Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zehirsiz yılanlar(Evde Beslenebilicek)

Noise

Öne çıkan mesajlar

Türkiye de çok zor bulman. Dışarıdan getirecek şirket bulabilirsin ama oda tuzlu olur. Çünkü o şirkette başka bir şirketle anlaşmalı olacak, o hayvanı getirmek için lisans gerekecek, ıvır zıvır derken fiyat yükseliyor. Birde, zehir kesesi alınmış(zehri değil) yılanların sağlığı çabuk bozulabiliyor, çünkü o zehrin içinde sindirim enzimleri de var. Bu konuyu biraz araştırıp karar vermeni öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

abi büyük şehirler bozmuş sizi :)
Türkiyenin heryeri zehirsiz, sevilebilecek kadar büyük, zararsız yılanlarla dolu akdeniz bölgesinde özelliklede.
anamur dolaylarında Kara Yılan vardır işin doğrusu bir kara yılan görseniz altiniza edersiniz ama birşey yapmaz sadece görüntüsü kötü 2 3 metre oluyorlar bide simsiyahlar onun dişinda mesela adana baraj gölünde hem suda hem karada yaşayabilen çok tatli yilanlar var.
kanallara göl kenarlarına bakın yılanlar için. unutmayın yılan parlaksa zehirlidir. rengi matsa zehirsizdir. bide piton filan yurt dişindan getirtmeyin sakın zehirsiz nede olsa diye o boğarak öldürüyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye yılanlar için cennet o yüzden de zehirsiz çoğu evrim teorisi tartişila dursun zehirli yilanlarin çoğuna bak yaşadiği yerlerde doğru düzgün yiğecekleri birşey yok hedefi kaçirma lüksleri yok ve kendilerini yetiştirmişler benim mantığım bu evrimi böyle yorumluyor türkiyede ise herşey var etrafi su ile çevirili denizlerle çevrili diyoruz ama bence anadolunun içinden su geçiyor altindan filan su geçiyor nereye koysan kazmayi su buluyorsun. bu yüzden bana görede yilanlarin pek zehre ihtiyaci olmamiş ve türkiyede hep zehirsizler var yinede yilani en çok bulabileceğiniz incir ağaçlarinin dibini size tavsiye etmedim bilerek çünkü zehirlenenleri görmüştüm incir ağacı dibindekiler yüzünden, bide antakyada o kadar akrep var yinede halen yilan zehirlenmesi duyuyoruz o antakyada bişey var ben size diyim :)
Sosyal ağlarda paylaş

bu mesela zehirli olduğu 50metreden anlaşılabilecek bir tür

ben sizler için araştırdım biraz konuyu Türkiyede durum vaziyet neymiş diye kendim de bilgi sahibi olayım

ENGEREK YILANI
Bu yılan türünün ülkemizde 30 un üzerinde türü bulunur. Engerek yılanının bütün türleri zehirlidir. Baş yapıları üçgen şeklinde olup kuyruğu küttür. Bu yılan türleri gündüzleri kuytu bölgelerde dinlenirken geceleri ise aktif olup avlanırlar. Engerek yılanında iki çeşit diş mevcuttur. Bunlardan 1.si zehir dişleridir 2. si yakalama dişleridir. Bu yılan türleri beslenmesinde küçük yapılı canlıları tercih ederler.

Beslenmesine fare, kurbağa, kertenkele, kuşlar, diğer küçük haşere grubundan beslenirler. Bu yılan türleri yavrularını canlı olarak doğurur. Her doğumda 6 -8 kadar canlı yavru doğurur. Engerek yılanı farklı boylarda olurlar 1,5 m kadar olan engerekler bazı bölgelerde 4 m kadar olabilirler. Engerek yılanına yeryüzünde her tarafta rastlanır yani dağ, bayır, çayır, çimen, bağ, bahçe, ova, ev, deniz kenarı ve akla gelen her bölgede bulunabilirler.

BOYNUZLU ENGEREK
Bu yılanların baş tarafında küçük yapıda boynuza benzer bir yapıları var bu ismi de oradan alılar. Küçük hayvan grubu ile beslenirler hatta diğer yılan türlerini bile yerler. Kışları kış uykusuna yatarlar ilkbaharda havaların ısınması ile gün yüzüne çıkıp aktif olurlar. Yaz ortalarında 10 - 14 kadar yavru doğururlar boyları takriben 1m kadar olur. Türkiye'nin her yerinde bulunurlar. Boynuzlu engerek zehri çok güçlüdür. Tehlikede olduklarını hissetiklerinde saldırırlar.

MISIR KOBRASI
Tamamen siyah renklerdedir. Mısır kobrası zehirli bir yılan türüdür. İster yavru ister ergin olan birey olsun hepsi zehirlidir. Bu yılan türü gündüzleri kuytu bölgelerde pasif olarak dinlenirken geceleri daha çok aktiftirler. Mısır kobrasının boyu yaklaşık 2 m kadardır.
demin anlattığım bizim kara yılanada benziyor valla tırstım biraz

Ülkemizde bulunan diğer yılan türlerinden bazıları şöyledir:
1 - engerek çeşitleri : Zehirli

2 - Çukur başlı yılan : Pullu sürüngenler (Squamata) takımından, 2m kadar boyda, Doğu Karadeniz dışında Türkiye'nin hemen her tarafında bitkisi az olan taşlık yerlerde yaşayan, küçük memeli, kuş, kertenkele ve diğer yılanlarla beslenen bir tür. Bu yılan için yarı-zehirli tabiri kullanılıyor.

