talonx Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Öncelikle herkese merhaba... Yaklaşık 4-5 yıldır foruma girmediğim için şifremi unuttum ve mail domainde kapalı, o nedenle fake nickle yazıyorum. Bu arada Pati UO bölümü de enteresan bi hal almış farklı serverların reklam alanına dönmüş. Neyse konumuza gelirsek, 2005 yılında Ovedron adında bir serverim vardı belki bilenler vardır. RP zorunlu? bir serverdi, sevenler de eleştirenler de olmuştur. O dönem teotun azizliği, GM arkadaşların? azizliği derken bi şekilde kapattım. Sonrasında daha hardcore bir şekilde tekrar açtım ama "ya kim için uğraşıyoruz" diyerek, bilerek ve kasti olarak tekrar kapattım. UO ile ilgili açılmış konularda gördüğüm hemen herkes te benzer düşünceler içersinde, acaba diyorum gerçekten bu insanlar mı bazı şeyleri hak etmiyor, yoksa eksiklik bizdemi yada bizdemiydi. Bunun yanıtını bulmak biraz zor sanırım. Bunları anlatmamın sebebi geçen yıllar içerisinde bir çok kere UO ile alakalı çalışmalar yaptım ama her seferinde ortam beni soğuttu ve sonuç shift+del. Şimdiyse elimde bi aralar yaptığım şu harita ile yeni bir hardcore Rp + ingilizce sunucu açma düşüncem var. Staticler henuz yok, scriptler de tahminen %80-90 oranında tamamlanmış durumda. Yeni nesil oyuncuların bu tarz bi oyun oynamayacaklarını biliyorum. Eski oyuncuların da durumu belli. Eski UO tadını yaşatacağız, sunucunun 1 yıllık parasını verdik, ph ilk ay açık sonradan yavaşça azalacak vs. gibi söylemler de işim olmayacağını düşünürsek, oyuncu kitlesi konusunda bir sıkıntı olacağı ortada. UO ya hayat vermek gibi gereksiz bir hayalim de yok sadece ve en azından güzel bir rpg ortamı için bile olsa uğraşmaya değer mi? Teşekkürler... PS: İlgilenenler varsa tozlu raflarda duran bir mmorpg projem mevcut. İyi seviyede C# veya 3dsmax bilenler varsa iletişime geçebilirler.
pekaziz Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 Pek kalmadı sanırım burada oynayan. :(
Verlure Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 öncelikle şunu söliyeyim çok kaliteli server açmıştı bir arkadaş ismini vermiyim, sunucunun aylık gideri bi hayli yüksekti, scriptler kusursuz staff kadrosu kusursuz herşeyi kusursuzdu. üstüne ea games dahi server açamazdı ancak birşey farkettim, kaliteli server tutmuyor. sen git hazır scriptlerle ayda 30 liraya aldıgın vpsye bi sunucu aç 10 gün içinde 400 player olmazsa adam degilim. birde ayda 600-700 liralık bi dedicated al scriptleri sıfırdan yaz staffların tahsil durumlarını göz önünde durundurarak bir kadro oluştur vs. 40 player üstüne çıkarsa adam degilim
talonx Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 Oyuncu sayısının çok fazla bir önemi yok benim için, daha çok bir zamanlar sahip olunan mantalitede bir oyuncu kitlesi mevcutmu onu merak etmiştim. Söylediklerinde haklısın zaten benim sorgulamamın nedeni de o. Türkiye'de hemen her işteki kafa yapısı bu işe de yansımış ne yazıkki, yapacak bişey yok. Teröristin mecliste oturduğu bir ülkede Vps ile oyun sunucusu açılmış çokta şaşırtıcı gelmiyor bana.
xaty Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 Şu an UO oynayan kaliteli bir kitle var. Hatta çok kalabalıklar sayılarına bakarsan. Ama onları tek çatı altında toplaman, hatta bunu kendi serverında yapman imkansıza yakın. Ancak kendi çevreni toplarsın ve onların çevrelerini bekleyebilirsin. Bunun dışında çok zor sanırım. Ayrıca, oyuncu sayısının senin için önemi olmadığını söylemişsin ama oynayan kişiler için önemi var bunun. Bunun da ucu sana dokunuyor, tabi server boş olsa da olur demiyorsan eğer.
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 Kıytırık şeylerin, hakedenlerden çok daha fazla ilgi görüp sevildiği bi ülkede yaşıyoruz malesef. O yüzden üzülerek söylüyorum ki ne yaparsan yap uğraştığına değmez. Ne kadar uğraşırsan uğraş illa ki bi yerden bi sorun çıkar. Scriptlerin el emeği göz nuru, sıfır hatalı olsa, staffların kaliteli insanlar olsa, bağlantın 1000 kişide bile bana mısın demese bile, bu sefer oyuncu kitlesi leş insanlarla dolmaya başlar. Bug kullananlar, staff'lara yalakalık edip onları kullananlar, internet tough guy'lar derken, senin yönetmekten bile tiksindiğin bi şey ortaya çıkar zamanla. Sırf oyuncu da değil tabii, sunucunun başarısını çekemeyenlerden de darbe alırsın, DOS saldırıları, forumlara ve oyuna huzuru bozmaya yönelik adam sızdırmalar, vs.
Chewy Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2009 xaty said: Şu an UO oynayan kaliteli bir kitle var. Hatta çok kalabalıklar sayılarına bakarsan. Nerde abi o kitle?Yok öyle bir şey.Kaliteli ne kadar insan vardı ki uo'da zaten?Şu bilginizi başka bir yerde kullansanız daha iyi şeyler çıkar bence.UO boş iş, kasmayın.Ha kafanın dikine gider açarsın, 1 yıllık ücretide yatırmışsınız.O 1 yılda zor dolar,player gelmez.
talonx Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Haklısın neticede online oyunların özelliği sosyalite sağlaması, elbette oyuncu sayısı oynayanları etkileyen bir durum. Benim bakış açısı olarak role play harici bir iş yapma durumum söz konusu olmadığından oyuncu sayısının az olmasını ister istemez kabulleniyorum. Zamanında 200-300 online oluyordu gerçi ama durum değişti tabi. Banada zor gibi geliyor.
talonx Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 @Kojiroh Durum eskinden de bundan çok farkı değildi aslında. Tek fark sayının fazla olmasıydı, buda en azından bir süzgeçten geçirme şansını veriyordu bize. DDOS lar , hack girişimleri, hata sömürmeler, küfür vs bunlar zaten toplumsal tedavi gerektiren bir hastalığın belirtileri o konuya hiç girmeyelim :)
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 bence de hic ugrasmaya degmez
Öne çıkan mesajlar