Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Teknolojix / Bir Parayla Rezil Olma Öyküsü

nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

Efrasiyab said:

RRa said:

ben yazıyı okurken adamlar ne avrat bıraktım ne ana bıraktım ama mutlu sonla bitti sözlerimi geri aliyorum :)

Sözlerini niye geri alıyorsun ki? Adamlar müşteriye olan saygılarından halletmemişler, vergi kaçırdıkları için maliye yüzünden işini halletmişler.

aslında doğru söylüyorsun da arkadaşin mağduriyeti hiç yoktan bitmiş
Sosyal ağlarda paylaş

teknolojix çok leş bir firma arkadaşa hafıza kartı almıştık Eskişehirdeki şubelerinden bozuk çıktı alet okumadı falan geri iade almadılar falan yalan olmuştu 30liramız.

bu teknoloji magazalarının hepsi böyle alayı sorunlu. hp laptopu servise yolladım geçen haftalarda. fanın önündeki ızgaralardan biri kırık. nasıl becerdiler orayı kırmayı merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Çokakıllıadam said:

Nutella abi bence olayı burada bitirmemelisin ciddiyim. Yani yanlarına kalmamalı bu yaptıkları.

malesef yapcak cok fazla bir şey yok,ben paramı cabuk bir şekilde geri alabildigime seviniyorum ayrıca bana cok iyi bir ders oldu artık gece onumu kesip selpak satan sokak cocugundan selpak alırken bile 10 kere dusunucem,bu gibi firmalar yolun yolcusu olmus her turlu proseduru bilip ona gore kartlarını oynuyorlar ornegin kontrol ayagına urunu magazada acıp gostermesi daha 1 saat gecmeden eve gidip urunun bozuk cıkmasına karşı ellerinde bir koz oluyor biz magazada actık gosterdik hesabına,her turlu dalavereyi biliyorlar ha ne yapmak gerek avukata tuketici haklarına falan gideceksin de o da zamanı olup da inat edip ugrasan insana gore zaten o kadar ugrastıktan sonra lanet olsun paramı alayım yeter allahından bulsunlar diyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

Genel olarak firmalar çalışan maliyetini düşürmek içni en bilgisiz adamları alıyorlar, bir de üstüne en basit konualar da bile yarım yamalak bir eğitim veriyorlar. Böyle mağzalardaki satış elemanlarınını bilgisizliği bu yüzünden. Teknik servislerse genel olarak çalışan kazmalığından çok yöneticilerin "Hatalı ürün yoktur, hatalı müşteri vardır" baskısından problem çıkarıyorlar.

Böyle bir durumda kendiniz çıkan problem ve sahip olduğunuz ürün hakkında çok bilgili değilseniz yanızda bilgili biriyle gitmenizde her zaman fayda var. Çalışanlar karşılarında teknik terimelerle konuşan birini(konuşan bazen sallıyor olsa bile >:D<) gördüklerinde daha düzgün davranıyorlar.

barnacle said:

cidden çok sinir bi durum bu ya. en sevmediğim şeydir parasını veriyosun ama hizmet alamıyorsun. bi de böle git gel yapıyosun adamların peşinden. amerikadaki hukuk sistemi olsa da keşke donlarına kadar alsak.

Bunun Amerikadaki hukuk sisteminin burada olamamsından çok müşterilerdeki "Aman şimdi kim uğraşıcak", "Uğraşsam ne olacak" veya daha da kötüsü ayakta ***** müşterinin "Ama onlara da yazık" gibi düşünceleri de neden oluyor. Çıkan pek çok problem mevcut kanun ve haklarla çözülebiliyor ama insanlar bilemediklerinden yada uğraşmadıkları için firmalar da her türlü adiliği yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

daha ziyade uğraştığın zaman firmanın tek zararı, ürünün fiyatı oluyor. eğer amerikadaki gibi çok yüksek meblağlarda ceza ödeseler hepsi paşa paşa alırlardı geri.

ben amerikada gps alıp 1 hafta kullanıp beğenmedim ben bunu çalışmıyor düzgün diyip geri verdim. değiştirelim dedi, yok başka yerde aynı modelin daha ucuzu var ordan alıcam dedim. sonra kadın, şirket olarak iade politikamız sadece değişim dedi. ben de bu beni bağlamıyor alırken söyleseydiniz onu artık sizin sorununuz dedim. kadın da aldı iade
Sosyal ağlarda paylaş

said:
evet aslında hakkımızı aramaya tırsan bi millet olmamızın etkisi büyük.