3 - Kedi gözlü yılan : Sırt bölgesinin rengi genel olarak gri, kahverengi ve bu renklerin tonlarında olur. Sırtta koyu renkli büyük benekler bulunur. Beneklerin rengi kuyruğa doğru gittikçe açılır. Başın üst kısmı da koyu renkli olur. Karın bölgesi sarımsı beyaz noktalı olur. Genel olarak fare gibi küçük kemiriciler, kertenkeleler ve çeşitli omurgasız hayvanlarla beslenirler. Kemiricilerle beslendikleri için yararlıdırlar. Sabahleyin erken ve akşam geç saatlerde avlanmaya çıkarlar. Oldukça dik yerlere rahatlıkla tırmanabilirler. Dişiler bir defada 3-7 kadar yumurta bırakabilirler (taşlık yerlerdeki oyuklara). Boyları en fazla 100 cm kadar olabilir.

Zehirli olan bu yılanlar insanlar için tehlikeli değil. Zehir dişleri ağzın arkasında olduğu için ısırsalar bile zehri boşaltamazlar. Zehri sadece avlarını bayıltmada kullanırlar. sanıyorum yarı zehirli tabiri bu türden yılanlar için kullanılıyor
Güney, Batı ve Güneydoğu Anadolu habitatın uygun olduğu yerlerde dağılım gösterirler.

4 - Hazer yılanı : İşte size boyları 180cm i kadar bulan zehirsiz çok tatlı bir yılan buldum. Yanlız biraz sinirli bişeymiş :)

5 - kara yılan : şahsen tanıştığım yılan türü, zehirsizdir.
Coluberidae yılan familyasına giriyormuş zaten bu familyada sadece 2 tür yarı zehirliymiş, tam zehirli hiç yokmuş. Karayılan bir üstdeki hazer yılanı gibi agresif de değil evde beslemek için bu tür uygun olabilir.

Mısır kobrasi ile arasındaki tek fark pullarının olmayışı gibi göründü bana.

6 - kırmızı yılan : Zehirsiz boylari 160 cm civarı.

7 - sikkeli yılan : Zehirsiz, 150cm civarı boyu var.

8 - ince yılan : Yarı zehirli olan bir başka yılan sizi ısırabilir ama zehirleyemez.

9 - su yılanı gibi birçok yılan çeşidi vardır.
Su yılanınada Damalı Su yılanı örneğini verelim.
Zehirsiz bir tür balıkla besleniyor. 130cm civarı bi boyu oluyor.

Araştırmak için girdiğim site yukarıdaki gibi liste vermişti ben de zehirli olup olmadıklarını araştırıp yanlarına haklarında ki bilgileri yazdım.

Sonuç olarak dünya üzerinde ki yılanların sadece %8'i zehirlidir. Yılanlar gerçekten o kadar da korkulması gereken hayvanlar değiller.

Bu arada Anaconda olarak bilinen, ünlenen Boğa yılanının bir türününde ülkemizde yaşadığını araştırmamın sonunda öğrendim. Türkiyede bu yılana Mahmuzlu yılan deniliyormuş. Zehirli değil ama dikkat etmemiz gereken bir tür. bebeklerimize, çocuklarımıza filan ne yapabileceğini düşünmek bile istemiyorum.

Eşgalini vereyimde görürseniz tedbirli olun.

Sosyal ağlarda paylaş

bu kara yılan her sene bizim boş havuza giriyor epeyde büyük bişey namussuz ama ya giren misir kobrasiysa diye korkmadim da değil hani bi an :)

karalardan uzak durcaz anlaşilan valla araştirirken epey bi bilgi sahibi oldum açikcasi bu yılanlarda tür cins filan hikaye elin oğlu bunları familyalara ayırmış zaten her familya farklı özellik gösteriyor aynı familyadan olanlarda aynı özellikleri sergiliyor zaten bu yönde ayırmışlar yoksa tür tür baş edicek gibi değil bide her gören farklı isim takmış hayvanlara milyon çeşit yılan çıkıyor karşına araştırırken
Sosyal ağlarda paylaş

Ya biraz araştırdım 750 ytl a albino piton var birkaç sitede satılan ama zehirlimi zehirsizmi yazmıyor . Şebek çok ta tatlı görünüyo ya baksanıza . Böyle kafesinin üstüne çıkmasına izin veriyolarsa zararsızdır heralde :D . Gerçi boğar bunlar heralde amaaan napalım atın ölümü arpadan olsun sdf

http://image5.sahibinden.com/photos/65/00/37/15650037zby.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Noise said:

Ya biraz araştırdım 750 ytl a albino piton var birkaç sitede satılan ama zehirlimi zehirsizmi yazmıyor . Şebek çok ta tatlı görünüyo ya baksanıza . Böyle kafesinin üstüne çıkmasına izin veriyolarsa zararsızdır heralde :D . Gerçi boğar bunlar heralde amaaan napalım atın ölümü arpadan olsun sdf

http://image5.sahibinden.com/photos/65/00/37/15650037zby.jpg

NEY NEY?

yılan olum bu nesi tatlı lan, baya yılan, bildiğin yılan, öküz gibi yılan işte, apaçık yılan lan bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...