Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darwin'i Bitiren Balık

odiflame

Öne çıkan mesajlar

O diilde Allahın (yaratıcı olarak anlılacaktır)varlığı veya yokluğu ile dinlerin varlığı veya yokluğu tartışması birbirine karıştırılıyor bence.

Bir yaratıcının olduğu gerçeği insanları din olgusuna mecbur kılıyormuş gibi bir yargı var sanki. Yani yaratıcı varsa onun kitaplarına da bağlı kalınmalıdır gibi.

Bu konuda Cernde yapılan deney bizim için aydınlatıcı olabilir. Adamlar tanrı parçacığını arıyorlar. Yani herşeyin başlamasına neden olan şeyi, molekül, zerre, atom... İşte "Yaratıcı budur" zaten.

İlla kafalardaki gibi OL diyip olduran kitaplar gönderen kurallar koyan değil.
Sosyal ağlarda paylaş

@coder: yoo örnek mantıklıydı bence, geyik yapmadım orda ben hehe

çünkü ordaki "inanlara laf atmiourz ki biz sadece tanrıya laf atioruz" diyen adam annene laf atıp "abi sana laf atmioruz ki annene laf atioruz" da der.

"yuvarlak" demek de eleştri değil ayrıca . ama orda Kermit geyiine yazmış bariz o yüzden çok sallanılcak bi durum değil.

cidden inançlı biriysen o yazıyı görüp offend olman normal. Fakat paticik ortamında bu böle insanlar rahat geyiğini yapabilio, nasıl isanın fotosunu koyup "cool story bro" yazio sa bu da öle bilşey işte. O da saygısızlık mesela, ama öle yani yapabilecek bişey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Coder said:

@mortis

onu da gördüğümde aynısını düşündüm ama, bende bütün dinlerin savunucusu değilimki varsa hristiyan onu da onlar savunsun diye ses etmedim..

ama bu seferki direk benim inancıma gelince normal yani..

inancin ne cok merak ediyorum?
gunese felani tapiyosun?
yani hazreti isanin islamdaki en buyuk 4 peygamberden biri oldugunu dusunulunce
cool story bro yapan isa senin dinine hakaret ama
neyse bosver
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Coder said:

@mortis

onu da gördüğümde aynısını düşündüm ama, bende bütün dinlerin savunucusu değilimki varsa hristiyan onu da onlar savunsun diye ses etmedim..

ama bu seferki direk benim inancıma gelince normal yani..

inancin ne cok merak ediyorum?
gunese felani tapiyosun?
yani hazreti isanin islamdaki en buyuk 4 peygamberden biri oldugunu dusunulunce
cool story bro yapan isa senin dinine hakaret ama
neyse bosver

Peygamber Allahın elçisi, ben sana "allah yuvarlaktır" denir mi dediğimde bu kadar çıkışıyorsun ya, ben peygambere laf etmeyin diyince sanırım beni kazığa filan oturtursunuz..

Bir inanç nasıl olurda bu kadar basite indirgenebilir, inanmamak ayrı bişey bu senin doğal özgürlüğün bunu söylemekde öyle ama hakaret boyutunda değil.

Konu din olduğu için, biz laik ve atatürk'çü gençler olarak dur lana bu akpli şalvar çarık şeriat bilmemne diye giydirmeyi görev edindik bunu bize görev ettirenler de yine aynı dinciler.

Sen sadece kendince bir düşünce özgürlüğünü savunuyorsun, savunduğun şey bir "hakaret" olduğu için, dayanağın kalmayınca "bu kanıtlanmamış ki bi kere hani nerede göster bakalım" diyorsun..

Bak ben ne diyorum başka bir dine mensup olmak, yada dinsiz olmak bir tercih, dini eleştirmekde gayet doğal(ki bunu bende sürekli yapıyorum) ama eleştirmekle hakaret etmek bambaşka..

Sen sadece konu din olduğu için kendine bunu savunmayı misyon edindin. Aslında konunnun özüyle alakan filan yok..

bi de şu "offf konuşmuyorum, tartışmayacam, dur bunu da söyliyim, aman tamam bu son, neyse" tarzını koy kenara, keyfin yoksa yazma sanki lütufda bulunuyorsun..
Sosyal ağlarda paylaş

Allahin zeus, ra, mars vs den herhangi bir farki oldugunu savunabilmek asil marjinallik. Herhangi bir dinin baska herhangi bir dine karsi ustunlugu yoktur. Hepsi birbiriyle ayni seviyede dogrudur. Ben homoseksuel bir tanriya da inanabilirim, kimse de buna karisamaz, ve kendi tanrisindan ustun goremez.

Diyorum ve topikten cikiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...