Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

25 Kasim 2009 Çarşamba Grevi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Viktor said:

keske 1 hafta is biraksalar o zaman gorurum ben

+1

toplumsal tepkilerimiz yok. yorumlama yetisi, kapasitesi yok..

halka göre "memurlar grev yaptı.büyütecek bişi değil"
bazı kanallara göre "trende yolcular perişan oldu!"
diğer kanallara göre "2,5milyon sokağa döküldü"

herkes kendisine hitap eden kısımdan bilgiyi alıyor zaten. oldu da bitti maşşalllaaaah! diyip devam ediyor hayatına.

1hafta çıksalar, önemini kavrar millet.

tabii memura yapılacak farklı (negatif biçinde farklı) muameleyi de izleriz.

1gün yeterli değil.. keşke en az 3gün olsaydı (gerçi bayram var şimdi.. bayramsız durum için diyorum ben)
Mesaj tarihi:
hala insanların benim işim yürümedi diye greve köstek olmasına şaşıyorum. hakkaten ne kadar salak insanlar var ya, adamlar kaç gündür bas bas bağırıyor grev var grev var diye. hala gidip de o gün devlet kurumunda iş yaptırmaya çalışırsan salaksın.
Mesaj tarihi:
Gkgokhan said:

Abi paralel evrende mi yaşıyorsun? Bizim bu evrende öyle bir şey yok. Benim annem memur, gitmediği her günün iş gücü kesilir. Öğretmen tanıdıklarım var aynısı da onlara olacak. Üstüne rte soruşturması kaymağı.

işe gitmeseler eyvallah. aam işe gidip çalışmıyor. vatandaşın işini yapmıyor grev ayağına maaşım düşmesin diye.
Mesaj tarihi:
işte bizdeki memurların çoğu hem istediğimi alayım hem doktor beni ellemesin modunda. işe gidip iş yapmıyorlar. imza atıp oturuyorlar. ondan sonra vatandaş onları orada görüyor, iş yaptıracak, adam diyor grevdeyim yapmam. sonra kavga gürültü bi ton iş. tren makinistine bu oldu işte.
Mesaj tarihi:
Tren makinisti işi bırakırken geceydi. Adam 7/24 trende değil. Gara yanaştığında grev günü gelmiş oluyor ve adam işi bırakıp gidiyor. Trenin başında oturduğu yok.
Mesaj tarihi:
gerilecek bir şey yok.

yapıldı işte grev. bir şey değişeceğinden umudu olan var mı?

yok. ya adam gibi yapılır herkes katılır, ya da böyle millet bıktırılır anca.
Mesaj tarihi:
1 Mayısta şöyle bir yazı görmüştüm. "İstanbul'lunun güneşli sabahını, keyifli öğle vaktini zehir ettiler" Ulan sanki Pompei de yaşıyoruz, her sabah bi keyif her öğle bi orgy. Adamlar grev yapıyor bazı dümbelekler trene binemedik diye makinist dövüyorlar. Sanki hayatın sırrına ve hazzına yolculuk yapacaklar yahu. En fazla aile gezmesi. Çikolata tutulacak, aile dedikoduları falan. Burada da mektup yollayamadım, şunu yapamadım. Yapmayın yahu, önemli toplumsal hareketlere böyle küçük dünyanızdan bakarsanız size her şeyi yaptırır bu sistem köpeği yapar.

Ayrıca memurlar iş yapmıyor diyen arkadaşlara da laf anlatıldı gokhan mı ne yazmıştı, neden okuyup anlamıyorsunuz? Zonguldak'ta benim çocuklarım aç işsiz bunlar işini beğenmiyor diyip memurlara kızan simitçiden biraz daha zeki olun bence.
Mesaj tarihi:
Loxias said:

Adam gibi nasıl olur Buyse rica etsem açıklar mısın?

2 sendika grev yapıp, diğer 2 si buna karşı çıkmadığında, sendika liderleri karun gibi yaşarken, biz memuru savunuyoruz diye bik bik konuşmadıklarında, memurların en az %60-70 i greve katıldığında adam gibi olur.
Mesaj tarihi:
Buyse said:

gerilecek bir şey yok.

yapıldı işte grev. bir şey değişeceğinden umudu olan var mı?

yok. ya adam gibi yapılır herkes katılır, ya da böyle millet bıktırılır anca.