hak arama olayı biraz sıkıntılı. keza en yakınından başlayarak keyfi bir sorun yaratma yaklaşımı var bizim millette..
daha açalım, şöle ki halkta bi "araba devrildikten sonra yol gösterme" ve "köstek olayım şuna ben" yaklaşımı var..

bu yaygın bişi, halkın çoğunda var! adam gelir "ama işte sen alırken bilmem ne deseydin, bak bunu deniyorum ama açık kalsın 40dakika deseydin olmazdıııı" tarzı salakça laflar eder.

şimdi bunların ağzına ağzına topukla vurmamız hoş karşılanmaz..

niyeyse..

bunların aşırı çirkef olanları sizin makul açıklamalarınızı duymazdan gelir ve iyice gererler.. "yok abi, sen hata etmişsin.. yanında zabıta ile gidip öyle noter çağırttıracaktın"

bi filler ile palyaçolar eksik.. ortamın sirke dönmesi için..

özetle halk gıcıktır, gereksizdir..

ikincisi.. bu salak böle aptallık yapar. sonra kendi başına gelince -diğerleri farklı değil ya- buna da aynı davranılar. diyeceğim o ki toplu hareket olayı türkte yoktur.. ben iddia ediyorum bizimkiler taa orta asyadan buraya ayrı ayrı gelmişlerdir.. şans eseri burada buluşmuşlardır. toplu bir hareket bizde tesadüfidir, ihtimallere dayalıdır..

ha bir de bunun "abi olmuşsa olmuş işte.." kısmı vardır.. arkadaşın aldığı ürünün -sağlık ürünü- ambalajı açılmıştır.. kan şekeri falan da ölçen elektronik zamazingolardan.. alınması gerekli olduğu için para bayılıp alınan bu aletin ambalajının önceden açılmış olduğu evde farkedilir. "ulan acaba kullanılmış da bozuk mu çıkmış" dedirtir.. e sağlık lan bu.. hatalı ölçmek istemezsin.. diğer arkadaştan bomba çıkış. "ya ölçüyor işte. bence doğru(!) açılmışsa açılmış.. hem kesin içine bakıyordur onlar"

kendisi tabii ki bir mehmet öz ve ayrıca bir elektronik dahisi olan bu arkadaşımıza şeker ile ilgili iki üç soru sorun.. odundan hallice olduğunu göreceksiniz.. adam laf olsun diye konuşuyor işte.. ürün geri götürüldüğünde de bu salakça lafları eder.. hazır fırsat bulan satıcılar, "biz içine alarm koyuyoruz bunların!" der.. alarm için konulan o metal çıbık paketin altına dışarıdan yapıştırılmıştır halbuki.. aptal arkadaş pas atar.. satıcı eleman tamamlar.. köstek olma amacına ulaşmıştır..

işte bu yüzden bağırmak çağırmak tr'de söker.. en çok bağıranın lafı geçiyor bir yerde. tiksinti verici ama hak hukuk yok.. eline alıcan sopanı, vura vura adamlardan "HAAK! HUKUUUUK" seslerini çıkarttırıcan.. olay bundan ibaret.. sopa tanıdık üstdüzey adam mı olur, şirket sahibi mi olur, senin kişisel çirkefliğin mi olur bak orasını bilemem..

ben yine de ağzına ağzına topukla vurulmasına izin verilmesini de temenni ederim. bu yasa kesin geçmeli be..
Sosyal ağlarda paylaş

barnacle said:

cidden çok sinir bi durum bu ya. en sevmediğim şeydir parasını veriyosun ama hizmet alamıyorsun. bi de böle git gel yapıyosun adamların peşinden. amerikadaki hukuk sistemi olsa da keşke donlarına kadar alsak.

Uvv yeaa.

Ayrıca isminde hayır yokmuş be o mağazanın.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de ben henüz hiçbir ilde teknolojix mağazasına rastlamadım. Genelde ilçelerde ve "kıytırık beyaz eşyacı" şeklinde bunların mağazaları.

Hak konusunda gelince açıkçası arkadaşın ürünün parası dışında para alamayacağını tahmin ediyorum. Sanmıyorum ki türkiyede 3-5 katı mağduriyet cezaları olsun. Hiçbir bilgim yok tabi, bilen birisi bizi aydınlatabilir belki bu konuda.

