Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigortanın atması

Noise

Öne çıkan mesajlar

Bu aralar elektrik çok problem olmaya başladı ya . Yukarda aşşadan sigortaları değiştirttim fln . Şimdi gene yukardan sigorta 2 kere attı 2 saat aralıkla . Yeni pc almıştım ondan beridir bu elektrik problemleri var . Diyorum acaba pcyle fln mı alakalı çok mu elektrik çekiyo napıyo . Varmıdır bi fikri olan . Sigortalar yeni bide o yönden olcağını hiç sanmıyorum .
Sosyal ağlarda paylaş

sigorta kaldıramıyo o kadar yüklenmeyi.
genelde elektrik sobası, ütü, ketıl, şofben gibi zımbırtıları çalıştırdığında baya zorlar.
sigortayı değiştirin dicem ama o zamanda komple tesisatı yakma riski var çok yüklenip atmazsa sigorta.
zaten ısındığı için atıyo.
komple tesisatı değiştireceksin bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Ooofof yemin ediyorum bıktım elektrikle uğraşmaktan var ya . Bu kadar işkence olan bişey görmedim hayatımda . 4 senedir aynı apartmandayım hiçbişey olmadı pc yi aldığımdan beri böle sinir bozucu davranıyor . Neyse bakiyim geceleyin pc kapalıyken atarsa yarın bi elektrikçiye baktırırım artık.

Aga çok yüklenme diyosunda şu anda sadece odamın enerji tasarruflu lambası ve pc açık yüklencek bi durum yok . Apartmandaki şeyler benim sigortayı etkilermi ki . Başkasının kendi elektriğine abanması fln
Sosyal ağlarda paylaş

ana sigortanın amperi çok düşük olmasın? mesela senin bütün dahili sigortaların 16 amperdir, ana sigorta da 16 amperdir; dahili sigortalar atmaz ama ana sigorta toplam amper daha yüksek olacağı için yine mesela bilgisayar açıkken buzdolabı devreye girince atar.

amperleri bi kontrol et. eğer ana sigortanın amperi düşükse hattının kaldırabileceği daha yüksek amperli bi sigorta taktır. elektrikçi bilir kaç amperlik bi sigorta uygun olur.
Sosyal ağlarda paylaş

yok yok o durumu bilirim . Banyo için şok ısıtıcıyı açtığımda emişi turbo gücüne alıyo namussuz alet ampullerin gücü fln düşüyo . Şu an ve ilk attığı an da sadece pc ve lamba açıktı .

E peki düşük amper olayı her zaman geçerli olması gerekmez mi . Gün içinde yeri geliyo tv + buzdolabı + şok ısıtıcı + pc fln çalışıyo banamısın demiyo ısıtıcının o kadar elektrik çekmesine rağmen
Sosyal ağlarda paylaş

Valla evdeki sigortanızı daha yüksek akımlıyla değiştirmeye pek kalkmayın, eğer ki tesisatınız ve kullandığınız aletlerle ilgili çok çok emin değilseniz. PC çalıştırayım derken sağı solu patlatmayın boşuna. Tesisatının kaldırmıyo olması daha büyük olasılık.
Sosyal ağlarda paylaş

yüksek amperli sigorta takmayı ezberden yapmıycaksın zaten kaspar. bina tesisatlarının ne kadar amper çekeceğinin bi ölçüsü vardır. ona göre takılması gerekir. ama bazen daire içeri 8A, ana sigorta 8A gibi abuk durumlar olabiliyor. 25 ampere kadar apartman tesisatı için kullanılabiliyor diye biliyorum. yanılıyor da olabilirim. dediğim gibi elektrikçiye danışılarak yapılacak bişey bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaman güzel olsa tüm sigortaları değiştirticem valla yarın nasılsa ev sahibine bağlı şeyler kiradan düşülü ama 2 sınavım var sonrada zaten h.sonu iptal .

Elektrikten anlamak çok kral bi olay ya valla billa . Amperdi zarttı zurttu 2 dakkada insan çat çat yapar geçer
Sosyal ağlarda paylaş

HAI!!11 Elektrikci pati geldi

Introduction to Kacak Akim

Yeni pc aldim demissin, oncelikle power supply e giden kabloyu kontrol et kacak fln yapiyor olabilir ki sorunun buyuk ihtimalle budur. Yani sorun asiri akimdan cok kacak akim gibi geldi bana.

Tesisatin kaldirmamasi gibi bir ihtimal dusuk, oyle zart diye sigorta amperi yukseltilmez butun kablolari elinize alirsiniz yanmis erimis olarak. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Kusura bakma dostum ya şimdi sınavım olduğu için erken yatmıştım . Evet 30 mA yazıo flash marka bir sigorta. Gece bi daha hiç atmamış şimdi kalktım elektrikler duruyordu.

Powera giden kabloyuda inceledim şöyle bi . Kaçaklık bi durumu yok gibi . Zaten cooler masterın verdiği kendi kablosu . Kabloyu oynattım biraz ( eski pcmde oynatınca zızzt zızzt gibi böle elektriksel sesler gelirdi ) bundan gelmedi heralde bi sorunu yok sanmıyorum.

2 gündür pc yi sabah 8 gece 12 1 açık bırakıyodum dl için . Hiç te gitmemişti elektrik . Peki bugün olmazsa sigortanın atması gibi bi durum buna ne isim vermeliyim throine ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...