Recep gibi tayyipsin be er doğan .. Başbakan olacak adamsın vallahi. Kendi sorularına kendin cevaplıyorsun. Umudu olmasa insanlar niye gecenin 12 sinde trenlerin önünü kessinler. Allah aşkına şu yazdığımız satırları bi gözden geçir.

Ve bangır bangır bağırıyor memur sendikaları. Bu başlangıç.

Edik: Diğer reddeden sendikalar devlet tarafından kurulmuş, rütbe yükseltmek için üye olunması gereken sendikalar. İlk önce Sarı Sendika kavramını bi öğren, ondan sonra niye bu sendikalar kafa kafaya vermiyorlar göreceksin.
Mesaj tarihi:
memur dusmanligini yayan bir adam var ulkede cunki

ismi enginar
2000 kitap okumus, hepinizi ezer
en iyi o bilir

kuyruk acisi var beyfendinin
karaktersiz biraz
omru boyunca bir dusunceden digerine atlayip durmus patrona yaranmak icin
patronu ne dusunduyse dusunceleirni onun ekseninde degsitirmis en sonunda firildak olmus
ozellikle akademisyenlerden nefret ediyor, memurlardan daha cok nefret ediyor
cunki onlar patron poposu yalamak zorunda degil
patron poposu yalamak icin yazi yazmadigi zamanlar butun hincini memurlardan cikariyor beyfendi
ismi enginar
2000 kitap okumus
karaktersiz biraz

gameshow un bir nesili blizzard dusmani yetistirmesi gibi enginarda okurlarini memur dusmani yetistiriyor

ismi enginar
en iyi o bilir
2000 kitap okumus
karaktersiz biraz
Mesaj tarihi:
mevzu taraf olmak aslında. yani Buyse de kendince haklı bazı konularda. Yöntemi eleştiriyor böyle bir yere varılmaz falan diyor. esasen ben de katılıyorum aslında görüşlerine ama bu benim memurun grevinden taraf olmamı engellemez.

buyse sen memurun işçinin hakkını yendiğini düşünüyor musun, ve haklarının verilmesinin gerektiğine inanıyor musun. ama yöntemlerden mi rahatsızsın. o zaman bunu belirtmeli yani. bi hareketi yöntemleri yanlış diye reddetmemek gerek.
Mesaj tarihi:
Buyse said:

Loxias said:

Adam gibi nasıl olur Buyse rica etsem açıklar mısın?

2 sendika grev yapıp, diğer 2 si buna karşı çıkmadığında, sendika liderleri karun gibi yaşarken, biz memuru savunuyoruz diye bik bik konuşmadıklarında, memurların en az %60-70 i greve katıldığında adam gibi olur.

Dendiği gibi bekara karı boşamak kolay. İlla tüm sendikaların bir olması gerekmiyor. Bir sendika bile greve gidebilir ve öbür sendikaları davet eder. Bu öbür sendikaların hükümetle nasıl seviştiğiyle alakalı.
Mesaj tarihi:
elbette memurun işçinin hakkı yeniyor. ama bu yöntemlerle haklı davada haksız duruma düşülüyor.

mesela sağlık çalışanlarının grevinden bahsediliyordu.

o grev yüzünden tek bir hasta bile zarar görse ben öyle grevi desteklemem kusura bakmayın.
Mesaj tarihi:
Zincirleme bi problem var burda. Genel olarak halkın zihniyetinden kaynaklanıyo. Grevde problem yok, yapılması lazımdı, ve yapıldı. Ama sorun şu ki; umrunda olması gerekenlerin umrunda değil.
Memur grevinin tepki doğurması normal, doğurmalı da hatta. Ancak böyle bir grevde devlet hizmeti alamayan vatandaşların tepkilerini devlete göstermesi gerekir. Bu ülkede haklarını alamadıkları için grev yapan memurlar küfür yiyo, hatta meydan dayağı çekiliyo.
Bunun sebebi büyük ölçüde hala feodal kafada olmamız yüzünden. Milletin kafası bu konularda bayağı primitif bi şekilde çalışıyo. "İşi var mı?, var, Maaşı yatıyo mu?, yatıyo, o zaman köpek gibi çalışıcaklar ulan!!!" kafasındalar. Bu memurların sorunları nelerdir, nasıl geçinir nasıl yaşarlar pek umursamıyolar. Köle gibi biat etmelerini bekliyolar insanlardan. Devletin de hiç suçu yokmuş gibi yaşıyolar. Başbakanının grevi suç olarak tanımladığı bir ülkeden fazlasını bekliyormuyuz? lol, tabii ki hayır. Ama grevin "adam gibi" yapılabilmesi için önce bu kafanın değişmesi lazım. Yılmaz Özdil bayağı doğru yazmış, kimse kimsenin derdini umursamıyo. Şu zincir bi oluşturulsa, tepkiler doğru şekilde doğru yere doğru örgütlenmeyle yapılsa gayet te "adam gibi" sonuçlar elde ederiz. Ama böylesi zor geliyo tabii, eylemcisi de, işvereni de, devleti de kanıksamış verimsiz grevleri, eylemini yapan gidiyo bağırıyo türkü söylüyo halay çekiyo, kimsenin umursadığı yok tabii, ertesi gün tıpış tıpış oturuyolar yerlerine. Grevler de 9465. geleneksel ezilen çalışanlar halay şenliklerinden öteye gidemiyor maalesef.
Mesaj tarihi:
Buyse said:

