Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu kadının hayatı sizin elinizde

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İran'a iade edilirse ateist olduğu gerekçesiyle asılacak olan Nigar Azizmuradi'nin iade edilmemesi için hürriyet bir proje başlatmış.

http://proje.hurriyet.com.tr/mailgonder/mailbakanlik.aspx

adresine girip adınız ve soy adınızla bakanlığa mail atıyorsunuz.

Kimse düşünceleri/fikirleri yüzünden öldürülmemeli.

Not: Bu konu, din yada siyaset tartışılsın diye açılmamıştır. Sadece destek amaçlıdır. Burada konu olan durum din veya siyaset değil, insanların kendi fikirleri yüzünden öldürülmesidir.
Mesaj tarihi:
İslamda son nokta, barış, huzur ve hoşgörü adına idam ediyorlardır...

Konu için teşekkürler birkaç kez ailedekilerin, çevredekilerin netle pek arası olmayan isimlerin bile adını kullanarak defalarca gönderim yaptım, işe yarar mı bilmiyorum umarım yarar diyorum..
Mesaj tarihi:
mail çok spamcı işi olmuş, komik.

Bir kaç yerde şöyle bir şey geçiyor "Realyen Tarikatı’nın sözcüsü Brigitte Boisselier ise dün Türkiye’nin Nigar Azizmuradi’yi İran’a iade ettiğini öne sürdü." . Umarım iade edilmemiştir, edilmez de.
Mesaj tarihi:
NuKe said:

kim ki o? hem niye ateistim demiş öyle bir ülkede? gayet rol yapabilirmiş canına mı susamış?

Hürriyet'in sitesinde biraz daha ayrıntılı bilgi var, ancak konuyu dini tartışma boyutuna getirebileceğinden eklemedim.
Mesaj tarihi:
Attık maili bakalım kurtulur inşallah.

Nessarien said:

NuKe said:

kim ki o? hem niye ateistim demiş öyle bir ülkede? gayet rol yapabilirmiş canına mı susamış?

Sana V for Vendetta izletmek lazım.

Sen filmin adını yeni öğrendiğinde ben izlemişimdir muhtemelen.
Mesaj tarihi:
bu kadini diger madurlardan farkli kilan ne ?
milyonlarca mail atilsa dahi senelerdir süre gelen mentalitelerini, vazgecmedikleri etik ve normlarini degistirebilirler mi. hayir bence.
Mesaj tarihi:
said:
Azizmuradi, yakalandıktan sonra hem Türk makamlarına hem de Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne sığınma talebinde bulundu. Azizmuradi’nin iade edilip edilmeyeceği BM sözleşmeleri ve AB normlarına göre belirlenecek.
Türkiye 1951’de BM’nin mültecilerin haklarını düzenleyen Mültecilerin Hukuki Sözleşmesi’ni coğrafi kısıtlama ile imzaladı. Sözleşmede yer alan özel maddeye göre, Türkiye sadece Avrupa ülkelerinden iltica etmek isteyen kişilere mülteci statüsünde daimi olarak izin veriyor. Diğer ülkelerden gelenler ise mültecilik başvurularının kabul edilmesi halinde BM’nin belirleyeceği üçüncü bir ülkeye gönderiliyor.
Öte yandan AB uygulamalarına göre Azizmuradi, idam cezasına mahkum olması söz konusu olursa İran’a iade edilmeyecek. AB’ye uyum yasaları çerçevesinde idam cezasını kaldıran Türkiye’nin, kendisine sığınan bir kişiyi bile bile ölüme göndermemesi gerekiyor. Eğer Azizmuradi, İran’a iade edilirse, Türkiye AB normlarını ihlal etmiş duruma düşecek. Şimdiye kadar ülkesinde idam cezasına çarptırılmış ve Türkiye’den sığınma talebinde bulunmuş kimseyi iade edilmedi.
İtiraz hakkı var
Türk yasalarına göre, Nigar Azizmuradi başvurusuna olumsuz yanıt alırsa, karara itiraz edebilecek. Başvurusu nihai ret edilip, ülkesine dönmesi durumunda ciddi zarara uğrama ihtimali bulunduğuna karar verilirse, ikincil koruma kapsamında ikametine izin verilebilecek. Nigar Azizmuradi nihai ret kararından sonra idari yargı yoluna da başvurabilir. Yasaya göre, yargı yoluna giderse hakkında karar verilene kadar Türkiye’de kalabilir.
Mesaj tarihi:
Farinal said:

ama türkiyedeymiş kadın sanırım iade edilmemesi için atılıyor yoksa iran insanlaşsın diye bi kampanya deil

hi dogru, iadesinden bahsedilmis zaten.
yanlis anlamisim ben.
peki iade edilip edilmemesine türk adaleti mi karar verecekmis ?
Mesaj tarihi:
vaniLLe said:

Farinal said:

ama türkiyedeymiş kadın sanırım iade edilmemesi için atılıyor yoksa iran insanlaşsın diye bi kampanya deil

hi dogru, iadesinden bahsedilmis zaten.
yanlis anlamisim ben.
peki iade edilip edilmemesine türk adaleti mi karar verecekmis ?

Sanıyorum dış işleri bakanlığı. Siyasi sığınma istemiş bildiğim kadarıyla.
  • Yeni Oluştur...