Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Facebook Silverlight ile Bulusuyor


Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

DoruK said:

nerde ms bişi yapmış çıkıp övüyorsun yahu, takip mi ediyorlar?

eğer ediyorlarsa: bu penth dışarda microsoftla dalga geçiyor. kanıtlayabilirim.
Facebook arkadas listemde Microsoft Evangelisti var bir tane, adamin tum wall postlari microsoft un yeni seyleri oldugundan, home da cikanlardan begendigimi paylasiyorum :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok sesli dinleyemedim anladığım kadarıyla şaşırtan kısmı standalone application olmasından kaynaklanıyor heralde yada siz nereye şaşırdınız bi anlatın bana . Hepsi flashda yapılabilicek şeyler facebooka entegre olayı zaten en basitinden prototype bile ufaktan bi facebooka bağlanma olayını gösteriyodu . Application olarak bakarsak zaten adobe air yükleyerek kendi flash projelerimizi publish edebiliyoruz insanlar sitelerden normal dosya çeker gibi air manager la çekiyor projeyi yüklüyo çok güzel şeyler var

http://www.adobe.com/products/air/showcase/

ünlü birçok firmanın air applicationları mevcut . Flash fanatikliği yapmışlık gibi olmasın bana göre flashla silver kapışır da kapışır . İsimden kazanan kazanır bana göre o da adobenin daha hatrı sayılır bi imajı var piyasada
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

videonun tamamını izlemedim ama facebook api'nı kullanarak yapılmış bir 3rd party program anladığım kadarıyla. hoş çalışma olmuş.

adobe air'in geliştirme katmanına alışmak çok daha kolay gerçekten. ikisiyle de az çok çalışma imkanım oldu. .net tabanlı bir altyapım var ve adobe teknolojilerine uzağım aslında.

lakin silverlight yine de büyük projeleri yönetmek adına daha güçlü. ayrıca teknolojisi de daha gelişmiş. bir de bir .net geliştirici, kendini evinde hissediyor silverlight ile çalışırken.

bana kalırsa silverlight > flash. ama flash piyasaya yerleşmiş, krallığına savaş açmak kolay değil.

öte yandan başka bir topic'te de belirtmiştim. bana kalsa ne silverlight olsun, ne flash.. net neutrality adına bu tarz 3rd party araçlardan kurtulmalıyız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaw anlasilmayan bi konu var etrafta
millet diyoki ayni flash ne anladim ben bu isten
olaya tabi tuketici yonuyle bakilirsa normal bole olmasi
olaya uretici yonuyle bakacak olursaniz
mesela benim bir firmam var ve 3 .net developer 2 flash developer
calistiriyorum, artik o 2 elemana gerek yok cunku bendeki 3 developer zaten artik istedigim animasyonlari vs.. gibi seyleri cok daha hizli yapabilecekler cunku silverlight tamamen .net dillerini kullaniyo bolelikle 5 kisiye odeyecegim maasi 3 e odemis olucam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Silverlighta başlamak istedim zamanında ama nedense bir şeyi için visual studio 2008 paralı versiyonunu istedi sanırım . C# express e kurmayı denedim gereken dosyaları yok illa visual studio 2008 olacak aga başka bişey kabul etmiyorum dedi . Onunda freesi yok sanırım . Böyle bir anımdır bu da
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...