Ayrıca türk olarak da çok zeki bir milletiz, gps olayını fastreloader kasti olarak yaptıysa bunun bir kanıtı olabilir mesela :P Abi değiştirseydin işte niye daha ucuzu var diyip abuse etmeye çalışıyorsun olayı :d
Sosyal ağlarda paylaş

Cairne said:

Oyle kıytırık magzalara neden gidiyosun ki ?

Dogubank a git. Ben telefon almistim 3 kere bozuldu her bozulusunda goturdum , tamir ettiler sonra cati katindan dustu kirildi da goturmeye yuzum olmadi
hahaha harbiden herifler kaçak getirmesine rağmen hizmetleri bu mağzalardan daha iyi :)
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlız mağazadakine ne dedin de herif delirdi merak ettim. Düzgün bir üslup ile dediğin nasıl bir şey acaba :).

Aynısını telefonda da yaşadığını söylüyorsun. Hakaret etmeye başlamaları için ne yaptın yahu.

Hani üslup düzgün bile olsa, adamlara aynı şeyi 15 kere mi söyledin acaba da delirdiler.

Sadece nasıl başardığını merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

sinirlenince karşıdakini susturacak kadar sahte hukuk bilgisi olan bir adam olarak söylüyorum ki, bağırıp çağırarak hakkını alabiliyorsun.

+1

yıllar önce kendi memleketimde(marmaris) evimden 100 mt aşağıda denize gittim sahile havlumu açtım oturdum denize girmek üzere tshirt'ü çıkarttım otel güvenliği geldi burada denize giremeyeceğimi buranın özel mülk olduğunu söyledi.. adama sahilden 10 mt uzaklığın umuma açık halk kullanım alanı olduğunu buradaki şezonk(belki yanlış yazıyorumdur bilmiyorum)ların onlara ait olduğunu ama kumu denizi kiralayamayacaklarını, gerekirse polis çağırmasını hatta g.tü yiyorsa güç kullanmasını tavsiye ettim.. güneş gözlüklerimi takıp havluma uzandım..

adam arkasına bile bakmadan gitti..

yeter ki konuşmasını ve kararlılığını bil.. haklıysan hakkını alırsın..
Sosyal ağlarda paylaş

PhysX said:

Bi de ben henüz hiçbir ilde teknolojix mağazasına rastlamadım. Genelde ilçelerde ve "kıytırık beyaz eşyacı" şeklinde bunların mağazaları.

Hak konusunda gelince açıkçası arkadaşın ürünün parası dışında para alamayacağını tahmin ediyorum. Sanmıyorum ki türkiyede 3-5 katı mağduriyet cezaları olsun. Hiçbir bilgim yok tabi, bilen birisi bizi aydınlatabilir belki bu konuda.

Ayrıca türk olarak da çok zeki bir milletiz, gps olayını fastreloader kasti olarak yaptıysa bunun bir kanıtı olabilir mesela :P Abi değiştirseydin işte niye daha ucuzu var diyip abuse etmeye çalışıyorsun olayı :d

bursa merkezde var ?
hemde her adım başı vardı bi aralar bir kaç tanesi iş yapmıor diye kapanmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Teknolojix bursada yoğun olan bir mağaza. Sönmez holdinge ait.

Teknolojix ile ilgili bunun gibi çok şey duydum. Ama buradan özellikle bir dekstop bilgisayar alma gafletine düşmedim. Yukarıdaki yazıda yapılanlarla ilgili çok eksiklik gördüm ya da belirtilmemiş.

Sonuçta bir arıza varsa bunu geri götürdüğünde orada teknik servis tarafından kontrol edilmesi ve tam olarak arızanın ne olduğunun tespit edilmesi lazım. Bunu ayrıntılı belirtmemiş arkadaş. Çünkü şöyle birşey vardır , aldığınız ürün ayıplı olmadığı sürece ürünü iade etme hakkınız yok(satıcıya kalıyor karar). Ancak değişim yapılabilir ya da farklı bir model alınabilir.

Eğerki ayıplı mal veriyorsa ilk hafta içinde direk ürünü iade edebiliyorsunuz.

Sonuç olarak geçmiş olsun diyorum , mağdur olmamışsın olayın sonunda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...