Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kulakiçi Kulaklık

Holy

Öne çıkan mesajlar

Sennheiser CX-300 kulaklığım ömrünü tüketti, ben de yeni bir kulaklık almak için arayışlara düştüm. Bir kaç beğendim ama kararsız kaldım. Artıları, eksileri, ya da diğer özellikleri sebebiyle; hangisini almalıyım?

Jays -- j-Jays

- 9mm dinamik sürücü
- Yalıtım: JAYS Silicon Rubber Sleeves
- Hassasiyet: 106 dB SPL @ 1 kHz
- Empedans: 32 Ohm @ 1 kHz
- Frekans Aralığı: 50Hz - 20 000 Hz
- Kablo: L 0.60 m (~24 inch) + 0.90 m (~35 inch) extension cord, W 2/1.5 mm (0.079/0.059 inch)
- Ağırlık: 8 gram (0.28 oz)
- Jak: Düz, altın kaplama stereo mini-Plug 3.5 mm (1.8 in)

Paket İçeriği
- j-Jays kulaklıklar
- 3.5 mm stereo mini giriş
- 90 cm uzatma kablosu
- 4 farklı boyda kulak adaptörü

Sennheiser -- CX300-II-Precision

Kutu İçeriği
- CX 300-II kulakiçi kulaklık
- Kulaklık adaptörleri (küçük/orta/büyük)
- Taşıma çantası

Frekans Aralığı: 19−21.000 Hz
Kablo uzunluğu: 1,2 m
Empedans: 16 Ohm
Ses Basınç Seviyesi (SPL): 113 dB (1kHz/1Vrm)
Transducer prensibi: Dinamik

Sennheiser'in performansından çok memnundum. CX300'ü de 3 yıldır kullanıyordum. Çok da hor kullanmama rağmen sadece 1 kere tıkanma sorunu olmuştu onu da soğutucu spreyle çözmüştüm. Kablolarında temassızlık başladı artık kötü kullanımdan dolayı.
Sosyal ağlarda paylaş

CX300'den o kadar yıl memnun kaldıysan bariz daha iyi bir kulaklık almayacaksan niye tercihini değiştiresin ki?

ben de kablosu lehimli cx300 kullanıyorum. koparmıştım kabloyu ani bir hareket yüzünden. bi de cx200 var ama lehimli cx300 bile daha iyi geliyor.

gerçekten güzel bi kulaklık cx300.

bu arada diğer markayla ilgili bir bilgim yok
Sosyal ağlarda paylaş

2sene kadar cx300 kullandım, geçen ay cx300-II precision aldım ama kulaklıgın yeni olmasından mıdır nedir henüz sesler cx300 kadar güzel gelmedi kulagıma(mp3 playerdaki müzikler aynı duruyor). Ancak şöyle bi gerçek var tabi cx300-II'de ses seviyesi yükseltilmiş takar takmaz hissettim.. Eger fiyatta sorun yoksa cx500 almayı düşünebilirsin yok fazla dersen , cx300den vazgeçme bence o fiyat civarlarındaki alınabilcek en iyisi
Sosyal ağlarda paylaş

adam gibi temizliğini yapmazsan, 5 saat kulağından çıkarmadan dinlersen veya kulağını bir hafta yıkamazsan sağlıksız olabilir evet :)

ses seviyesinin bir zararı olduğunu sanmıyorum optimizasyon yapmak konusunda aciz olamaz yani sennheiser vb. firmalar :)
Sosyal ağlarda paylaş

açtığın ses miktarına bağlı olarak değişir =)
kulakiçi'nin yalıtımı zaten çok iyi olduğu için ben çok yüksek ses açma ihtiyacı hissetmiyorum, o yüzden rahatsızlık duymadım hiç.
tabi mp3 player'ın sesini köklersen kulak bile düşebilir. teyzemin düştü benim
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

işin kötü yanı ben kulakiçinden vazgeçemiyorum 3-4 senelik geçmişten sonra. normal kulaklık taktığımda sanki hep böyle düşecekmiş gibi geliyo, ses uzaktan geliyo gibi oluyo falan
haha aynı duyguları hissediyorum.

bu arada kapalı ortamda sürekli kullanacak olsam ben de büyük kafa kulaklıklarını tercih ederim nil gibi
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

belki kulağınıza uygun boyutta plastiği takmadığınız için ağrı yapıyordur?

ben kulakiçi 4 senedir falan kullanıyorum sanırım belki daha fazla ve bir sıkıntım olmadı ergeonomi konusunda

Holy said:

işin kötü yanı ben kulakiçinden vazgeçemiyorum 3-4 senelik geçmişten sonra. normal kulaklık taktığımda sanki hep böyle düşecekmiş gibi geliyo, ses uzaktan geliyo gibi oluyo falan

AYNEN.
2006 da sony ericsson walkman telefon almıştım, onun yanında gelmişti, hala vazgeçemedim kulakiçinden.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
ben eskiden sennheiser cx 200 kullanıyodum ama şuan cx 300ii kullanıyorum garip olan şu ki sanki cx 200 daha temiz, daha canlı ses veriyodu.cx 300ii deki ses sanki daha boğuk ve uzaktan geliyomuş hissi veriyo... cx 200 cx 300ii karsılastırması yapmış olan başka birisi varsa yorumlarını dinlemek isterim...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...