğer paralı bir asker gibi çalışan biriysem, dediğim sadece kim iyi para verirse ona çalışırım oluyor,

Yazılanlar da sürekli, başkalarının Role Play yapmamasını eleştiriyoruz, ben başkaları karakterleri özdeşleşmeden de oynuyor olsa dahi oynumu kendi isteğime göre oynuyorum, ben beni bildiğim sürece başkalarının nasıl oynadığı çok önemli değil diye düşünüyorum.

Diğer konu olan Star Wars evreninden uzaklaşılması konusun da ise, bence bu oyun bana star wars evrenini yaşatan bir oyun, hem görsel açıdan hemde içerik açısından bunu yeterli buluyorum.

Var olan tüm quest'lere gidebilmek isterdim, belkide bunu yapabiliyor olsam sizlere de güzel hikayeler yazıp sunabilirdim.

Oyunla ilgili sadece iki sorunum var, birincisi yoğun zaman ayıramamak ve ikincisi, bağlantı hızımın yeterli olmayışı.

Bence eksikleri olsa dahi güzel bir oyun hele bir de grup olarak oyandığınızda paylaşılan değerlerin artışı gibi aldığınız zevkte artıyor.

Belkide kendimizi "skill kasma" kavramından uzaklaştırıp, oyunu oynamaya yönlendirmek bir nebze olsun bakış açımızı etkileyebilir.

İyi oyunlar[signature][hline]Kumadam of Moonglow/Atlantic - OSI
Zulkir of Necromancy RED
Red Mages Guild
--------------------------------
Goktug Tetik - Star Wars Galaxies
Eclipse - Combat Medic/Carbineer
Kettermoor - Doctor/Pistooler - DARK
Sosyal ağlarda paylaş

ermynorac a çok önemli bir düzeltme episode 4 ile 5 arasında jedi sayısı sadece 2 dir. obi-wan da öldükten sonra ki bence luke da 4 te jedi sayılmaz sadece bir jedi vardı eğer yoda'yı da sayarsak bu iki eder. soe'nin oyununda iste 1032985034895 adet jedi var ki bu jedilar bilmiyorum ne derseniz diyin inanılmaz derecede güçlü daha knight olan bile yok bildiğim dolayısı ile bence zaten saçmalıktan da öte bir durum.[signature][hline]Satto SAS
Trandoshan
Eclipse
Member of [RIP]
Mayor Of HI'LAL
Tkm, Novice Scout, Novice Fencer
Sosyal ağlarda paylaş

bir de yorum rp için yapmak istedim. Rp bence dünyada gereksiz bir şeydir. yani karakterinle özleşmek mi ben bunun bir oyun olduğunu görüyorum kendi açımdan ve kesinlikle rp yapmaktan uzak olarak görüyorum kendimi bir de şöyle düşünmek gerekirse ben işten çıkıyorum. Ne bileyim yemek yiyorum eve geliyorum veya birileri ile beraber vakit geçiriyorum sonra bir anda kendimi siber alemde bir tkm olarak buluyorum. Bu bana çok gereksiz geliyor. bilmiyorum yani gerçek hayattaki sorunlardan uzaklaşmak için oyunu oynamak güzel ancak bence çok da abartmamak lazım. Yanlış anladıysam herkesten özür dilerim sadece kendi duygularımı yazılanlardan anladığım kadarı ile dile getirdim... saygılar[signature][hline]Satto SAS
Trandoshan
Eclipse
Member of [RIP]
Mayor Of HI'LAL
Tkm, Novice Scout, Novice Fencer
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...