elbette memurun işçinin hakkı yeniyor. ama bu yöntemlerle haklı davada haksız duruma düşülüyor.

mesela sağlık çalışanlarının grevinden bahsediliyordu.

o grev yüzünden tek bir hasta bile zarar görse ben öyle grevi desteklemem kusura bakmayın.

sağlık çalışanlarımı? sen uzun zamandır devlet hastanesine gitmiyorsun sanırım? Doktorlar günde 100-150 hastaya baktığından dolayı reçeteleri önceden hazırlıyorlar.

-Neyin var?
-Öksürüyorum, ateşim var
-Soldan üçüncü reçete. İyi günler.

şeklinde bir sisteme sahip olacak yakınta sağlık! Sen eğer doktorlara 150 hastaya bakmaya zorlarsan, onlarda grev yapar. Bence yapmalıda. Yani bu 150 hastanın hepsi sağ salim evine gidebiliyor bu sistemde sankide, işi bırakınca gidemeyecekler.
Mesaj tarihi:
sağlık hizmeti öyle masabaşında oturup kağıt imzalamaya benzemez.

grev düşünülecek en son kurum sağlık.

yarın öbür gün sizin bir hastanız olduğunda, "grev var hastaneye tedavi için yarın gelin" dendiğinde bunu diyenlere "helal olsun size devam böyle" dersen getir alnından öpeyim o zaman.
Mesaj tarihi:
Bunun suçlusu, sağlık çalışanları değil yine hükumettir. Sorunun başına bakmayıp, "Senin bacın yok mu?" moduna neden bağlıyorsun ki. Grevin sonuçları olacaktır. Bu sonuçların sorumlusu grevi yapanlar değildir. Onları grev yapma durumunda bırakanlardır.
Mesaj tarihi:
buyse çok basit edebiyat yapıyorsun be. ne zaman olmuş allah aşkına öyle bir grev? sağlık çalışanları onları o halde çalıştıranlar kadar insafsız değildir bırakırlar nöbetçi muhakkak merak etme. sistem tarafından öldürülen, ihmal edilen hastalar hakkında da bu kadar hassas olsaydınız şimdi belki İngilteredeki gibi sağlam bi sağlık sistemimiz olurdu.
Mesaj tarihi:
Buyse said:

yarın öbür gün sizin bir hastanız olduğunda, "grev var hastaneye tedavi için yarın gelin" dendiğinde bunu diyenlere "helal olsun size devam böyle" dersen getir alnından öpeyim o zaman.

annem hasta. sag eli butun sisti 2 gun once
grev var ne yapicaz ne edicez
verdik katki payini kizilaya gittik dun bitti, muayne icin 12 lirami ne aldilar, ilaclari zaten yaziyor tahlil filan icin 9-10 lirami ne aldi katki payi

iste mis
hastam vardi grev gunu devlet hastanesine gidemedim ama helal olsun diyorum
gelip alnimdan filan opme ama, yilisikliga gerek yok ehuehu
Mesaj tarihi:
Buyse said:

Acil hastalar ve yoğun bakımdakilere bakıldı zaten. İshalim var, başım ağrıyor diyen adam da bir gün beklesin bir zahmet.
  • Yeni Oluştur...