Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uganda İle Vizesiz Giriş Anlaşması İmzalandı


Dynun

Öne çıkan mesajlar

konu dışı bozuk sanırım, kilitleniyo konular, hallolana kadar burdan şeyedeyim.

Uganda Cumhuriyeti ile dün Türkiye arasında karşılıklı anlaşma yapıldı. Anlaşma sonucunda Türk vatandaşları ve Uganda Cumhuriyeti vatandaşları iki ülke arasında vizesiz gidiş geliş yapabilecek. Yerli muz üreticileri ise tehlikenin farkında ve anlaşmanın bir an önce bozulmasını istiyor.

Türkiye Uganda Anlaşma İmza Töreni
http://www.ufuruk.com/wp-content/uploads/turkiye-uganda-anlasma-imza-toreni.jpg
Bavul ticereti ile yerel muz sektörünün çökebileceğini belirten yerli muz üreticisi Nergis Banana, Türkiye’nin bu tür bir anlaşmada zararlı olan taraf olacağını söyledi. “Son dönemlerde Almanya‘ya vizesiz gidiş Almanlar için ne anlama geliyorsa, Uganda ile vizenin kalkması Türkler için aynı anlama gelmektedir. Ben hangi akla hizmet bu işin yapıldığını anlayamadım. Umarım bir an önce anlaşma bozulur.” dedi.
Bazı Türk Vatandaşlar Umutlu

Haberden memnun olan bazı Türk vatandaşları da var. İşsizliğin arttığı bu dönemde, Uganda’da tütün işçiliği yapabileceğini söyleyenler veya Ugandalı zengin turistleri Türkiye’ye çekebileceklerini ümit eden turizmciler ise bu anlaşmanın Türkiye açısından yararlı olduğu görüşündeler.

Ugandalı Kadın
Uganda Nasıl Bir Ülke?
http://www.ufuruk.com/wp-content/uploads/uganda-kadin-150x150.jpg
Uganda’nın başkenti Kampala‘dır. 2005 yılı itibari ile tahmini nüfusu 27 milyondur. Uganda 43 senelik ortalama insan ömrü ile Afrika‘nın geri kalmış bir çok ülkesinden biridir. 6.88 çocuk 1 kadın başına düşmekte ve özellikle bebek ölüm oranının %1 e yakın olması sebebi ile dünya sıralamasında en önde gelen ülkeler arasındadır. Muz ve kahve ihracatı ülkenin başlıca gelirlerini oluşturmaktadır. 960 milyon dolarlık ihracat ve 1.9 milyar dolarlık ithalat yapmaktadır. Başlıca endüstrini ürünleri şeker, tütün, çimento ve pamuk tekstili oluşturmaktadır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...